Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Οι κλαίουσες χήρες του οπορτουνισμού, να πάνε αλλού να βρουν μαντήλια να σκουπιστούν...


Σφουγγοκωλάριες χήρες...
Εδώ και 6 χρόνια, η εργατική τάξη βρίσκεται πλέον σε ανοικτό πόλεμο με την αστική τάξη,
Σε αυτόν τον πόλεμο, η εργατική τάξη απώλεσε μισθούς και συντάξεις, έχασε την υγειά της.
Σε αυτόν τον πόλεμο, η εργατική τάξη δεν μπορεί να μορφώσει τα παιδιά της, τα στέλνει μετανάστες.
Σε αυτόν τον πόλεμο, η εργατική τάξη χάνει τα σπίτια της και τρέχει στα συσσίτια.
Σε αυτόν τον πόλεμο, οι μικροαγρότες χάνουν τα χωράφια τους και οι αυτοαπασχολούμενοι χάνουν τα μαγαζιά τους.
Σε αυτόν τον πόλεμο, η εργατική τάξη δέχτηκε τη μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία της.
Σε αυτόν τον πόλεμο, η εργατική τάξη βρέθηκε ανέτοιμη, δεν αξιοποίησε τη δύναμή της με όρους ταξικούς, ευνουχήθηκε από τα μέσα από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και βάλτε όσα συστημικά φιντάνια θέλετε ως παρατάξεις).

Οι δοσίλογοι του ΔΟΛ, μιλάνε για αυτοεξευτελισμό!!!

"Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας" κραύγαζαν τα φιλοναζιστικά "αθηναικά ΝΕΑ" του συγκροτήματος Λαμπράκη...* 

Η απόφαση για το κλείσιμο του «902» ήταν η βροχή που έβγαλε έξω από τις τρύπες τους διάφορους γυμνοσάλιαγκες πάσης φύσεως. Όλοι όσοι πολεμάνε με λύσσα το ΚΚΕ και τις θέσεις του τώρα βγήκαν στα κεραμίδια, νομίζοντας ότι μπορούν να σπιλώσουν το ηθικό κύρος του Κόμματος, να πείσουν ότι τάχα «είναι όλοι ίδιοι», ότι «το ΚΚΕ είναι συστημικό» και άλλα. Πρώτο βιολί σε αυτήν την επίθεση η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», του γνωστού ομίλου. Μάλιστα έφτασε στο σημείο η εφημερίδα να έχει ολόκληρη σελίδα αφιερωμένη στην απόφαση της ΚΕ για το κλείσιμο του «902», τη στιγμή που καθημερινά δε γράφει ούτε αράδα για την πολιτική δράση του ΚΚΕ! Επιβεβαιώνει το ρόλο του το συγκεκριμένο έντυπο, που μαζί με τα υπόλοιπα αστικά και οπορτουνιστικά ΜΜΕ έχουν εκπαιδευτεί από τη μία στο θάψιμο της πολιτικής πρότασης και της καθημερινής δράσης του ΚΚΕ και από την άλλη στη διαστρέβλωση, στο ψέμα και την προβοκάτσια ενάντια στο Κόμμα. Τη δουλειά τους κάνουν σαν εργαλεία χειραγώγησης στα χέρια μονοπωλιακών ομίλων και αστικών ή οπορτουνιστικών κομμάτων. Γι’ αυτό φτιάχτηκαν και λειτουργούν.
Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να μιλούν για «αυτοεξευτελισμό του ΚΚΕ».
Ποιοι; Αυτοί που από τις σελίδες τους καλούσαν σε υποταγή στον καταχτητή. 

Κι α ΚΑΡΤΕΡτέρει κι α ΚΑΡΤΕΡτέρει φιλελεύθερη λαλιά το ένα εκτύπαε τ' άλλο χέρι από την απελπισιά. (Όπου α ΚΑΡΤΕΡ = Α. ΚΑΡΤΕΡος).


ΕΛΑ ΘΑΝΑΣΗ...
......Τα τηλεοπτικά άγχη του ΨΥΡΙΖΑ.

Η μάχη του ΞΥΡΙΖΑ για τη Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ. .......

ΘΑΝ. ΚΑΡΤΕΡΟΣ: "Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμο, αλλά σίγουρα είναι βαθιά ανήθικο μια κομματική επιχείρηση, κομματικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία στήθηκαν, αδειοδοτήθηκαν και στηρίχτηκαν μέχρι σήμερα για να πολεμήσουν τον καπιταλισμό, να πωλούνται σήμερα σε ένα καπιταλιστή, για να κάνουν ακριβώς το αντίθετο: Να στηρίξουν τον καπιταλισμό!"!!!!!!!!!!!........

Από τους έξι αρχικούς μετόχους της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ οι πέντε (5)... προσχώρησαν στο.... «ανανεωτικό» στρατόπεδο.!!!!!!!
Οι : Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΣ, αρθρογράφος σήμερα της «Αυγής», 

Οι του ΣΥΡΙΖΑ Καλά θα κάνουν να το βουλώσουν και να μην κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ, κάνοντας μαθήματα ηθικής

Αυτοί που συναγελάζονται με τους βιομήχανους στις δεξιώσεις του κεφαλαίου, τολμούν να κάνουν μαθήματα ηθικής στο ΚΚΕ
Αποτελεί απίστευτη πρόκληση και απύθμενο θράσος να κάνουν οι του ΣΥΡΙΖΑ και της «ΑΥΓΗΣ» μαθήματα ηθικής στο ΚΚΕ με αφορμή την πώληση του «902» που, όπως εξήγησε από την πρώτη στιγμή και με κάθε ειλικρίνεια το Κόμμα, έγινε για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους και τα ασφαλιστικά ταμεία, έστω και αν αυτό στερεί από το ΚΚΕ ένα μέσο επικοινωνίας με το λαό και διάδοσης της πολιτικής του.
Η αδιαφάνεια, οι ίντριγκες, τα πολιτικά παιχνίδια, η διπροσωπία και διγλωσσία, τα οποία προσάπτουν στο ΚΚΕ, είναι δικό τους προνόμιο και δεν πρόκειται να τους το πάρει κανένας. 

Ο οπορτουνισμός ως πολιτικό ρεύμα στο έδαφος του καπιταλισμού

Η συνεπής και αδιάλλακτη πάλη απέναντι στον οπορτουνισμό αποτελεί πλευρά του επαναστατικού χαρακτήρα του κομμουνιστικού κόμματος. Με τον όρο οπορτουνισμό εννοούμε την τάση άρνησης των επαναστατικών αρχών του κομμουνιστικού κινήματος. Είναι αποτέλεσμα της επίδρασης και διείσδυσης της αστικής και μικροαστικής ιδεολογίας. Εχει συγκεκριμένη υλική βάση. Στην ανάπτυξή του εκδηλώνεται ανοιχτά ως προδοσία των επαναστατικών αρχών ή ως αποστασία από το επαναστατικό κίνημα.

Με τον όρο αναθεωρητισμό εννοούμε την αντιεπιστημονική επανεξέταση των θέσεων του μαρξισμού - λενινισμού. Ο αναθεωρητισμός ως κατεύθυνση διαμορφώθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα με πιο χαρακτηριστικό του εκπρόσωπο τον Μπερνστάιν. Ο Λένιν έδωσε τον εξής χαρακτηρισμό: «Σε τι συνίσταται η "νέα" κατεύθυνση που βλέπει "κριτικά" τον "παλιό δογματικό" μαρξισμό, αυτό μας το είπε αρκετά καθαρά ο Μπερνστάιν [...] το αίτημα της αποφασιστικής στροφής από την επαναστατική σοσιαλδημοκρατία προς τον αστικό σοσιαλρεφορμισμό συνοδευόταν από μια όχι λιγότερο αποφασιστική στροφή προς την αστική κριτική όλων των βασικών ιδεών του μαρξισμού».1

Οι εκδηλώσεις του οπορτουνισμού στη θεωρία, την πολιτική και την οργάνωση

Ο οπορτουνισμός εκδηλώνεται με αναθεώρηση των αρχών του επαναστατικού κόμματος στη θεωρία, την πολιτική και τις αρχές συγκρότησης και λειτουργίας του κόμματος.

Οι εργαζόμενοι του «902» απαντούν: Να μην κλάψουν για μας


του Αντώνη Αναστασόπουλου, δημοσιογράφου του «902»
Για τους αστούς και τους παντός είδους οπορτουνιστές, δεν υπάρχει γεγονός από χαρές ως λύπες ακόμα και μια δυσάρεστη στιγμή για το εργατικό και λαϊκό κίνημα όπως η παύση της λειτουργίας του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού «902» και η πώλησή τους, που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για να επιτεθούν από κοινού πάντα με τον ίδιο σκοπό.
Την απαξίωση των κομμουνιστών, της κοσμοθεωρίας τους και του ηρωϊκού Κόμματός μας, του ΚΚΕ. Βρήκαν ευκαιρία με τη δυσάρεστη αλλά απαραίτητη πώληση του «902». Χρησιμοποιούν μεθόδους ξένες σε κάθε τίμιο αγωνιστή, χτυπώντας δήθεν φιλικά στην πλάτη, την ίδια ώρα που κατασυκοφαντούν το σταθμό και το Κόμμα μας.
Μην χύνετε δάκρυα για μας, κύριοι. Ξέρουμε. Σας πονά το γεγονός, ότι δεν βρήκατε έναν να παίξει το ρόλο του ανανήψαντος, για να βοηθήσει σε αυτό που έναν αιώνα τώρα δεν έχετε καταφέρει. Να διαλύσετε το ΚΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ-«ΑΥΓΗ»: Στην πρωτοκαθεδρία των αθλίων...


Γκαιμπελισμός οπορτουνιστών...  σήμερα... και τότε (22 Ιούλη 2008)...,  όλη η σαπίλα του ΣΥΡΙΖΑ!
Η στάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην άθλια προβοκάτσια που στήθηκε σε βάρος του ΚΚΕ και στην οποία πρωτοστάτησαν ο ΛΑ.Ο.Σ. και το ΠΑΣΟΚ, ήρθε να επιβεβαιώσει με το χαρακτηριστικότερο τρόπο αυτό που τόνιζε σχετική ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οτι: ενώ «γνωρίζει πως το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση (σ.σ.ΓΕΡΜΑΝΟΣ) προτιμά να αποσιωπά, προτιμά τα υπονοούμενα, επαναλαμβάνει και αυτός τα σχετικά με μια απουσία του ΚΚΕαπό την Επιτροπή της Βουλής. Ψαρεύει, ως συνήθως, σε θολά νερά».
Στην Κυριακάτικη «ΑΥΓΗ», (20/7/2008), ο ΣΥΝ φεύγει τελείως από τα θολά νερά και κολυμπά - καθαρά πια - στο βούρκο της προβοκάτσιας σε βάρος του ΚΚΕ. Ενα άρθρο σχετικά με τα οικονομικά του Κόμματος, γεμάτο ψέματα, κατά την προσφιλή τακτική τους, με τίτλο: