Σελίδες

3 Αυγ 2011

Το 50% των λαϊκών νοικοκυριών δε θα κάνουν διακοπές...



«Μαύρο» καλοκαίρι θα περάσουν χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, καθώς η εμπορευματοποίηση του τουρισμού υπονομεύει το δικαίωμα για ξεκούραση και αναψυχή, το θυσιάζει στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. 
Επιπλέον, η άγρια κυβερνητική πολιτική που έχει πλήξει το λαϊκό εισόδημα δεν αφήνει πολλά περιθώρια. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με στοιχεία, το 50% των λαϊκών νοικοκυριών δεν μπορεί να κάνει καθόλου διακοπές, ενώ όλο και περισσότερο μειώνονται οι μέρες ξεκούρασης και αναψυχής σε κάποιον προορισμό. 

Πρέπει να βρουν το μάστορά τους...



Οσο πιο σκληρά για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού είναι τα κυβερνητικά μέτρα, τόσο περισσότερο η κυβέρνηση ανεβάζει την πίεση στο καζάνι προκαλώντας κι αυτήν ακόμα την κοινή λογική.
Καταγγέλλει όποιον κινητοποιείται για άσκηση βίας, ενώ χιλιάδες άνθρωποι βιώνουν καθημερινά τη βία που ασκεί η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της.
Επικαλείται τον τουρισμό σαν να είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ την ίδια ώρα που με την πολιτική της απαγορεύει σε χιλιάδες εργαζόμενους ακόμα και να ονειρευτούν ότι θα κάνουν διακοπές.
Την ώρα που παίζει θέατρο με συμπρωταγωνιστή τη ΝΔ που συμφωνεί με τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής, παίρνει ακατάπαυστα το ένα μετά το άλλο μέτρα που τσακίζουν την εργατική τάξη, ανοίγουν το δρόμο για ανεμπόδιστη αύξηση των καπιταλιστικών κερδών.
Σ' αυτόν τον κατήφορό της είναι επείγον πλέον η κυβέρνηση να βρεθεί απομονωμένη και έχουν χρέος να το κάνουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της, για τους οποίους δηλώνει ότι τη στηρίζουν.

Τα Ρομπότ δεν αυτοκτονούν...



Ρομπότ στη θέση των εργαζομένων σχεδιάζει η «Foxconn»

Τη «μαγική λύση» φαίνεται πως βρήκε η «Foxconn», εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Κίνα και κατασκευάζει τα «iPhone» και «iPad» για λογαριασμό της «Apple», αλλά και εξαρτήματα και συσκευές για λογαριασμό εταιρειών όπως η «Nokia», η «Sony», η «Dell», η HP και η «Microsoft», η οποία όμως αναγνωρίζεται παγκοσμίως για τις αυτοκτονίες των εργαζομένων της που συνεχίζουν να δουλεύουν ως δούλοι. Μέσα στην επόμενη τριετία σχεδιάζει να αντικαταστήσει σταδιακά τους εργαζόμενους με ένα εκατομμύριο ρομπότ! 

Βαθαίνει η κρίση του συστήματος.



Από την υποτιθέμενη «ανάσα για την παγκόσμια οικονομία» λόγω του προσωρινού συμβιβασμού που επιτεύχθηκε στις ΗΠΑ μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων για την επέκταση του ορίου του κρατικού χρέους, που είναι 14,3 τρισ. δολάρια, κατά 2,4 τρισ. δολάρια, και τη δυνατότητα δανεισμού τους, αλλά και από την έντονη ανησυχία για την κατάσταση με το χρέος σε Ιταλία και Ισπανία (που αποτελούν μεγάλο ποσοστό στην οικονομία της Ευρωζώνης) χαρακτηρίζεται η διεθνής οικονομική επικαιρότητα. 
Φυσικά η «ανάσα» στις ΗΠΑ και η όποια διαβούλευση για τις δύο χώρες της Ευρωζώνης έχουν σχέση με τις δυσκολίες διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και με τον επιμερισμό της ζημιάς (απαξίωσης κεφαλαίου) και είναι δεδομένο ότι και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού το «μάρμαρο πληρώνουν» τα λαϊκά στρώματα
με νέα επιδείνωση των συνθηκών ζωής τους και περικοπές δικαιωμάτων.

«Δημόσιο συμφέρον» το συμφέρον των μονοπωλίων.



Ρεσιτάλ υποκρισίας χθες στη Βουλή, από τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση που δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στην «απελευθέρωση του επαγγέλματος» γιατί ...αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των εργαζομένων!!! 
Εντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου
που τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων που θα διεισδύσουν στην αγορά πετώντας έξω χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους. 
Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για το θέμα.

Καλοκαιρινός οδηγός του καλού πατριώτη...



Αναδημοσίευση απο : Γκράνμα
Τώρα που η χώρα μας χτυπιέται βάναυσα από τους πράκτορες ταξιτζήδες. Τώρα που το τουριστικό κεφάλαιο δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για την Ελλάδα ρε γαμώτο και για τις θέσεις εργασίας (για τις σχέσεις εργασίας ούτε λόγος – τις θέσεις πολύ αγάπησαν, τις σχέσεις  κανείς). Τώρα που παρά τις καλοκαιρινές αποδράσεις εσείς οι (μαζοχιστές) αναγνώστες τούτου του ιστολογίου δηλώνετε παρόν για το καλό της χώρας, τώρα λοιπόν το Γκράνμα είναι εδώ για εσάς. Με τον οδηγό του καλού πατριώτη που κάθε γκρανμιστής (όπως λέμε ατενίστας ένα πράμα) πρέπει  να έχει μαζί του στο νησί. Και σας προτείνουμε λύσεις για κάθε πρόβλημα που δημιουργούν οι κίτρινοι πράκτορες του εχθρού.

Φταίει ο... νεοφιλελευθερισμός ...



Δεν χάνει ευκαιρία ο ΣΥΝ για να επισημάνει τη στάση του απέναντι στα αίτια της καπιταλιστικής κρίσης και να διευκρινίσει πως δεν αμφισβητεί το καπιταλιστικό σύστημα αλλά μια επιμέρους μορφή διαχείρισής του, το «νεοφιλελευθερισμό». 
Να εκφράσει με πρεμούρα το φόβο του να μη θιγούν τα ιερά και τα όσια της στρατηγικής επιλογής του στην ενσωμάτωση στο ευρωενωσιακό οικοδόμημα, διατυπώνοντας κριτικές παρατηρήσεις ακόμα και πολεμική σε θεσμούς όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά πάντα για επιμέρους ζητήματα.

Για φρονηματισμό του λαού...



Στην υπηρεσία μιας γενικευμένης επιχείρησης παραπέρα διάνοιξης του δρόμου επέλασης της αντιλαϊκής λαίλαπας και των νέων μέτρων που έρχονται από τα κάθε είδους μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, αλλά και «φρονηματισμού» του λαού, έχει εισέλθει ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και τα κάθε είδους όργανά της, κατά του κλάδου των αυτοαπασχολουμένων στα ταξί. 
Ολο και περισσότερο γίνεται σαφές - δημοσιεύματα, κανάλια, δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων - ότι έχει επιλεγεί ένας κλάδος, στην προκειμένη περίπτωση των ταξί, τον έχουν στήσει στον τοίχο και τον χτυπάνε όχι μόνο για τη δική του εξόντωση και την παράδοση της δραστηριότητάς του στα μονοπώλια, αλλά και για γενικότερο παραδειγματισμό και τρομοκράτηση του λαού, με παράλληλη προσπάθεια εξασφάλισης και κάποιας «κοινωνικής» συναίνεσης.

Δώστε μαστούρα στον λαό, μπας και γλυτώσετε απο την οργή του .



Αναδημοσίευση απο: γλόμπινγκ
Δεν μας φτάνει που μας ποτίζουν καθημερινά τον εγκέφαλο - μέσω των αστικών μέσων ενημέρωσης - με τόνους απύθμενης ηλιθιότητας και σωρεία αντεπιστημονικών και χαλκευμένων δεδομένων ... αλλά δρομολογούν την σταδιακή αποποινικοποίηση της μαστούρας και του σώματος (εαν δεχτούμε πως το πρώτο αποτελεί την μαστούρα του πνεύματος).

Όπως διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία και σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, προωθείται νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικώνενώ η προμήθεια, η κατοχή και η καλλιέργεια ναρκωτικών για προσωπική χρήση θα μετατραπεί σε πταίσμα. 

Επίσης στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η διαβάθμιση των ποινών για τους διακινητές.

Στο βωμό των μονοπωλίων...



Μπαράζ από νέα μέτρα απέναντι στο λαϊκό εισόδημα μαζί με πρόσθετες τρανταχτές φοροελαφρύνσεις για τα μονοπώλια και τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που πηγαίνει για ψήφιση στη Βουλή μέχρι τον Οκτώβρη, είναι το αντικείμενο ενός ακόμη στημένου» διαλόγου μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των δυνάμεων του λεγόμενου «κοινωνικού εταιρισμού», της συμμαχίας των προθύμων, που αποφασιστικά στηρίζουν τη βαρβαρότητα.