Σελίδες

28 Οκτ 2010

"Ότι γράφτηκε με αίμα δε σβήνεται με βρώμικο μελάνι"




«Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς;»



Στις 29 Οκτώβρη του 1944,
την ώρα που οι απόντες και οι άκαπνοι από τον αγώνα ενάντια στον κατακτητή, όπως ο Γεώργιος Παπανδρέου, επιστρέφουν στην Ελλάδα συνοδεύοντας τον Σκόμπυ,
ο Αρης Βελουχιώτης,μιλώντας στην απελευθερωμένη Λαμία εκ μέρους του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ,
παρουσιάζει την πολιτικήτου ΚΚΕ και του ΕΑΜ.
Ανάμεσα στα άλλα, λέει:
***
«(...) Μας κατηγορούν ότι είμαστε όλοι κομμουνιστές και ισχυρίζονται ότι το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ είναι σκεπασμένες κομμουνιστικές οργανώσεις. Μα αυτή η κατηγορία μπορεί ν' αποτελέσει ντροπή ή έπαινο; Το Κομμουνιστικό Κόμμα δε βαδίζει τώρα για τον κομμουνισμό. Το ΚΚΕ έχει βέβαια στο Πρόγραμμά του σαν τελική του επιδίωξη τον κομμουνισμό. Μα όχι για τώρα. Τον κομμουνισμό θα τον επιβάλλετε σεις, ο λαός κι όχι το ΚΚΕ (...)

Μήνυμα αλληλεγγύης στους Γάλλους μαθητές που αγωνίζονται



«...Ελλάς ...Γαλλία ...την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία..!»
Καθώς σήμερα αναμένεται η νέα μεγάλη γενική απεργία των εργαζομένων της Γαλλίας, με τη συμμετοχή και της νεολαίας, ενάντια στην αντισυνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, που πάει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 70 και πάνω χρόνια, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στους μαθητές της Γαλλίας που καθημερινά βρίσκονται στους δρόμους συμπαραστεκόμενοι στους εργαζόμενους γονείς τους. Στο μήνυμα αυτό σημειώνεται:
   Προς τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μας στη Γαλλία

Να κλονίσουμε το πολιτικό σύστημα


   Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε θρασύτητα ο ωμός εκβιασμός που έθεσε ο πρωθυπουργός με τη διακαναλική συνέντευξή του. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Γ. Παπανδρέου «απαγόρευσε» στο λαό να ψηφίσει στις εκλογές κατά τρόπο που θα δυσκολέψει την κυβέρνηση να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου. Ούτε η ψήφος διαμαρτυρίας δεν επιτρέπεται γιατί, σύμφωνα με τον πρωθυπουργικό εκβιασμό, αποδυναμώνει την κυβέρνηση και δημιουργεί κλίμα πολιτικής αστάθειας. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αποσταθεροποίηση ο πρωθυπουργός «απείλησε» με πρόωρη προσφυγή σε βουλευτικές εκλογές. Στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός θέλει να οδηγήσει το λαό στις κάλπες του Νοέμβρη με το «πιστόλι» του τρομοκρατικού εκβιασμού στον κρόταφο, ακριβώς για να αποτρέψει την έκφραση της λαϊκής δυσαρέσκειας. 

«Διασταλτικός» σκοταδισμός


Την ...«υπεράσπιση» του ΔΝΤ και της ΕΕ «ανέλαβε» - χωρίς να της ζητηθεί φανταζόμαστε... - η Πρόεδρος Πρωτοδικών, Ιουλία Αργυροπούλου, κατά τη συνεδρίαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την έγκριση των συνδυασμών για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η πρόεδρος μειοψήφησε στην έγκριση του συνδυασμού «Αντικαπιταλιστική Αριστερά Ανταρσία σε κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - Καλλικράτη», κάνοντας ένα τεράστιο... «λογικό άλμα» με πρόσχημα τη σχετική διάταξη για τη συγκρότηση των συνδυασμών. Ετσι, θεώρησε ότι η αναφορά στην ΕΕ «αντίκειται» στην πρόβλεψη της διάταξης περί απαγόρευσης χρήσης ονόματος κράτους... επειδή η ΕΕ αποτελείται από 27 κράτη, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα!
Εκεί όμως που η πρόεδρος «μεγαλούργησε» ήταν στην αναφορά του ΔΝΤ. Αν και η απαγόρευση της χρήσης του δε «χωρά» σε καμία ερμηνεία της διάταξης, ωστόσο, η πρόεδρος θεώρησε ότι «απαγορεύεται να χρησιμοποιείται».
Ελα όμως που το πραγματικό πρόβλημα της προέδρου δεν ήταν «νομικό» αλλά πολιτικό! Διότι πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η παρουσίαση από την ίδια του ΔΝΤ ως «διεθνούς οργανισμού, επιβλέποντα το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα παρακολουθώντας τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τα ισοζύγια πληρωμών και προσφέροντας οικονομική και τεχνική βοήθεια όταν του ζητηθεί (...)»! Ούτε ο Στρος Καν να μίλαγε...
Συμπέρασμα: Επιβεβαιώνεται, για μια ακόμη φορά, ότι δεν υπάρχει επίθεση εφ' όλης της ύλης στην εργατική τάξη, χωρίς να «συνοδεύεται» από «αναβίωση» του σκοταδισμού στο εποικοδόμημα.