Σελίδες

9 Μαΐ 2019

Ο Tσίπρας του 2014 για τον…Τσίπρα του 2019 (video)

Τα 2014, και τότε παραμονές των ευρωεκλογών, είχαμε πάλι «παροχές», «Ζάππεια» και ύμνους στα πλεονάσματα. Από τον Σαμαρά. Ας θυμηθούμε τι έλεγε- τότε – ο Τσίπρας.
«Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο» και «τους βγάζει στις εκπτώσεις»; «Το πλεόνασμα τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες». «Αυτοί είναι ικανοί όχι μόνο να πουν ότι πρόκειται περί συμφωνίας για την ανάπτυξη και για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και συμφωνία για το σοσιαλισμό». 
Είναι λόγια του Αλέξη Τσίπρα από ομιλία του στα Γιάννενα, στις 21 Μαρτίου του 2014. Ο Αλέξης Τσίπρας απαντάει …στον Αλέξη Τσίπρα, για τις προχθεσινές του εξαγγελίες (τα αποσπάσματα τα πήραμε από το youtube της Αυγής, όπου μπορείτε να δείτε και ολόκληρη την ομιλία εδώ)
Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο; 

Τσίπρα, το «δεκάρικο» που πέταξες είναι απ’ το αίμα μας!

Τα έχουν πάρει όλα. Αποθεματικά των ταμείων, εισφορές των ίδιων των εργαζόμενων για το εφ’ άπαξ, μισθούς, δώρα, επιδόματα, τις ίδιες τις δουλειές μας. Το φαγητό, τα φάρμακα, το δικαίωμα στην περίθαλψη και στην υγεία, τη ζεστασιά το χειμώνα και τη δροσιά το καλοκαίρι. Το παρόν πολλών από εμάς και το μέλλον των παιδιών μας. Την αξιοπρέπεια, το θυμό, την αγανάκτησή μας. Την ίδια μας τη λογική, τα ένστικτα της αυτοσυντήρησης που χαίρονται τα ζώα και που εμείς φαίνεται να έχουμε απολέσει. Ποδοπατούν αξίες, εξευτελίζουν ιδανικά, εκμαυλίζουν συνειδήσεις, εκχυδαΐζουν την αισθητική μας, εξαθλιώνουν. Διαμορφώνουν άβουλους πειθαναγκασμένους. Ξεπουλάνε τη χώρα, τη λαϊκή περιουσία. Μας υποδουλώνουν στους εγκληματίες Αμερικανούς, στους Σιωνιστές και στα τσιράκια τους. Έχουν ψαρέψει απ’ τον βούρκο και την κοινωνική ανυπαρξία κάθε σκουπίδι, κάθε κλόουν, κάθε γελοίο υποκείμενο, κάθε υπάνθρωπο. Θρασύτατοι κλέφτες, καταχραστές ολκής. παιδεραστές και παιδόφιλοι, φασίστες αρχιπαπάδες και ειδεχθείς συνειδητοί δολοφόνοι.

Τι κατάντημα…

Η συζήτηση στη Βουλή μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη έφτασε σε νέο πρωτόγνωρο πάτο (μέχρι τον επόμενο). Στο πλαίσιο του λεγόμενου κοινοβουλευτικού βίου νομίζαμε ότι είχαμε ακούσει ή διαβάσει τα πάντα. Όμως «κοινοβουλευτική» αντιπαράθεση του τύπου 
«παιδεραστία» και «ναρκεμπόριο» ο ένας, «δουλειές με τη χούντα η οικογένεια σου» ο άλλος,  
«τόσος είσαι» ο ένας, «λες σαχλαμάρες» ο άλλος, 
κυκλοφορείς με «ελικόπτερα» ο ένας, λιάζεσαι στα «κότερα» και «νάτος – νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος» ο άλλος,
είσαι «μεσοτοιχία» με τον Χριστοφοράκο ο ένας, «Πετσίτης, Αρτεμίου και ζήτω ο πραξικοπηματίας Γουαιδό (!)» ο άλλος,