Σελίδες

18 Ιαν 2011

ΚΑΡΑΝΤΟΥΖΕΝΙ ΚΟΥΡΔΙΣΑ ΤΟΝ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕ....


Οταν η ρουφιανιά ονομάζεται ρεπορταζ

Στο στόχαστρο του έβαλε σήμερα, εκτός των άλλων και τους δημοσιοκάφρους ο Τζίμης Πανούσης. Στην ραδιοφωνική του εκπομπή σήμερα (Δείτε το βίντεο),μετά το Πρετεντέρη, «περιποιήθηκε» κατάλληλα τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Πάνο Σόμπολο, που με καυστικό τρόπο του χρέωσε ότι ονομάζει την ρουφιανιά, ρεπορτάζ, αφού έχει καταντήσει ένα απλό φερέφωνο των κατασταλτικών μηχανισμών. Δεν παρέλειψε επίσης να παραληρήσει τον Alexi Παπαχελά, με τον θεωρητικό της Απριλιανής δικτατορίας Γ. Γεωργαλά.

Οσες ενστάσεις και να έχει κανείς με τις τοποθετήσεις του Τζιμάκου δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει ότι είναι μια όαση στις ραδιοφωνικές εκπομπές.

ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΡΩΝΤΑΣ ΩΣ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΤΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ!
ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΡΤΕΛ
   Σε αναβρασμό κινητοποιήσεων βρίσκονται αυτές τις ημέρες φαρμακοποιοί, δικηγόροι και μηχανικοί, κόντρα στην επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας!

   Η Κυβέρνηση, δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι το νομοσχέδιο ομπρέλα για το τσάκισμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, θα μείνει ως έχει παρά την αρχική της διάθεση να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών.

Πού το πάτε, κύριοι;

Γράφει: 
ο  Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρωθυπουργός καταγγέλλει ως«αντιπατριώτες» όσους δεν ψηφίζουν το κόμμα του!
Ο αντιπρόεδρός του υβρίζει ως «κοπρίτες» όσους πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική.
Οι παρακαθήμενοι στο υπουργικό συμβούλιο στοχοποιούν κοινωνικά στρώματα ως «ρετιρέ» και «συντεχνίες».
*
Πάνω στο έδαφος μιας ολοένα εντεινόμενης ιδεολογικής τρομοκρατίας,
και ενώ τόσο οι επίδοξοι δολοφόνοι της Κούνεβα, όσο και οι δολοφόνοι των τριών εργαζομένων της «Μαρφίν» παραμένουν ασύλληπτοι,
οι συντεταγμένοι φορείς του «κράτους του νόμου και της τάξης», υποβοηθούμενοι από τους θύλακες της καθεστωτικής γιάφκας των ΜΜΕ, οικοδομούν μια επιεικώς «περίεργη» καθημερινότητα:

Δίστομο...

Το Δίστομο, λοιπόν. Κοντά 70 χρόνια από τη σφαγή με το ελληνικό κράτος των Πλαστήρων, των Παπάγων, των Μητσοτάκηδων, των Καραμανλήδων και των Παπανδρέου να φτύνει πάνω στη μνήμη. Με τον τελευταίο των Παπανδρέου, τον σημερινό πρωθυπουργό, να φτύνει πάνω και στην έννοια της πατριωτικής τιμής.
Γιατί αν υπήρχε τέτοια, τότε αυτοί που κυβερνάνε σήμερα δε θα είχαν το θράσος να καμώνονται τους «μαχητές» μιας υπόθεσης που την έχουν ξεπουλήσει όσο κανένας άλλος.
Γιατί αν ήταν «λεβέντες» θα μας το είχαν αποδείξει αρνούμενοι να αναφωνήσουν εκείνα τα απίθανα «συγγνώμην - συγγνώμην - συγγνώμην» προς τη Γερμανία διά στόματος Πάγκαλου, το 1994. Αν ήταν «λεβέντες» θα μας είχαν εξηγήσει κάπως πιο πειστικά τι έγιναν εκείνα τα «περίστροφα» του πρωθυπουργού κατά της Μέρκελ, εν έτει 2010.

Ανατριχίλα...

Οση φρίκη και αποτροπιασμό γεννά το νέο έγκλημα στο Ιόνιο, όπου 22 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη απ' όταν βυθίστηκε το πλοιάριο που τους μετέφερε, άλλη τόση κι ακόμα μεγαλύτερη προκαλεί η αντίδραση του ΛΑ.Ο.Σ. Εξίσου ανατριχιαστική με την αντίδρασή του όταν πριν λίγο καιρό ένας εργάτης σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας σε κτίριο του υπουργείου Εργασίας. Ενώ το αίμα του ήταν ακόμα ζεστό και γοερός ο θρήνος των έξι ορφανών που άφηνε πίσω του, ο ΛΑ.Ο.Σ. με ανακοίνωσή του αναρωτιόνταν πόσοι μετανάστες έχουν πρόσβαση σε κτίρια άρα και πληροφορίες του κράτους! Απ' τον ΛΑ.Ο.Σ. δεν περιμέναμε μια λέξη συμπόνοιας και ανθρωπιάς, αλλά για μια ακόμα φορά προκαλεί με τα όσα αναφέρει στις ανακοινώσεις του. Στη μία αρκείται να αναφέρει: «Στημένη κυβερνητική εισαγωγή λαθρομεταναστών στην Κέρκυρα.

Με αφορμή την Τυνησία...

   Το λαϊκό ξέσπασμα στην Τυνησία, μια χώρα που εμφανιζόταν για δεκαετίες ως η χώρα «πρότυπο» της Βόρειας Αφρικής κυρίως λόγω της τουριστικής της ανάπτυξης, ήταν το αποκορύφωμα μιας συσσωρευμένης οργής που οδήγησε τον Πρόεδρό της να εγκαταλείψει τη χώρα μαζί με τα «προικιά» του, που αποκόμισε για λογαριασμό της αστικής τάξης από το ξεζούμισμα του λαού. Εικόνες μαζικών λαϊκών διαδηλώσεων κάνουν το γύρο του κόσμου. Σε τέτοια ξεσπάσματα φυσικά δε λείπει και η δράση των γνωστών προβοκατόρων που χρησιμοποιούνται πάντα για να ενισχύεται η καταστολή. Παρότι η κατάσταση στη χώρα είναι ακόμη ρευστή και το αστικό καθεστώς έχει αρκετά περιθώρια ελιγμών (που όπως όλα δείχνουν θα αξιοποιήσει με κάθε τρόπο), το παράδειγμα αυτού του λαϊκού ξεσπάσματος είναι χρήσιμο για να βγουν ορισμένα πρώτα συμπεράσματα, που επιχειρούν να κρύψουν τα αστικά ΜΜΕ.

Στην πράξη η ανατροπή...


Αν πάρει κάποιος «τοις μετρητοίς» τα άρθρα που καθημερινά γράφονται στον αστικό Τύπο, θα πιστέψει πως αυτή η χώρα έχει βυθιστεί βαθιά στην ανομία και την παρανομία.
Αλλά τότε προκύπτουν κάποιες αντιφάσεις: Πώς στο βασίλειο της ανομίας όλο και περισσότεροι είναι οι νόμοι και οι αστυνόμοι; Τι σόι ανομία είναι αυτή που επιβάλλει όλο και περισσότερους φόρους; Γιατί με το νόμο γίνεται όλο και πιο ακριβό το τραπέζι στο σπίτι; Γιατί νομιμότατα απολύονται και νομιμότατα δε δικαιούνται επίδομα ανεργίας όλο και περισσότεροι; Γιατί με το νόμο πληρώνουν ακριβά την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια όλοι αυτοί που έχουν πληρώσει ήδη χρυσάφι μέσα από τη νόμιμη φορολογία όλα αυτά; Ποιος, τελικά, είναι ο παράνομος;

«ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ»

Συγκέντρωση κλάδων και τομέων σε μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα. Κλιμάκωση με νομικά και τεχνικά επαγγέλματα (δικηγόρους, μηχανικούς) φαρμακεία. Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοπασχολούμενοι στη μέγκενη της ανταγωνιστικότητας. «Οφέλη» 2,5 δισ. ευρώ το χρόνο βλέπει ο ΣΕΒ !
Μέσα στις επόμενες βδομάδες η κυβέρνηση σχεδιάζει να ...κλείσει το θέμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων», υλοποιώντας έτσι ένα στρατηγικό στόχο του μεγάλου κεφαλαίου, οι εκπρόσωποι του οποίου αξιώνουν όλο και περισσότερο ζωτικό χώρο για την τοποθέτηση των κεφαλαίων που πλεονάζουν στα θησαυροφυλάκιά τους αναζητώντας κλάδους και υπηρεσίες για την προσοδοφόρα επένδυσή τους.

IOΒΕ και… τρία αβγά Τουρκίας....

Ο τσαρλατανισμός του ΙΟΒΕ για τα “κλειστά επαγγέλματα”

[Aναδημοσίευση] από Techie Chan
Ο πρωτοχρονιάτικος “μποναμάς” της κυβέρνησης προς την κοινωνία θα έρθει με τη μορφή ενός ακόμη νομοσχεδίου-σκούπα, για τα περίφημα “κλειστά επαγγέλματα”, που ούτε ακριβώς κλειστά είναι, ούτε -συχνά- απλώς επαγγέλματα. Η επικοινωνιακή φαρέτρα είναι για μία ακόμη φορά ενισχυμένη με μπόλικο δηλητήριο, καθώς οι θιγόμενοι κλάδοι βαπτίζονται “ευνοημένες συντεχνίες”, “καλοβολεμένες ομάδες”, “τζάκια”, “ρετιρέ” και λοιπά… (επ)οικοδομητικά. Από τα συρτάρια της κυβέρνησης ξαναβγήκε η έρευνα-πατσαβούρα του αμαρτωλού ΙΟΒΕ και περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι για να πείσει το πόπολο