Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

"Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα είναι τα δικαιώματα"


Η βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε "ψεύτη" τον Πρωθυπουργό και τον κατηγόρησε ότι δεν τολμά να πει την αλήθεια στους πολίτες: "Κινέζικα μεροκάματα. 
Αυτός είναι σκοπός του ευρωπαϊκού κεφαλαίου" είπε στον realfm 97.8 και τον Ν. Χατζηνικολάου. 

Η κ. Κανέλλη επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου σύμφωνα με τις οποίες είχε δεσμευτεί ότι δεν θα αδικήσει ποτέ τους ανθρώπους της εργασίας και σκωπτικά σχολίασε: "Αυτά τα έλεγε τον Μάρτιο.
 Έγινε περισσότερο σοσιαλιστής, τα ίδια είπε και στη Σοσιαλιστική Διεθνή".

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του ΚΚΕ μπροστά στις σαρωτικές αλλαγές η κ. Κανέλλη τόνισε χαρακτηριστικά: "Μόνο στο πεζοδρόμιο μπορούν να ανατραπούν όλα αυτά.

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα!


Συμβάσεις ειδικών  σοσια...ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ!
«...κινέζικα μεροκάματα, αυτός είναι τώρα ο σκοπός που επιδιώκει το αγγλικό κεφάλαιο»
Καρλ Μαρξ, «Κεφάλαιο», τόμος 1ος, σελ. 622
*
«...η ανάπτυξη της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής έριξε τους εργάτες όλου του κόσμου. Δεν πρόκειται πια για το κατέβασμα των αγγλικών μισθών στο επίπεδο των μισθών της ηπειρωτικής Ευρώπης, αλλά για το κατέβασμα στο λίγο - πολύ κοντινό μέλλον των ευρωπαϊκών μισθών στο κινέζικο επίπεδο»
Καρλ Μαρξ, «Κεφάλαιο», Τόμος 1ος, σελ. 885
***
Αυτή η μεγαλοφυής σύλληψη του Καρλ Μαρξ δεν προέκυψε μετά τις ...επισκέψεις του «κυρίου ΔΝΤ» και του «κυρίου Κομισιόν», ούτε μετά το τέλος του... χτεσινού υπουργικού συμβουλίου του Παπανδρέου.

«Δεν αντέχουν οι λέξεις σ' όλα τα χείλη»...

Συμβάσεις ειδικών
σοσια...ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ!

«Ομως, με γνωρίζετε και σας γνωρίζω, ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της καθημερινής μάχης, τους ανθρώπους της εργασίας. Ποτέ μου δεν θα έπαιρνα οποιαδήποτε απόφαση, άδικη για τους πολλούς»!
(Γιώργος Παπανδρέου, 19 Μάρτη 2010, ομιλία στο συνέδριο της ΓΣΕΕ)
*
Κι όμως! Λίγες μέρες πριν (3 Μάρτη) ήταν αυτός που είχε πάρει το πρώτο «πακέτο» της λεηλασίας, με τις πρώτες μειώσεις μισθών, περικοπές σε επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας, «πάγωμα» συντάξεων», αύξηση του ΦΠΑ και ανατίμηση της βενζίνης...
***
«Από την εμπειρία μου έχω γίνει και πιο σοσιαλιστής απ' ό,τι ήμουν πριν»!
(Γιώργος Παπανδρέου, ομιλία στη Βουλή, 17 Απρίλη 2010)
Κι όμως! Ούτε μια βδομάδα αργότερα, στις 23 Απρίλη, ήταν ο ίδιος άνθρωπος που ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την «Οδύσσεια» του ελληνικού λαού και την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο...

Διέξοδος από την κρίση


Η συζήτηση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους αποκαλύπτει ότι ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου ενδιαφέρονται να ρυθμίσουν τα κέρδη πριν απ' όλα και να περιορίσουν τις όποιες ζημίες, από τις υπερχρεωμένες χώρες.
 Οι συζητήσεις αυτές αποδεικνύουν ότι μετά την υποτίμηση της αξίας της εργατικής δύναμης ήρθε η ώρα της ελεγχόμενης υποτίμησης του υπερσυσσωρευμένου κεφαλαίου. 
Διέξοδος από την κρίση για τον καπιταλισμό σημαίνει καταστροφή, δηλαδή απαξίωση παραγωγικών δυνάμεων, και πριν απ' όλα απαξίωση της εργατικής τάξης, της τιμής της εργατικής δύναμης, και από την άλλη υποτίμηση έως και καταστροφή ενός μέρους του κεφαλαίου. 
Διέξοδος για το λαό σημαίνει ανατροπή του καπιταλισμού. 
Μόνο η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της μπορούν να εξασφαλίσουν πραγματική ανάπτυξη για τη χώρα, σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, με την υπηρέτηση του κέρδους. Πραγματική ανάπτυξη υπέρ του λαού και των αυξανόμενων σύγχρονων αναγκών του, ανάπτυξη που καταργεί την ανεργία, τη φτώχεια, την κρίση.