Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011

Για τη «χρηματιστηριακή κερδοσκοπία»Είναι γεγονός ότι ανάμεσα σ' άλλα υπάρχει και μια άποψη, που θεωρεί ως αιτία των σύγχρονων λαϊκών προβλημάτων τη χρηματιστηριακή κερδοσκοπία. 
Την αντιπαραβάλλουν όσες δυνάμεις την εκφράζουν, με τα οφέλη που μπορεί να φέρει η κεφαλαιοκρατική επένδυση στη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή. Πρόκειται για τη γνωστή συζήτηση περί παραγωγικών και μη παραγωγικών επενδύσεων, περί επενδύσεων στο Χρηματιστήριο και όχι στην παραγωγή.
Οι οπορτουνιστές, και μια μερίδα σοσιαλδημοκρατών, προβάλλουν πάντα την άποψη ότι στον καπιταλισμό, και μάλιστα στο σημερινό του στάδιο το μονοπωλιακό, με άλλη πολιτική διαχείρισης μπορούν να αντιμετωπίζονται τα λαϊκά προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας κλπ. 

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Μύθοι και πραγματικότητα...Το Φλεβάρη του 2011 στο άρθρο 50 του νόμου 3918 προβλέπεται η επιχορήγηση από τις πιστώσεις του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού των ιδιωτών επιχειρηματιών που εμπλέκονται ή θα εμπλακούν στην παροχή υπηρεσιών απεξάρτησης. 
Εμπορευματοποιείται έτσι ο ανθρώπινος πόνος και υποθηκεύεται το μέλλον χιλιάδων νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους. 
Προαναγγέλλεται με αυτόν τον τρόπο η νομιμοποίηση δεκάδων παράνομων προγραμμάτων απεξάρτησης σε όλη τη χώρα.
Τον Ιούλιο του 2010, ο πρωθυπουργός προέβαινε σε ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα των ναρκωτικών. 

Βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση...Παρά τη συμφωνία των ηγετών της ΕΕ που ανήκουν στην Ευρωζώνη, στις 21 Ιούλη, είναι πλέον φανερή η δυσκολία των κρατών - μελών της ΕΕ και των διαφόρων τμημάτων του μεγάλου κεφαλαίου να καταλήξουν σε ένα στέρεο μεσοπρόθεσμο συμβιβασμό σχετικά με την οικονομική διαχείριση στην Ευρωζώνη. 
Αποκαλύπτεται ότι ο συμβιβασμός για την υποτιθέμενη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης 
(που πρόκειται για στήριξη του ελληνικού κεφαλαίου) ήταν όχι μόνο προσωρινός αλλά ιδιαίτερα εύθραυστος.
Η ανησυχία των εκπροσώπων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, των κονκλάβιων της ΕΕ εντείνεται από το ζήτημα που προέκυψε με την αύξηση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας, γεγονός που επηρεάζει γενικότερα τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και παγκόσμια. 

ΗΠΑ: Η «κρίση χρέους» ως «όπλο» μαζικού αποπροσανατολισμού.


Φτωχοί και άστεγοι που κατασκηνώνουν έξω
από νοσοκομείο
για να εξεταστούν μια μέρα με προσφορά
δωρεάν εξέταση...


Το «δράμα» στις ΗΠΑ όσον αφορά την αύξηση του ορίου του χρέους εκ μέρους του Κογκρέσου, που θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να συνεχίσουν να δανείζονται, κορυφώθηκε 48 ώρες μετά την εκπνοή της προθεσμίας της 2ας Αυγούστου. 
Η συμφωνία, έστω και στο παραπέντε, εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων (269-141) και από τη Γερουσία, με 74 ψήφους υπέρ και 26 κατά, υπογράφτηκε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τέθηκε σε ισχύ...
Το «δράμα» ή καλύτερα το πολιτικό θεατρικό δρώμενο που παίχτηκε τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ με επίκεντρο την «κρίση» είναι απλώς ένα προπέτασμα καπνού που «έπνιξε» τις πραγματικές αιτίες της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. 

Διαχείριση του υπαρκτού κοινωνικού καθεστώτος ή καθολική του άρνηση;Είναι χαρακτηριστική η αγωνιώδης επίμονη προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να πείθει σε κάθε πολιτικό βήμα της, σε κάθε ενέργειά της για τη δικαιολόγηση συγκεκριμένων αντιλαϊκών μέτρων και αποφάσεων στο γενικό πλαίσιο της πολιτικής της. 
Αυτή η αγωνιώδης προσπάθεια κατανοείται λόγω των ισχυρών πιέσεων που δέχονται βουλευτές, στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ από ευρύτατα λαϊκά στρώματα που αποτέλεσαν την εκλογική και κομματική του βάση. 
Η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει καταδικάσει επανειλημμένα την πολιτική του των προηγούμενων δεκαετιών ως παρωχημένη, μη ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ανάγκες εκτεταμένων διαρθρωτικών αλλαγών. 

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ, 116 χρόνια από το θάνατό του.
Είναι ένας από τους θεμελιωτές της επιστημονικής κοσμοθεωρίας του προλεταριάτου.

Στις 5 Αυγούστου του 1895, στις 10.30 το βράδυ, έπαψε να χτυπά η καρδιά του ηγέτη της παγκόσμιας εργατικής τάξης μετά το θάνατο του Καρλ Μαρξ, του Φρίντριχ Ενγκελς. 
Του ανθρώπου που από κοινού με τον Καρλ Μαρξ συνδιαμόρφωσαν και θεμελίωσαν την επιστημονική κοσμοθεωρία της εργατικής τάξης, αποδεικνύοντας το αναπόφευκτο, νομοτελειακό πέρασμα της κοινωνίας από τον καπιταλισμό στον κομμουνισμό. Και έδωσαν έτσι στην πρωτοπόρα επαναστατική τάξη τα όπλα για να γίνει τάξη για τον εαυτό της, προκειμένου να φέρει σε πέρας την ιστορική της αποστολή, την κοινωνική απελευθέρωση από την ταξική εκμετάλλευση.
Ο Ενγκελς ήταν επίσης, μετά το θάνατο του Μαρξ, ο φυσικός ηγέτης της παγκόσμιας εργατικής τάξης, τόσο στο επίπεδο της θεωρίας, όσο και της πράξης. 

Οι οπορτουνιστικές δυνάμεις και η δράση τους στην υπονόμευση της ανατροπής του καπιταλισμού.Το τελευταίο χρονικό διάστημα δυναμώνουν οι διάφορες «φωνές» στο λεγόμενο «χώρο της αριστεράς» που προβάλλουν την ανάγκη «μιας μεταπολίτευσης του λαού». 
«Τι πρέπει, λένε, να επιλύσει και πώς μια μεταπολίτευση του λαού, δηλαδή, μια μεταπολίτευση κατά την οποία ο λαός θα βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις;». Και απαντούν: «Αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας, στοιχειώδης λειτουργία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, πάταξη της διαπλοκής, περιορισμό της τηλε-δημοκρατίας, να πάνε φυλακή οι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία και τη σπατάλη, πλήρης διαφάνεια, απαλλαγή από το Μνημόνιο και από όλους τους νόμους και τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν στο πλαίσιό του, νέα συντακτική συνέλευση, διαπραγματεύσεις και επανακαθορισμός της θέσης της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς με πιθανή διενέργεια δημοψηφισμάτων.

Τα παιδία πεθαίνει...Κόπτονται για τα χρηματιστήρια. 
Μεσούντος ενός σφόδρα απειλητικού θέρους. 
Ολοι οι... πολιτισμένοι της ελεύθερης αγοράς. 
Οι αγοραίοι των συνειδήσεων.
«Χαμηλό εικοσαετίας στο Χ.Α.Α». Χα!! Την ίδια ώρα, την ίδια στιγμή, κάθε λιγότερο από λεπτό πεθαίνει ένα μωρό, ένα παιδί στη Σομαλία και την κάθε Σομαλία. Ενα παιδί στα πέντε υποσιτίζεται στις ΗΠΑ. Ενα παιδί στην Ελλάδα, το κάθε παιδί, ζει και μεγαλώνει στο προαναγγελθέν και προσχεδιασμένο σκοτάδι μιας ζοφερής 20ετίας.
Τα νούμερα είναι φρικιαστικά όταν εναλλάσσονται άνθρωποι - κέρδη - άνθρωποι - κέρδη - άνθρωποι - κέρδη... 
Ξέρεις, ξέρω, ξέρουμε ότι στο βάθος του πηγαδιού της κρίσης τρέφεται και θεριεύει ο πόλεμος. 
Θα ξεπεταχτεί και θα θερίσει σα στάχυα γενιές ολόκληρες.

«Ειδικές Επιχειρήσεις» κατά των λαών...τα Μνημόνια Συνεργασίας με το ΝΑΤΟ.Το μνημόνιο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSCC)», που με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, φέρνει στην επιφάνεια την ύπαρξη παγκόσμιου μηχανισμού, υπό τη σημαία του ΝΑΤΟ και την ηγεσία των ΗΠΑ, για τη διεξαγωγή κάθε είδους «ανορθόδοξων» αποστολών, που είναι οι βρώμικες αποστολές ελέγχου των λαών, καταστολής των κινημάτων τους και καθυπόταξης με κάθε τρόπο των χωρών που δε συμμορφώνονται στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστικών κέντρων, πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών.

Να ακυρωθούν τα σχέδια καταστολής.Τα σχέδια καταστολής του λαϊκού κινήματος, όπως παρουσιάστηκαν σε σχετικό νομοσχέδιο των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη - με το οποίο περιορίζονται τα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων - δεν πρέπει να περάσουν. 
Ο λαός, οργανωμένα και συντεταγμένα, να τα ακυρώσει στην πράξη, να μην επιτρέψει την καταπάτηση ακόμη και των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων του. 
Με γενικό ξεσηκωμό και πρωτοβουλίες ενημέρωσης και αντίστασης οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να ματαιώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Με οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς - εκεί που ξεκινάει και τελειώνει η βία της εξουσίας των μονοπωλίων και του κεφαλαίου - να παλέψουν για δικαιώματα και ελευθερίες στα γκέτο της εργοδοσίας. 

ΧΙΡΟΣΙΜΑ... 66 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.Ο τραγικός απολογισμός ?
270.000 νεκροί, απο τους οποίους οι 70.000 στιγμιαία  κατα την έκρηξη, ενώ οι υπόλοιποι πέθαναν τα επόμενα χρόνια απο διάφορες μορφές καρκίνου λόγω της ραδιενέργειας !