Σελίδες

21 Ιουλ 2012

Τα «πρότυπα» των κομμάτων του ευρωμονόδρομου


Οποια πρότυπα κι αν διαλέξει κανείς να εξετάσει από αυτά που προβάλλουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στους εργαζόμενους τάζοντάς τους καλύτερες μέρες, θα διαπιστώσει πως συνηγορούν όλοι στο πώς η εργατική - λαϊκή οικογένεια θα δεχτεί να βουλιάζει σε συνεχείς στερήσεις. Θα διαπιστώσει πως συμφωνούν όλοι στο ότι πρέπει να μεγαλώνει η διαφορά μεταξύ του επιπέδου ζωής που σήμερα έχουν οι εργαζόμενοι και του επιπέδου ζωής που θα μπορούσε να τους διασφαλίσει ο πλούτος που οι ίδιοι παράγουν και μάλιστα αυξάνουν. Δηλαδή, να υπάρξει κι άλλη πτώση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι - όπως αναφέρεται και σε ενημέρωση του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ για τους κατώτατους μισθούς στην Ευρώπη - σε χώρες που το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν ως πρότυπα οικονομικής ανάπτυξης που ζηλεύουν και θέλουν να φτάσει η χώρα μας, ο θεσμός του κατώτατου μισθού δεν υπάρχει καν! «Η Γερμανία μαζί με την Αυστρία και την Ιταλία δεν έχουν καμία ρύθμιση ή κάλυψη των εργαζομένων σε ό,τι αφορά το

Eισήγηση στη σημερινή Γενική Συνέλευση του σωματείου των Χαλυβουργών

OI ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΜΕ  169 ΝΑΙ  ΚΑΙ 5 ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


Συνάδελφοι

Η σημερινή μας συνέλευση έχει ιδιαίτερη σημασία. Γίνεται μια μέρα μετά από τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους ηρωικούς απεργούς Χαλυβουργούς και την άνανδρη σύλληψη 6 συναδέλφων που τους οδήγησαν σιδηροδέσμιους στα δικαστήρια.
Ο Μάνεσης, η κυβέρνηση του, και το κράτος του, για άλλη μια φορά γελάστηκαν.

Ασκήσεις βρώμικου πολέμου των ΗΠΑ στην Αττική


Μια ακόμα συνεκπαίδευση αμερικανικών και ελληνικών ειδικών δυνάμεων ολοκληρώθηκε χτες
Εντείνεται, με πολεμικές ασκήσεις παντός είδους επί ελληνικού εδάφους, η προετοιμασία της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, μπροστά στο ενδεχόμενο επέμβασης στη Συρία και το Ιράν. Ταυτόχρονα, βαθαίνει και η ελληνική εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης. Σ' αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε χτες η διμερής άσκηση μεταξύ Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ, η οποία διεξήχθη το διάστημα 9-20 Ιούλη 2012 σε περιοχές της Αττικοβοιωτίας.
«Σκοπός της άσκησης - σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΕΘΑ που εκδόθηκε με την ολοκλήρωσή της - ήταν η συνεκπαίδευση στη διάσωση σε εχθρική περιοχή, στις πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης, στην εκτέλεση καταρρίχησης "fast rope" και στην εκτέλεση αλμάτων στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης ημέρα και νύχτα».

«Ναι» στην ανακεφαλαιοποίηση, άρα και στα μνημόνια ...


Από δω το πάει, από εκεί το φέρνει, με ελιγμούς και μισόλογα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί, αλλά δεν καταφέρνει, να κρύψει ότι η πρότασή της είναι μία από τα ίδια για τον ελληνικό λαό. Κι ότι δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς, απ' τη στιγμή που έχει την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία κορόνα στο κεφάλι της. Ισχυρίζεται ότι είναι κατά των μνημονίων, αλλά αρνείται να στηρίξει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση δανειακών συμβάσεων, μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, επειδή κάτι τέτοιο συγκρούεται - όπως ο ίδιος παραδέχεται - με τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.
Αντ' αυτού φέρνει στη Βουλή πρόταση νόμου για κατάργηση αντεργατικών νόμων, που όμως εμπεριέχονται στα μνημόνια και για να καταστούν ανενεργοί πρέπει να φύγουν από τη μέση όλες οι συμφωνίες με την τρόικα. Ισχυρίζεται ακόμα ότι είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά την ίδια στιγμή βάζει το κεφάλαιο από την πίσω πόρτα, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, τους κεφαλαιοκράτες «συνεργάτες» και την ιδιωτικοποίηση «κοινοπραξία», «συμπράξεις» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα!

Οι χρυσαυγίτες είναι μηχανισμός του αντιδραστικού συστήματος & εχθροί των εργατών

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στη Χαλυβουργία, οι Χρυσαυγίτες βγήκαν απ' τις τρύπες τους και φόρεσαν τη μάσκα του φίλου τάχα των εργατών. 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, ισχυρίζονται μεταξύ άλλων: «Η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματα των απεργών και των απολυμένων της Χαλυβουργίας Ελλάδος. Καλεί την εργοδοσία να επιλύσει τα προβλήματα των εργαζομένων και την κυβέρνηση να πιέσει προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε το εργοστάσιο να ξεκινήσει πάλι να λειτουργεί και να παράγει. Οι Ελληνες εργάτες δεν καπελώνονται από κανένα κομματικό χώρο. Η λήψη οποιουδήποτε κατασταλτικού μέτρου εναντίον τους είναι απαράδεκτη και η όποια εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση θα βαραίνει τη μνημονιακή συγκυβέρνηση». 
Είναι εξόφθαλμη η προσπάθεια να κοροϊδέψουν τους

Βολικές «ίσες αποστάσεις»...


Τη βολική για τον ίδιο αλλά επιζήμια για το λαό λογική των ίσων αποστάσεων επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στη Συρία, την ώρα που η ιμπεριαλιστική επέμβαση κλιμακώνεται και αντικειμενικά προκύπτει επιτακτικά η ανάγκη της αγωνιστικής εγρήγορσης των εργαζομένων, συνολικά του ελληνικού λαού. Ανάγκη που δεν υπηρετείται με μισόλογα και με απόκρυψη της αλήθειας.
Σε ανακοίνωσή του λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «εμφύλιο πόλεμο στη Συρία» και για «πάνω από 17 χιλιάδες νεκρούς στη Συρία από το Μάρτη του 2011, που άρχισε η συριακή λαϊκή εξέγερση»!!! 
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει τα τεκταινόμενα στη Συρία περίπου ως εξής: Από τη μια το «τυραννικό οικογενειοκρατικό καθεστώς Ασαντ δεν θέλησε να ακούσει ούτε στιγμή τα αιτήματα της λαϊκής εξέγερσης για δημοκρατία και ελευθερία» και από την άλλη «οι αντικαθεστωτικοί (...) δεν θέλουν να συζητήσουν μια συμβιβαστική λύση ώστε να τερματιστεί η αιματοχυσία». Και κάπου στη μέση αυτών ο «εξεγερμένος» λαός κατά το ΣΥΡΙΖΑ, που υφίσταται τη διαμάχη «καθεστωτικών» - «αντικαθεστωτικών».

Ποιοί κλείνουν τις επιχειρήσεις

Δε δίνουν δεκάρα για «το δικαίωμα στην εργασία»!


Από τη μία πλευρά πανηγύριζαν για την ωμή επίθεση ενάντια στους εργάτες της «Χαλυβουργίας» κι από την άλλη ισχυρίζονταν ότι ...πονάνε για το δικαίωμα στην εργασία!!! 
Ποιοι; Στελέχη της κυβέρνησης, των κομμάτων που τη συναποτελούν, αλλά και «ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι - εκείνοι που εδώ και μέρες συμπρωταγωνιστούν σε μια άθλια επίθεση λάσπης ενάντια στους ηρωικούς απεργούς. Ετσι, οι ίδιοι που από νωρίς χτες γέμιζαν τα τηλεπαράθυρα, τα ραδιόφωνα και το διαδίκτυο με διαπιστώσεις για το πόσο απαραίτητη ήταν για ...την προστασία της ανάπτυξης η επίθεση που έγινε με τα ΜΑΤ και τα χημικά, είχαν το θράσος να φοράνε από πάνω και την προβιά του συμπαραστάτη των εργατών. Σε όποιον έβγαινε και κατήγγειλε την ωμή καταστολή τολμούσαν να ουρλιάζουν ότι «δεν αφήνετε τους εργάτες να δουλέψουν» ... όπως έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Πλεύρης στην τηλεόραση της ΝΕΤ. Αντίστοιχα, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τασούλας τόνιζε στο ραδιόφωνο πως η παρέμβαση στην «Ελληνική Χαλυβουργία» δείχνει ότι εφαρμόζεται ο νόμος και προστατεύεται το δικαίωμα στην εργασία, ενώ την προστασία του ίδιου δικαιώματος θυμήθηκε χτες και το ΠΑΣΟΚ...

Επίδειξη πυγμής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ απέναντι στους λαϊκούς αγώνες

Ο Αντ. Σαμαράς είχε προαναγγείλει την επίθεση, για να στείλει στους επιχειρηματίες σινιάλο ότι θα εφαρμοστεί το «νόμος και τάξη»...

Μήνυμα πυγμής συνολικά στην εργατική τάξη και το λαό, ότι είναι αποφασισμένη να περάσει τα άγρια αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα διά πυρός και σιδήρου, θέλησε να στείλει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με τη χτεσινή επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών της Χαλυβουργίας. Η εφαρμογή του νόμου και της τάξης και η κλιμάκωση της καταστολής σε βάρος των λαϊκών αγώνων, είναι ειλημμένη απόφαση της συγκυβέρνησης και των συμμάχων της, προκειμένου να φέρει σε πέρας το σχέδιο εξόδου από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας.
Το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε το κτύπημα της απεργίας των χαλυβουργών για να στείλει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους, με δεδομένο ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα κλιμακώσει την ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση, τσακίζοντας μισθούς και συντάξεις, περικόπτοντας κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, πετσοκόβοντας δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία, ιδιωτικοποιώντας τα πάντα και εκποιώντας τη δημόσια περιουσία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας στην άκρη τα προσχήματα, δε δίστασε να διοχετεύσει προς τα ΜΜΕ ότι η επέμβαση των ΜΑΤ κατά των απεργών στη Χαλυβουργία έγινε με προσωπική παρέμβαση και εντολή

Η απεργία συνεχίζεται κανονικά


Αντε και έσπασαν την απεργία στον Ασπρόπυργο (που δεν την έσπασαν...). Με το κεντρικό τους πρόβλημα, την καπιταλιστική κρίση, τι θα κάνουν; Με τους εργάτες στην Ινδία τι θα κάνουν; Με τους υπαλλήλους στην Ισπανία τι θα κάνουν;
Επειδή τσακίζουν στην πείνα τους ανίατους νομίζουν πράγματι πως μπορούν να ξεμπερδεύουν έτσι εύκολα με κάθε άνθρωπο που έχει το ελάττωμα «να σκέφτεται»;
***
Κάτω από άλλες συνθήκες το θέμα με το Ασυλο Ανιάτων, όπου η κυβερνητική πολιτική έχει καταδικάσει σε θάνατο ανθρώπους που δεν μπορούν καν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους, θα ήταν κεντρικό θέμα.
Χάθηκε μέσα στον ορυμαγδό της γκανγκστερικής επίθεσης ενάντια στους απεργούς χαλυβουργούς. Αλλά παραμένει πρόβλημα - σημαία για την απανθρωπιά ενός συστήματος που για να εξασφαλίσει κέρδη στους καπιταλιστές δημιουργεί τον ένα Καιάδα μετά τον άλλον.