Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Αγωνία για την Ευρωζώνη...Κλαίει και οδύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο «της διάλυσης της Ευρωζώνης» που εκτιμά πως «έρχεται πιο κοντά» και - κατά το «φταίει ο γάιδαρος, χτυπάνε το σαμάρι» - καταγγέλλει το νεοφιλελευθερισμό σαν αυτόν που «γεννά φτώχεια, δυστυχία και κοινωνική αδικία και οξύνει τις διαλυτικές εσωτερικές αντιθέσεις στην Ευρωζώνη και την ΕΕ».
Στη σχετική ανακοίνωσή του, ισχυρίζεται ότι «η επανίδρυση της ΕΕ σε εντελώς νέες βάσεις, με κύρια χαρακτηριστικά την ανατροπή της κυριαρχίας των αγορών, 

Τι είναι προοδευτικό.Μπορούμε να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα.Η κλιμάκωση των εκβιασμών από την κυβέρνηση και τους συμμάχους της, με επίκεντρο την αποδέσμευση της 6ης δόσης του δανείου από την τρόικα, δε σηματοδοτεί μόνο τα αδιέξοδα στην αστική διαχείριση της κρίσης, με ελεγχόμενη καταστροφή κεφαλαίου, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν η ντόπια αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό να περάσουν τα αναγκαία για το κεφάλαιο μέτρα. 
Για πρώτη φορά, με τόσο έντονο τρόπο, από τις κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της ΕΕ, αλλά και από κυβερνητικά στελέχη, τίθεται το ενδεχόμενο να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, αν δεν επιταχυνθούν και δε διευρυνθούν οι αντιλαϊκές ανατροπές στη βάση των χρονοδιαγραμμάτων.
Πέρα από τον εκφοβισμό των λαϊκών στρωμάτων, που αντιμετωπίζουν με αβεβαιότητα μια πιθανή έξοδο από το ευρώ, τέτοια σενάρια μαρτυρούν τους ανταγωνισμούς και τις επιδιώξεις μερίδων της αστικής τάξης στην ΕΕ και στην Ελλάδα, που βλέπουν την αποχώρηση από την Ευρωζώνη σαν θετική διέξοδο για τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους.

Κείμενα γλόμπινγκ: θεωρητικά ζητήματα για τη στρατηγική και τακτική του κομμουνιστικού κόμματοςΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από :γλόμπινγκ


Ασχοληθήκαμε και στο παρελθόν με τις έννοιες "στρατηγική" και "τακτική". 
Στην μαρξιστική-λενινιστική αντίληψη είναι έννοιες αυστηρά καθορισμένες κι όχι γενικόλογες. 
Η κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ έχει επεξεργαστεί το ζήτημα, όπως οφείλει να κάνει κάθε κομμουνιστικό κόμμα και σας παρουσιάζουμε εδώ την αντίληψη αυτή.
stratigiki_taktiki

ΣΕΒ : «Νέο» μοντέλο με παλιά «περπατησιά»...


Να μη δίνουν λογαριασμό, να τσακίσουν μεροκάματα, συμβάσεις και εργασιακές σχέσεις, να κάνουν τη δουλειά τους με δημόσιο χρήμα, «προτείνουν» οι μεγαλοεπιχειρηματίες

Η «αναπτυξιακή» πρόταση της πλουτοκρατίας για τα επόμενα 10 χρόνια, με την μελέτη που εκπόνησε η εταιρεία «McKinsey» για λογαριασμό του ΣΕΒ, της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης, όπως φάνηκε στη συνέχεια, δεν πρωτοτυπεί κι ας κάνει λόγο για ένα«νέο μοντέλο ανάπτυξης»
Δεν πρωτοτυπεί, επειδή όσα πρεσβεύει αποτελούν αξιώσεις, κρυφές ή φανερές, των μεγαλοεπιχειρηματιών, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά και επειδή οι επιπτώσεις του οδηγούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε φτώχεια, εξαθλίωση και εκμετάλλευση όμοια με πολύ παλιότερων εποχών. 

Η Αρχιτεκτονική του Φόβου. Από το Λος Άντζελες στη Θεσσαλονίκη της ΔΕΘ
«Στο Χόλυγουντ, ο αρχιτέκτονας FrankGehry έχει ενσωματώσει αυτό το λούκ πολιορκίας σε μια βιβλιοθήκη που μοιάζει με φρούριο της Λεγεώνας των Ξένων. Στο Watts, ο εργολάβος AlexanderHaagen έχει πρωτοπορήσει στο απόλυτα ασφαλές εμπορικό κέντρο, ένα Πανόπτικον τον ημερών μας, μια φυλακή του καταναλωτισμού περικυκλωμένο με συρματοπλέγματα και αισθητήρες κίνησης, υπό την επίβλεψη της αστυνομίας σε ένα υποσταθμό στο κεντρικό του πύργο. Παράλληλα στο κέντρο, μια εντυπωσιακή κατασκευή που οι τουρίστες συχνά μπερδεύουν με ξενοδοχείο είναι στην πραγματικότητα η καινούργια ομοσπονδιακή φυλακή»
Mike Davis “Fortress LA”
Στο κείμενο του «Οχυρωμένο Λος Άντζελες» o Mike Davis σκιαγραφεί το κλίμα καταστολής, στρατιωτικοποίησης του χώρου σε μια μητρόπολη των ΗΠΑ, το 1992.

Οταν οι ιμπεριαλιστές αυτοαποκαλύπτονται...Με αφορμή τα 10 χρόνια από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη, που σηματοδότησε το νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων με το πρόσχημα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χέρμαν βαν Ρομπέι, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, βρήκαν την ευκαιρία υποτίθεται να συμπαρασταθούν στα θύματα των επιθέσεων, στην πραγματικότητα να νομιμοποιήσουν το αιματοκύλισμα λαών, από το Αφγανιστάν και το Ιράκ μέχρι τη Λιβύη.
Αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, σημειώνουν ότι «ο κόσμος αντέδρασε γρήγορα και με ένα αποφασιστικό τρόπο ενάντια στη μάστιγα της τρομοκρατίας της οποίας οι λανθασμένες ιδεολογίες πίσω από αυτές τις επιθέσεις εξακολουθούν να αποτελούν απειλή».

11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2001

Ο τρόπος που κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι
έχει δημιουργήσει πολλές αμφιβολίες, καθώς
θεωρείται από τους ειδικούς ότι τα θεμέλια
ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά


Το βολικό πρόσχημα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Μόλις 102 λεπτά κράτησε η επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, την καρδιά και το σύμβολο του αμερικανικού και διεθνούς κεφαλαίου, όπου σκοτώθηκαν 3.000 άνθρωποι. 
Μόλις 102 λεπτά, για να σημαδέψουν τη σύγχρονη ιστορία με πυρωμένο σίδερο. Ακριβώς δέκα χρόνια μετά τα αιματηρά γεγονότα και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις συνεχίζονται αδιάκοπα, ενώ μία ολόκληρη δεκαετία η εφιαλτική «εικονοποίησή» της, που έχει εγγραφεί στο συλλογικό μνημονικό μέσω των αναρίθμητων επαναλήψεών της, παραμένει το κύριο εργαλείο χειραγώγησης των συνειδήσεων των Αμερικανών πολιτών, αλλά και της οικουμένης. 
Χειραγώγηση βάσει ενός αιματηρού γεγονότος, που όπως είχε δηλώσει ο τότε υφυπουργός Αμυνας, Πολ Γούλφοβιτς, «εάν δεν είχε συμβεί θα έπρεπε να την εφεύρουμε».

Αριστεροί νεκροί και δεξιοί πεθαμένοι...Βγήκανε παγανιά τα γνωστά σκυλιά
Κάτι ξεδιάντροπα φασισταριά, όψις - θρέψις άρτια, μανικετόκουμπα και η γνωστή μάσκα του γενναίου επιστάτη αλλοτρίων του λαού συμφερόντων. 
Κατσαπλιάδες δικαιωμάτων και αναγκών με μεταπτυχιακό στο φόνο διά της συναινετικής αυτοκτονίας αδρανών μαζών. 
Είναι η ...καλή ράτσα της μεταπολίτευσης. 
Με ακαδημαϊκές περγαμηνές και εξυπηρετικές καριέρες. 
Κινούνται στο τόξο μεταξύ Ραγκούση και Λοβέρδου, αγγίζουν περσόνες τύπου Παναρίτου. 
Ψυχρό βλέμμα κι αίμα. 
Θερμός ευρωαστικός λόγος. 
Killers με ομοειδές ακροατήριο. 
Ευάριθμο, αλλά ισχυρό. 
Κάνουν το Σημίτη να μοιάζει σχεδόν αγαθών προδιαγραφών.
Είναι και τ' άλλα τα σκυλιά. 
Του δρόμου, της φτώχειας και της ανασφάλειας. 

Μας παίρνουν μέτρα...Αναδημοσίευση απο : γλόμπινγκ
Διαβάζω στα περισσότερα ενημερωτικά site, ότι ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ τα είπε έξω απ τα δόντια, τι είπε δηλαδή;

Το νόημα των όσων είπε συνοψίζεται στο εξής.

Οι θυσίες του λαού δεν τελείωσαν και ούτε θα σταματήσουν αν το διεθνές κεφάλαιο πρώτα δεν πάρει αυτό που θέλει. 

Και τι είναι αυτό που θέλει;

Θέλει να πάρει κομμάτι ψωμί τον φυσικό πλούτο της χώρας (πηγές ενέργειας, πρώτες ύλες).