Σελίδες

21 Σεπ 2018

ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο όρος «Αυ­ρια­νι­σμός» κα­θιε­ρώ­θη­κε στα μέσα της δε­κα­ε­τί­ας του 1980, όταν η εφη­με­ρί­δα Αυ­ρια­νή του Μάκη Κουρή, (η οποία σή­με­ρα συ­νε­χί­ζει το έργο της με την εφη­με­ρί­δα «kontra») άρ­χι­σε να επι­τί­θε­ται σε όλους του πο­λι­τι­κούς αντι­πά­λους του Αν­δρέα Πα­παν­δρέ­ου, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας βρώ­μι­κες και κα­τα­σκευα­σμέ­νες ει­δή­σεις. Δεν δί­στα­ζε να επι­τε­θεί ακόμα και σε υπουρ­γούς του ΠΑΣΟΚ που της πή­γαι­ναν κό­ντρα. Αλλά το φαρ­μα­κε­ρό φα­σι­στι­κό φίδι, δεν δί­στα­σε να στρα­φεί ενά­ντια ακόμα και σε αυτόν που το ζέ­στα­νε στον κόρφο του.

Κατώτατος μισθός και… υποκατώτατη ξεφτίλα!

    Το νέο εξευτελιστικό σόου της κυβέρνησης αφορά στον κατώτατο μισθό. Τον μισθό που υποτίθεται «αύξησαν» και που επίσης υποτίθεται ότι πλέον θα καθορίζεται … «ελευθέρως». Πάμε, τώρα, να δούμε τι ακριβώς έκαναν και ψήφισαν (σημειωτέον: μαζί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ):
  Οι «αριστεροί» σφουγγοκωλάριοι της τρόικας πήραν έναν νόμο και τον επανέφεραν με τη μορφή… τροπολογίας. Ποιο νόμο; Τον νόμο 4172/2013. Τι είναι αυτός ο νόμος; Είναι ο λεγόμενος και «νόμος Βρούτση», του υπουργού Εργασίας του Σαμαρά. Πρόκειται, δηλαδή, για έναν εμβληματικό νόμο της διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τον νόμο του 2ου Μνημονίου, που τότε είχε – με οργή μάλιστα – καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον είχε καταψηφίσει.

Βρώμικες αποστολές από το κυβερνητικό ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με «πηγή» ένα τηλεγράφημα του ΑΠΕ - ΜΠΕ, που εντελώς παραπλανητικά ανέφερε στον τίτλο του ότι το ΚΚΕ καταψήφισε δήθεν την τροπολογία για αύξηση του κατώτατου μισθού, η συγκεκριμένη συκοφαντική «είδηση» αναπαράχθηκε χτες από διάφορα Μέσα.
Είναι αισχροί και αδίστακτοι. 
Το ΚΚΕ καταψήφισε την κυβερνητική τροπολογία, με την οποία ενεργοποιείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο αντεργατικός νόμος της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (νόμος Βρούτση), τον οποίο μάλιστα είχε καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση το 2013.
Καμία κυβερνητική τροπολογία δεν ήρθε στη Βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος άλλωστε θα καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση, όπως προβλέπει ο παραπάνω νόμος.