Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Μπ. Αγγουράκης στη ΝΕΤ: Δεν αρκεί η αλλαγή κυβέρνησης (VIDEO)
«Για να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται πρέπει να αλλάξει η εξουσία», τόνισε ο Μπάμπης Αγγουράκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «δεν αρκεί μια κυβερνητική αλλαγή».

ΚΚΕ: Σχόλιο με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις


Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις. 
Αναλυτικά το σχόλιο έχει ως εξής:
«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβάλλουν λαϊκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Καμία ανοχή στη συστηματική προσπάθεια του συστήματος να καλλιεργήσει τη θεωρία των δύο άκρων, τσουβαλιάζοντας την εγκληματική δράση της ΧΑ με την πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος και το δικαίωμα του λαού, όταν το αποφασίσει, να επιλέξει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο κοινωνικής εξέλιξης. Κανένας αποπροσανατολισμός από το δικομματικό καβγά που έχει τα μάτια στραμμένα στις κάλπες και βρίσκεται μακριά από τις αιτίες που γεννούν και εκτρέφουν τα ναζιστικά μορφώματα. Ο ίδιος ο λαός πρέπει τολμηρά και αποφασιστικά να πάρει επάνω του την υπόθεση της απομόνωσης της Χρυσής Αυγής. Να απαιτήσει τη διαλεύκανση όλων των εγκληματικών ενεργειών. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στο σύστημα που γεννά τους ναζιστές εγκληματίες και τη σάπια ιδεολογία τους».

Ποιος τη γέννησε και την έθρεψε;


Χτεσινή «ΑΥΓΗ». Γράφει σε άρθρο, με τίτλο «Η γέννηση και η άνοδος της "ΧΑ"», ο Α. Μητρόπουλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ακροδεξιά στην Ελλάδα και ως κόμμα και ως αντίληψη και ως προσωπική στελέχωση γεννήθηκε στους κόλπους της Δεξιάς... (...) Προπομπός του φαινομένου ήταν το ακροδεξιό τμήμα της ΝΔ και ο θεσμικά ευέλικτος ΛΑΟΣ...».
- Πράγματι, ο χώρος - όπως τον προσδιορίζει - της Δεξιάς, έχει δώσει πολλά στη γαλούχηση φασιστικών, ναζιστικών αντιλήψεων, στο χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. 
Αλλά μόνον αυτή; Το φασισμό, τη Χρυσή Αυγή, τους γέννησε, τους έθρεψε και τους θρέφει το ίδιο το αστικό κράτος, το ίδιο το αστικό πολιτικό σύστημα. 

Να δούμε καθαρά...


Γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στήνεται μια πολύμορφη επιχείρηση επίδρασης στη συνείδηση της εργατικής τάξης, του λαού, με πολλαπλές επιδιώξεις και στόχους: Από την αστική προπαγάνδα προβάλλεται ως μια υπόθεση με βάθος χρόνου και «πολλές εκπλήξεις».
Τα αστικά επιτελεία, η κυβέρνηση τροφοδοτούν το οπλοστάσιό τους με «πυρομαχικά», προσπαθούν να ταυτίσουν τη Χρυσή Αυγή με το εργατικό - λαϊκό κίνημα που έχει ως στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Καλλιεργούν ψυχολογία φόβου, ως εμπόδιο στη συμμετοχή των εργαζομένων στην αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική πάλη.

Θ. Παφίλης στο «ΜΕΓΚΑ»: Το ΚΚΕ δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα (VIDEO)
«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία του αγώνα», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕΓΚΑ».
Με αφορμή την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων, κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να σταματήσει η πάλη του λαού».