Σελίδες

9 Αυγ 2021

Βόρεια Εύβοια: η Ν.Δ. είχε αποφασίσει η φωτιά να σβήσει στο Αιγαίο υπηρετώντας σχεδιασμούς ενεργειακών μονοπωλίων…

 Η Εύβοια είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια
βρίσκεται σε καθεστώς επέλασης από τα μονοπώλια της Ενέργειας, που έχουν εγκαταστήσει έναν τεράστιο όγκο αιολικών σταθμών στο νησί.

Πιο πρόσφατη περίπτωση που αφορά τη Βόρεια Εύβοια είναι η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) στις 24 Ιούνη (αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 6 Ιούλη), με την οποία χορηγεί άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικούς σταθμούς στους δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας και Διρφύων – Μεσσαπίων.

“Προσεχώς μεζονέτες” (ανεμογεννήτριες και “επενδύσεις”)…

 Στο κράτος μας όπου πάντα «το μαχαίρι θα μπει βαθιά στο κόκκαλο» η
φωτογραφία τραβήχτηκε το 2006. Τραβήχτηκε στη Νέα Σκιώνη, ακριβώς την επόμενη μέρα από την καταστροφική πυρκαγιά που μετέτρεψε σε αποκαΐδια το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Εκεί, μέσα στα αποκαΐδια, δίπλα από τα καψαλισμένα δέντρα, όπως αποκάλυψε τότε ο «Ρ» (30/8/2006), διαφημίζονταν οι «Προσεχώς Μεζονέτες»… 

Σύμφωνα, δε, με το ρεπορτάζ που είχαμε πραγματοποιήσει τότε, όποιος ενδιαφερόταν να καπαρώσει λίγο κομματάκι του (καμένου) δάσους, θα έπρεπε απλώς να έκανε λίγη υπομονή αφού ο κύριος που απαντούσε στο τηλέφωνο διευκρίνιζε ότι οι εργασίες δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα…