Σελίδες

12 Μαΐ 2021

Ξεσηκωμός - Όλοι στους δρόμους - Όλοι στα αυριανά συλλαλητήρια (SPOT)

 

Κάλεσμα σε κάθε Συνδικάτο, κάθε εργαζόμενο, συνδικαλιστή, Επιτροπή Αγώνα να συμμετάσχει μαζικά και μαχητικά στα συλλαλητήρια των Συνδικάτων και Ομοσπονδιών την Πέμπτη 13 Μάη σε όλες τις πόλεις και στην Αθήνα στις 19.00 στα Προπύλαια απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Στο κάλεσμά της σημειώνει:

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ: Να υπάρξει ένα μεγάλο εργατικό μέτωπο που θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το έκτρωμα (VIDEO)

 

«Έχουμε υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι γονείς μας, το 8ωρο και τα δικαιώματα, να το παραδώσουμε εμείς στα παιδιά μας», τόνισε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ και της

«Πολεμικό ανακοινωθέν» εναντίον των εργαζομένων εξέδωσε ο Κ. Χατζηδάκης

 «Όλες και όλοι αύριο στα συλλαλητήρια των Συνδικάτων στην Αθήνα και
σε όλες τις μεγάλες πόλεις», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το
 νομοσχέδιο για τα Εργασιακά και τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη την οποία χαρακτηρίζει «πολεμικό ανακοινωθέν» εναντίον των εργαζομένων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σήμερα, ο κ. Χατζηδάκης δεν έδωσε συνέντευξη Τύπου, εξέδωσε "πολεμικό ανακοινωθέν" εναντίον των εργαζομένων, των οικογενειών τους και των δικαιωμάτων τους.

Οι νέες αλλαγές στα εργασιακά ενταγμένες στη λογική των αντιμεταρρυθμίσεων του ευρωπαϊκού εργατικού δικαίου

   Ι. Η ιστορία ρύθμισης της εργάσιμης ημέρας όπως και του ύψους της
εργατικής αμοιβής κρύβει μέσα τους μακραίωνους αγώνες μεταξύ των κατόχων των μέσων παραγωγής και των εργατών. Το αίτημα για το 8ωρο, που γεννήθηκε για πρώτη φορά μετά τον Αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, απαιτήθηκε ανοιχτά και μαζικά στην απεργία της Πρωτομαγιάς του 1886, όταν οι εφημερίδες της Νέας Υόρκης δήλωναν ότι το κίνημα ήταν ανατριχιαστικό και αχαλίνωτο και θα έφερνε μείωση των μισθών, φτώχεια και κοινωνική υποβάθμιση ενώ θα έσπρωχνε τους εργάτες σε αλητεία, χαρτοπαιξία, βία και αλκοολισμό (Ρίτσαρντ Μπόγερ- Χέρμπερτ Μόρε, Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ, σελ. 145).