Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Ομόθυμα χιμάνε να συντρίψουν το λαό


  • Εκλεισε το πακέτο της βαρβαρότητας των 11,6 + 2 δισ. ευρώ
  • Με θεατρινισμούς των κυβερνητικών εταίρων κλιμακώνεται η προσπάθεια χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων.

  • Τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο δρόμο για να προχωρήσει η σφαγή του λαού και να εφαρμοστούν πλήρως τα προαποφασισμένα βάρβαρα μέτρα αναζητούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που συγκροτούν τη συγκυβέρνηση, ενώ με θεατρινισμούς κλιμακώνουν την επικοινωνιακή διαχείριση, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού.
    Στη χτεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά και των προέδρων του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Χ. Σταϊκούρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, καταγράφηκε η μεταξύ τους συμφωνία για το σύνολο του αντιλαϊκού πακέτου των 11,6 δισ. ευρώ της περιόδου 2013 - 2014.

Θέλουν υποταγμένους εργαζόμενους


Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα περιστατικά όπου σε Γενικές Συνελεύσεις εργαζομένων οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αρνούνται, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, να αφήσουν τους εργαζόμενους να μιλήσουν. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στο Σύλλογο Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, όπου ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αντί να πάνε σε Γενική Συνέλευση - όπως το απαιτούσαν οι εργαζόμενοι - για το ζήτημα της επιχειρησιακής σύμβασης, υπέγραψαν τη σύμβαση δηλώνοντας ότι θα κάνουν μετά τη συνέλευση! Στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), οι ίδιες δυνάμεις ανακοίνωσαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων ότι η συνέλευση με θέμα την ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ θα έχει μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα, γι' αυτό θα μιλήσουν μόνο μέλη του ΔΣ και κανένας εργαζόμενος.

Με «μισθό» 92 ευρώ το μήνα!!!!


Για όσους νομίζουν ότι η επινοητικότητα στη λήψη βάρβαρων μέτρων εξαντλείται στα όσα γίνονται από την κυβέρνηση και την τρόικα στην Ελλάδα, κάνουν μεγάλο λάθος. Η στρατηγική της Ευρωένωσης, που οι κυβερνήσεις σε όλα τα κράτη - μέλη υπηρετούν, έχει ανεξάντλητη γκάμα από μέτρα με τα οποία θέλουν να εξασφαλίσουν ακόμα φθηνότερους εργάτες και υπάλληλους στα μονοπώλια, βιάζοντας στην κυριολεξία τη ζωή του λαού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πορτογαλία, η οποία βρίσκεται και αυτή σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και έχει υπογράψει μνημόνιο με την τρόικα. Εκεί η κυβέρνηση καθιστά πλέον υποχρεωτική την εργασία για «κοινωφελείς» τάχα σκοπούς, για να παίρνουν το πενιχρό επίδομα της «κοινωνικής επανένταξης». Τι είναι αυτό το επίδομα; Πρόκειται για ένα φιλοδώρημα της τάξης των 92 ευρώ το μήνα (!), σε ανέργους που δε δικαιούνται επίδομα ανεργίας, είτε λόγω λήξης της περιόδου επιδότησης, είτε επειδή δεν πληρούν τα τυπικά κριτήρια.
Σε μια χώρα που η επίσημη ανεργία «τρέχει» με 15%, οι χιλιάδες που - όπως και στην Ελλάδα - εξαιρούνται από το επίδομα ανεργίας, παίρνουν 92 ευρώ για να βγάλουν το μήνα. Ακόμα όμως και αυτό το γλίσχρο βοήθημα δε δίνεται καθολικά, αλλά βάσει εισοδηματικών κριτηρίων (!), όπως πάει να γίνει τώρα με όλα τα επιδόματα και στην Ελλάδα. Οπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο της Πορτογαλίας, το συγκεκριμένο επίδομα θα επαναξιολογηθεί με τη λογική ότι «τα

Πλάτες στην πολιτική χρεοκοπίας του λαού


Κακόγουστη η παράσταση που δίνουν καθημερινά τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που ενώ έχουν συμφωνήσει με το εξοντωτικό για το λαό πακέτο μέτρων, την ίδια ώρα μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα παριστάνουν και τους ολίγον διαφωνούντες. 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Α. Παπαδόπουλος, μιλώντας χτες στο ρ/σ «ΦΛΑΣ», δε δίστασε να δηλώσει: «πολλά από αυτά που γράφονται είναι προφανές ότι θα έχουν την αντίδρασή μας (...) το βάρος μας θα πέσει τουλάχιστον να μην πειραχθούν οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι».
Σε τίποτα βεβαίως δεν αντιδρά η ΔΗΜΑΡ που έχει ξεκαθαρίσει ότι γι' αυτήν, υπέρτατη αξία, πέρα και πάνω απ' την επιβίωση της φτωχολογιάς, είναι η παραμονή της χώρας στην ΕΕ, άρα ο σφαγιασμός του λαού που εγγυάται η στρατηγική της. 
Σκόπιμα εξάλλου δεν διευκρινίζουν τι εννοούν όταν

Ομόφωνα υπέρ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ


Για την κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου, των Εφαρμοστικών Νόμων και την καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων
Να ψηφίσουν στη Βουλή υπέρ της πρότασης νόμου για την κατάργηση των Μνημονίων που κατέθεσε το ΚΚΕ, καλεί τους βουλευτές της Λάρισας και συνολικά του κοινοβουλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τεμπών Λάρισας. Στη συνεδρίαση που έγινε στις 20 Αυγούστου, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το σχετικό ψήφισμα που έφερε η «Λαϊκή Συσπείρωση» και στο οποίο αναφέρεται:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζοντας και τη θέληση των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, των ανέργων του δήμου μας, οι οποίοι υποφέρουν, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, από τις βαρύτατες συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της αντεργατικής πολιτικής

Κρίση και ΜΜΕ


Με αφορμή τις πρόσφατες απολύσεις τεχνικών στην «Καθημερινή», ξαναήρθε στο προσκήνιο η πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και στα ΜΜΕ με τις συνέπειες βεβαίως να φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων. Είναι γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια, μετά δηλαδή το ξέσπασμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, μια σειρά μέτρα για τη λεγόμενη «μείωση του λειτουργικού κόστους» εφαρμόζονται και στα ΜΜΕ. Που εκφράζονται με μεγάλη μείωση προσωπικού, δηλαδή δημοσιογράφων και τεχνικών, με μεγάλες μειώσεις μισθών που φτάνουν μέχρι και 30% και βεβαίως με ατομικές συμβάσεις για να περάσει η μείωση μισθών. Και όλ' αυτά συνοδεύονται με εντατικοποίηση της δουλειάς. Αυτή η πραγματικότητα διαμορφώνεται και στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ (για παράδειγμα ΜΕΓΚΑ, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΚΑΪ, ΑΛΦΑ κ.λπ. και έχουν μειώσει δραστικά τους μισθούς και τους εργαζομένους τους), ενώ το ίδιο ισχύει και με τις εφημερίδες των μεγάλων συγκροτημάτων, ΔΟΛ, Μπόμπολα, «Καθημερινή». Την ίδια περίοδο δύο μέσα σταμάτησαν τη λειτουργία τους, ΑΛΤΕΡ και «Ελευθεροτυπία».

Προπαγανδιστής του ευρωμονόδρομου o ΣΥΡΙΖΑ


Εμφανίζει σαν «παρέκκλιση» την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ και καλλιεργεί θολούρα και αυταπάτες στο λαό
Να εγκαλέσει τη συγκυβέρνηση, επειδή «έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε», έσπευσε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ που σταδιακά υιοθετεί μία προς μία τις διαχειριστικές διακηρύξεις απ' τις οποίες απομακρύνεται η κυβέρνηση, δεσμευμένος απέναντι στην ΕΕ και την ντόπια αστική τάξη εξαιτίας της στρατηγικής του.
Ο Γ. Μηλιός, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Φλας» ανακάλυψε ότι αυτό που ζούμε στην Ελλάδα με το μνημόνιο επεκτείνεται και στις χώρες που είναι εκτός μνημονίου και πως η ΕΕ κινείται σε μια κατεύθυνση«ασιατική όπου ο εργαζόμενος δεν έχει δικαιώματα (...) και το κράτος πρέπει να μεριμνά μόνο και μόνο για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου».
Η παραδοχή αυτή, όμως, δεν τον εμπόδισε σε άλλη του συνέντευξη (ρ/σ «Αθήνα 9.84») να δηλώσει ότι «το ζήτημα για την παραμονή ή μη παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ είναι ένα στοιχείο αρνητικής επικοινωνιακής προπαγάνδας» και πως «δεν είναι δυνατόν οποιαδήποτε χώρα της ζώνης του ευρώ να φύγει απ' το ευρώ». Είναι φανερή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει τη

Κουράγιο, κυρία Μέρκελ...


Οπως μας διαβεβαίωσε, προχτές, η κυρία Μέρκελ «ματώνει η καρδιά» όποιου (σ.σ.: προφανώς και η δική της...) ακούει για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων των φτωχών ανθρώπων στην Ελλάδα...
*
Το είδος της συμπάθειας της κυρίας Μέρκελ μέχρι που θα μπορούσε και να μας συγκινήσει.
Μάλλον, όμως, έχουμε γίνει χοντρόπετσοι, γεγονός στο οποίο έχουν συμβάλει οι δικοί μας, οι εγχώριοι δήμιοι, καθώς αν μη τι άλλο και από πολύ νωρίς φρόντισαν να μας καταστήσουν απολύτως κοινωνούς για εκείνο το είδος των συναισθημάτων που πλημμυρίζουν τους δημίους (μας).
*
Εχουμε, για παράδειγμα:

Γεμίσαμε κοριούς!


Πάνω από 50.000 τηλέφωνα στη χώρα παρακολουθούνται!
Τα τηλέφωνα άνω των 50.000 πολιτών υποκλέπτονται από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ για λόγους «εθνικής ασφάλειας»!
Μόνο τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων αυξήθηκαν κατά 70%!
*
Τα πράγματα είναι σοβαρά.
Και επικίνδυνα.
Δε χρειάζεται καν η ρήση του Φράνκλιν ότι
«όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια,