Σελίδες

23 Νοε 2013

ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η ΑΛΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 1943*

Τις ημέρες που οι μεγάλες Δυνάμεις δεν πολεμούσαν ακόμα το Χίτλερ, ενώ αρκετές φωνές από το εξωτερικό τον ενθάρρυναν -μερικές από αυτές μάλιστα ακόμα δεν έχουν σιωπήσει- ο κόσμος ήξερε πολύ καλά ότι αυτός καταπολεμούνταν από τα μέσα και αυτοί οι εχθροί του αποκαλούνταν: η άλλη Γερμανία. Πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους γνωστοί σε όλο τον κόσμο και ξένοι ανταποκριτές που ήταν σε άδεια ανέφεραν ότι αυτή η άλλη Γερμανία πράγματι υπήρχε. Ούτε για μια στιγμή δεν κέρδισε ο Χίτλερ πάνω από τους μισούς ψήφους και η ύπαρξη των πιο τρομερών μέσων καταπίεσης και της πιο τρομακτικής αστυνομικής δύναμης που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα απέδειξαν ότι οι εχθροί του καθεστώτος δεν ήταν ανενεργοί. Πριν από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο Χίτλερ ρήμαξε τη δική του· και η κατάσταση της Πολωνίας, της Ελλάδας ή της Νορβηγίας μόλις που είναι χειρότερη από αυτή της Γερμανίας. Δημιούργησε αιχμάλωτους πολέμου στην ίδια του τη χώρα· κράτησε ολόκληρους στρατούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το 1939 αυτοί οι στρατοί αριθμούσαν 200.000 Γερμανούς - περισσότερους απ’ τους Ρώσους αιχμάλωτους στο Στάλινγκραντ. Αυτοί οι 200.000 δεν αποτελούν το σύνολο της άλλης Γερμανίας. Αποτελούν μόνο ένα μέρος των δυνάμεών της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το «αντιρατσιστικό»

Δεν πάει καιρός που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε στη Βουλή τη βασισμένη στον «τρομονόμο» τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, με την οποία ενισχύθηκε το οπλοστάσιο των αντιπάλων του εργατικού λαϊκού κινήματος. Και δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες από την ανταλλαγή κατηγοριών με τα «ΝΕΑ» για το ποιος είναι περισσότερο «σταλινικός». Εξετάσεις στους αστούς έδινε και στη μία και στην άλλη περίπτωση. Ηταν συνεπώς αναμενόμενη η στάση του απέναντι στο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση και η παγερή του αδιαφορία για το γεγονός ότι αυτό ενσωματώνει απόφαση της ΕΕ που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης, των ριζοσπαστικών ιδεών, της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης.

Στη σχετική του ανακοίνωση η μόνη αναφορά έχει ως εξής: «Επιχειρεί να εντάξει στην εθνική νομοθεσία την απόφαση - πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία εστιάζει στο ρατσιστικό λόγο, αντί να προβλέπει την τιμωρία του δράστη της αξιόποινης πράξης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά». 

Ποιος βάζει εμπόδιο στις σπουδές;

Η κυβέρνηση με σωρεία δικαστικών διώξεων, προσωπικούς εκβιασμούς και με συκοφαντικές επιθέσεις αντιμετωπίζει την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας σε όλους τους εργαζόμενους ότι και θα τσακίζει κάθε εργασιακό δικαίωμα και θα αντιμετωπίζει με την καταστολή όποιον τολμά να αντισταθεί.

Η επίθεση της συγκυβέρνησης και της ΕΕ συνολικά στην ανώτατη εκπαίδευση που εντείνει την υποχρηματοδότηση και την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, πρέπει να βρει απέναντι τους εργαζόμενους στα ιδρύματα μαζί με τους φοιτητές και καθηγητές, αλλά και όλους τους εργαζόμενους.

Στις εκλογές του ΤΕΕ στις 24 Νοεμβρη στηρίζουμε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Η «Πανεπιστημονική» καλεί τους φίλους της να δώσουν με αποφασιστικότητα και την εκλογική μάχη για τις εκλογές του ΤΕΕ στις 24 Νοέμβρη, να ενισχύσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτιά της για την κλιμάκωση της παρέμβασης, για την αλλαγή των συσχετισμών, για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του κινήματος. 
Δεν επιλέγουμε παλιούς και νέους διαπραγματευτές των όρων σφαγής μας
Παλεύουμε για την ανατροπή του πραγματικού αντιπάλου που είναι οι πολιτικές κυβερνήσεων – ΕΕ – άρχουσας τάξης. 
Οι εκλογές πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη συγκυρία όπου από τη μία κλιμακώνεται η γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και από την άλλη η άρχουσα τάξη προσπαθεί να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στις συμπληγάδες του νέου διπολισμού δικομματικής συγκυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. 
Και οι δύο υποκλίνονται και αποδέχονται τη στρατηγική ανάγκη των