Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Τσίπρειον "Άγος", μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια

Τίποτα δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Τα πάντα ήρθαν, όπως τα είχαν προγραμματίσει η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. Ανήκουν εξάλλου στην ίδια ομάδα, υπό την επωνυμία ‘ Ευρωμονόδρομος’. Απλά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έπαιζε στα δεύτερα, περίμενε την ευκαιρία, για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Να εξασφαλίσει κι αυτός το μέλλον του.

Πολλές φορές, αναφερόμενος στον ΓΑΠ-Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, φτου κακά!-τον χαρακτήρισα πανίβλακα. Ήταν μακράν ο βλακωδέστερος, όλων των άλλων του ηγετικού πυρήνα του ΘΑΣΟΚ. Γι αυτό εξάλλου και το γνωστό συγκρότημα τον προώθησε στη θέση του Προέδρου του ΘΑΣΟΚ. Μόνο αυτός, λόγω κληρονομιάς επιθέτου, θα μπορούσε να φέρει σε πέρας το τελευταίο στάδιο της προσφοράς του Κινήματος προς την εγχώρια και διεθνή ολιγαρχία.

Αναπαράσταση της διαπραγμάτευσης του Τσίπρα στην Ευρώπη.

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ : Νέα στήριξη στη μείωση μισθών στη ΔΕΗ


Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν και στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας να υπερψηφίσουν το ψήφισμα που έφεραν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την καταδίκη του σχεδίου της ΣΣΕ που συνδιαμόρφωσε η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ με τη διοίκηση της επιχείρησης. Το σχέδιο συνεπάγεται τη μεσοσταθμική μείωση των μισθών κατά 35%, σε σχέση με το 2009 και την κατάργηση της μονιμότητας στη ΔΕΗ και στις άλλες πρώην ΔΕΚΟ.

«Ανθρακες» για το λαό, γενναιοδωρία για τους επιχειρηματίες το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ


Τα προ κρίσης προγράμματα του ΠΑΣΟΚ «ξεσκόνισε» ο ΣΥΡΙΖΑ για να διαμορφώσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που όχι μόνο δεν απαντά στις σύγχρονες ανάγκες του λαού, αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί ακόμα και την ελάχιστη ανακούφιση από τις συνέπειες της αντιλαϊκής διαχείρισης της κρίσης.
Μέσα από μια συρραφή προτάσεων που προσκρούουν στο πλαίσιο που διαμορφώνει η ενσωμάτωση της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ έγινε σαφές ότι το κυβερνητικό του πρόγραμμα επιφυλάσσει για το λαό ψίχουλα κυριολεκτικά, εάν και εφόσον επέλθει η ...ανάπτυξη!
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τόσο ο Αλ. Τσίπρας στην παρέμβασή του, όσο και ο Π. Λαφαζάνης που εισηγήθηκε τη βασική ενότητα του προγράμματος για τα εργασιακά, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία, επένδυσαν στη λογική της «καμμένης γης» για να μειώσουν τις προσδοκίες που δημαγωγικά και ψηφοθηρικά καλλιέργησαν στο λαό. Είπε σχετικά ο Αλ. Τσίπρας: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φεύγουν και παραδίδουν μια Ελλάδα σε οικονομική αποσύνθεση και κοινωνική ερήμωση (...) Με το Μνημόνιο και με τη νέα σύνθεση του δημόσιου χρέους (...) θα πρέπει να ξεχάσουμε το δανεισμό από τις αγορές, τουλάχιστον γι' αυτήν τη δεκαετία».

Το νέο πιστεύω…


Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και η στήλη αποφάσισε να σας προσφέρει το νέο «Πιστεύω». Και αυτό επειδή η ανανέωση είναι αίτημα των καιρών και ζητούμενο. Πάρτε τη νέα εκδοχή για να έχετε κάτι επίκαιρο στις προσευχές σας. Το κείμενο ψιλοκυκλοφορεί στο διαδίκτυο . Διαβάζεται φωναχτά και αφού έχετε μελετήσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και τώρα που το σκέφτομαι και το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Για το δεύτερο ειδικά είτε για να εφαρμοστεί (από Συριζαίους ), είτε για να μην εφαρμοστεί (από τους άλλους). Διαβάζεται επίσης από όλους, ώστε αν εφαρμοστεί είτε το ένα είτε το άλλο, να μας σώσει κάποιος Θεός. (πράγμα μάλλον απίθανο). Και αυτό γιατί ο μεγαλύτερος Θεός είναι ο ατίθασος, ανυπάκουος, ψιλιασμένος και αποφασισμένος εαυτός μας. Και όπως γνωρίζετε τέτοιοι συνδυασμοί λέξεων και εννοιών, υπάρχουν μόνο στα κείμενα και τα σημειώματα. Προς το παρών.

Μην καλύπτετε τα ρατσιστικά φαινόμενα


Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ για τις βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποίησαν χτες Παρασκευή η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ και ταξικά συνδικάτα για τις καθημερινές βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων. Στο υπόμνημα που επέδωσε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ αναφέρονται τα εξής:
«Καθημερινά σημειώνονται επιθέσεις οργανωμένων ομάδων ή ατόμων σε μετανάστες, ανεξαρτήτου ηλικίας και προέλευσης. Τα περιστατικά, στη μεγάλη πλειοψηφία, προκαλούνται από δυνάμεις της Χρυσής Αυγής. (Το δηλώνουν μόνοι τους). Από τις επιθέσεις δε γλιτώνουν εργαζόμενοι που περιμένουν τη συγκοινωνία για να πάνε στη δουλειά τους, ούτε ακόμη και ανήλικοι μαθητές. Μοναδικό αμάρτημα το χρώμα και η θρησκεία τους.

"Εξοντώστε το ΚΚΕ" - Αλλο ένα επεισόδιο...

Ενα ακόμη αηδιαστικό επεισόδιο στο πλαίσιο της προσπάθειας διαμόρφωσης κοινης γνωμης είδαμε πριν λίγη  ώρα στο EXTRA.
Δημοσκόπηση (Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών-ομάδα του καθηγητή Ε.Πανά)  δειχνει το ΚΚΕ να μπαίνει με το ζόρι στη Βουλή με 3,2%!! (Ερευνα πάλι του Οικ. Παν/μιου, μόλις την Κυριακή 27/5 έδινε στο ΚΚΕ 6,8%!). 
Από σάιτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάντως πληροφορούμαστε τα εξής για τον καθηγητή Ε.Πανά: "Ο Πανάς υπήρξε στέλεχος του φασιστικού ΕΝΕΚ στη δεκαετία του '80, παρέα με άλλους νεοναζί όπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια της “πολιτικής” του καριέρας, ο Πανάς βρήκε στέγη στην Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Φασίστες όπως ο Πανάς δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμια, ούτε για να διδάσκουν φοιτητές, ούτε για να προσπαθούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη."
Παμε πιο κάτω... 
Το γελοίο της υπόθεσης ειναι οτι ακόμη και το ΛΑΟΣ που έχει πλέον σχεδόν διαλυθεί μετά τις προσχωρήσεις των πρωτοκλασσάτων στη ΝΔ δείχνει να αντιστέκεται με  2,4% -ελάχιστα πιο κάτω από τις εκλογές του Μαίου! Η ΔΗΜΑΡ, που επί της ουσίας δεν έχει σπουδαίες  διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ και επομένως θα δεχτει τρομερή πίεση από το νεο δικομματικό δίλημμα και μάλιστα χωρίς να έχει λόγω έλλειψης

Μια "πρωινή", πολύ "MEGAmou" δήλωση: «Το ΚΚΕ είναι ένα υβρίδιο μεταμοντέρνο, ένα παράσιτο»!

Αυτοδιαφημίζονται σαν εκπομπές ανάλαφρες, χαρούμενες και φιλικές στη «μέση» τηλεθεάτρια. Για τα «πρωινάδικα» ο λόγος. Εκεί θα δεις ποιος επώνυμος τα έχει με ποια, ποιος σελέμπριτι το παράκανε στο σολάριουμ, συμβουλές για σωστό μακιγιάζ και επιδείξεις εσωρούχων γνωστών σχεδιαστών. Όλα τα θέματα δηλαδή που απασχολούν τη σύγχρονη νοικοκυρά από την ώρα που θα ανοίξει τα μάτια της το πρωί στο σπίτι.Κάποιες από αυτές τις εκπομπές μοιράζουν και ευρουλάκια («στείλε μήνυμα και μπες στην κλήρωση για…»). Νοιάζονται… πραγματικά δηλαδή για τον φτωχό κόσμο.

Τους τελευταίους μήνες η θεματολογία αυτών των εκπομπών έχει εμπλουτιστεί με… πινελιές "πολιτικής". Διάφορες τηλεπερσόνες, ανάμεσα σε ατμούς από κατσαρόλες που ετοιμάζουν χταπόδι πετιμεζάτο με κοφτό μακαρονάκι και υψηλές θερμοκρασίες από φούρνους που ετοιμάζουν πουτίγκα με χυλοπίτες και μαρμελάδα φράουλα, εξομολογούνται εκ βαθέων καρδίας στους παρουσιαστές την σχέση τους με την πολιτική. Ή το πόσο άσχετοι είναι.

Διαβάζω στο Ριζοσπάστη για το πιο πρόσφατο παράδειγμα:

Ο γκεμπελισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζει να προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλοντας το θέμα της «ενότητας της αριστεράς» για να υφαρπάξει ψήφους. Κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε πως η ενότητα της αριστεράς θα γίνει μετά τις εκλογές, είτε το θέλουν οι ηγεσίες κάποιων κομμάτων, είτε όχι, γιατί το θέλει ο κόσμος της αριστεράς... 
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν το πολιτικό κριτήριο των χιλιάδων μελών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ, που διαμορφώνουν συλλογικά τις αποφάσεις του Κόμματος, αλλά και των χιλιάδων αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων που στηρίζουν το ΚΚΕ. 
Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει όλους αυτούς σε αντιπαράθεση με τα καθοδηγητικά όργανα του ΚΚΕ,

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τα κυβερνητικά προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη το κυβερνητικό πρόγραμμα που εξάγγειλε χθες η ΝΔ. Όλα ήταν αναμενόμενα. Η ΝΔ βεβαίως δεν δίνει καμία απάντηση στη διέξοδο για την κρίση υπέρ του λαού και αυτό είναι φυσιολογικό. Το κυβερνητικό της πρόγραμμα αποβλέπει στη διέξοδο από την κρίση σε βάρος του λαού. Αυτό που κάνει η ΝΔ είναι να δίνει ορισμένες παροχές ψίχουλα κυριολεκτικά, σε τμήματα της ακραίας φτώχιας, στοχεύοντας στην άντληση ψήφων για να πετύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι πιο εξαθλιωμένοι άνθρωποι έχουν ελάχιστες απαιτήσεις. Έτσι προσβλητικά απευθύνεται σε αυτούς η ΝΔ, ενώ το πιο καραμπινάτο μέτρο της είναι η υπόσχεση ότι θα ελαφρύνει τη φορολόγηση της εργοδοσίας.

Ομολογώ ότι μιας προκάλεσε μια μικρή έκπληξη το κυβερνητικό πρόγραμμα που στην ουσία είναι κυβερνητικό πρόγραμμα, συγκεκριμένο για 100 μέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή όλες αυτές τις μέρες ακούγαμε ότι θα είναι ένα πρόγραμμα τύπου Σοβιέτ, ένα πρόγραμμα που θα προχωρούσε σε άμεσες κρατικοποιήσεις που θα καταργούσε τα πάντα, τη δανειακή συνθήκη κλπ, ένα πρόγραμμα που θα έβαζε σε πανικό τους καπιταλιστές στη χώρα μας και τους καπιταλιστές όλης της Ευρώπης. Μέχρι και εμείς είχαμε παρασυρθεί και πιστεύαμε ότι τουλάχιστον φραστικά θα ήταν πολύ ριζοσπαστικό. Φραστικά, γιατί δεν τον εμπιστευόμαστε επί της ουσίας. Στην πραγματικότητα, έτσι όπως ακούσαμε το κείμενο που διάβασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να βρει κανείς πάρα πολλά κοινά πράγματα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες του κ. Σημίτη, του κ. Γ. Παπανδρέου πριν την κρίση και μάλιστα της περιόδου που η Ελλάδα

Το πρόγραμμα των «100 ημερών» του … Τσιπραντρέου !

Άνθρακες ο … θησαυρός ;
Όχι !
Απλά: Μία απ΄ τα ίδια !

Όποιος άκουσε σήμερα τον Τσιπραντρέου και νόμισε ότι άκουγε (ξανά, μανά) τον αείμνηστο Αντρέα ή έστω τον Σημίτη, δεν … παράκουσε !
Αυτούς άκουγε … με διαφορετική … προφορά !!!

Α. Αυτά τα περί «κατάκτησης» της … δημοκρατίας, τα κυριαρχικά δικαιώματα και της λαϊκής κυριαρχίας 37 χρόνια μετά την πτώση της χούντας, εν μέσω επικυριαρχίας στη χώρα μας της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΕΠΑ, μάλλον ως κακόγουστο … ανεκδοτάκι ακούστηκαν.

Β. Αυτά τα … καινούργια περί κατάργησης των Μνημονίων (προφανώς και των δανειακών συμβάσεων,