Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Αναγκαία η όξυνση της αντιπαράθεσης με τον οπορτουνισμό και το ρεφορμισμό...

H σταδιακή οπορτουνιστική διάβρωση σε μια σειρά ΚΚ αναπτυγμένων κυρίως καπιταλιστικά κρατών καθώς και των ΚΚ που βρίσκονταν στην εξουσία και έχουν μεγάλη ευθύνη για τα τραγικά επακόλουθα της αντεπαναστατικής διαδικασίας που εξελίσσεται στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες έχουν σαν αποτέλεσμα την αδυναμία του διεθνούς εργατικού κινήματος να αντιπαρατεθεί ταξικά ενωμένο στα μονοπώλια, στο κεφάλαιο και μάλιστα σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης όπου η αστική τάξη σε διεθνές επίπεδο βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη με τις αξεπέραστες αντιφάσεις του καπιταλιστικού συστήματος γεγονός που αποκαλύπτει ότι αυτό έχει ξεπεραστεί και σαπίζει.

"Αγιογραφία" Παπουτσή απο Μπουμπούκο...Τζάμπα καθόμαστε και γράφαμε τόσες αναρτήσεις για την απαράδεκτη, φασιστική ενέργεια του ΠΑΣΟΚ, και του Παπουτσή να φτιάξουν φράχτη στον Εβρο.

Βγήκε το ΛΑΟΣ και δια στόματος Μπουμπούκου (Δείτε το βίντεο) έβαλε τα πράγματα στην θέση του μην αφήνοντας καμιά αμφιβολία και στον πιο άσχετο για την ακολουθούμενη μεταναστευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Αλήθεια, θα θέλαμε να ξέραμε πώς θα αισθανόταν ο Παπουτσής ακούγοντας τον Αδωνη Γεωργιάδη –με τις γνωστές απόψεις του- να του κάνει την «αγιογραφία» και μάλιστα από το βήμα του κοινοβουλίου τους.

ΔΙΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ - ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ...

Δε φτάνει το κύμα καταστολής των απεργιών των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, στην ΕΘΕΛ και τον ΗΛΠΑΠ και ποινικοποίησης των κινητοποιήσεών τους από την κυβέρνηση, χτες ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια στηρίζοντας αυτή την ταχτική προχώρησαν και σε ένα ακόμη βήμα.
 Πρόβαλαν ως ένα ακόμη μέσο για τον τερματισμό των κινητοποιήσεων τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό», δηλαδή καλλιεργούσαν την ανάγκη εναντίωσης άλλων εργαζομένων στους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες. 
Κάποιος δημοσιολόγος μάλιστα Μεγάλου καναλιού μίλησε μέχρι και για ξύλο στους συνδικαλιστές. 

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ...

Εμπαιγμός και εντυπωσιοθηρία από την κυβέρνηση.
Ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει να παρέμβει στη Χάγη για το Δίστομο, ενώ η ίδια μπλόκαρε δικαστικές αποφάσεις που δικαίωναν τα θύματα...
ε μια κίνηση εντυπωσιασμού προχώρησε χτες η κυβέρνηση, με την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα θα ασκήσει το δικαίωμα της παρέμβασης στη διένεξη μεταξύ της Γερμανίας και Ιταλίας που εκκρεμεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την αποζημίωση των θυμάτων στη σφαγή του Διστόμου.
Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα και το θόρυβο που ξεσήκωσε η επικείμενη εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς η κυβέρνηση είχε προθεσμία μέχρι αύριο για να δηλώσει την παρουσία της στη Χάγη.

ΕΥΡΩ-ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΣ...

Δεν είναι η πρώτη φορά που Κοινοτικοί αξιωματούχοι καταφεύγουν στα ψέματα και την αντιστροφή της πραγματικότητας, προκειμένου να ενισχύσουν την «επιχειρηματολογία» τους υπέρ της στρατηγικής των ευρωμονοπωλίων και να ρίξουν στάχτη στα μάτια των λαών. 
Δεν εκπλήσσει, λοιπόν, που ο Ο. Ρεν πρόβαλε την Ελλάδα ως μία από τις τρεις χώρες της ΕΕ (οι άλλες είναι η Σουηδία και η Λετονία) που, όπως είπε, διαψεύδουν στην πράξη παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και προέδρου του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έχει πει ότι «όλοι γνωρίζουμε το τι θα πρέπει να κάνουμε, αλλά αυτό που αγνοούμε είναι το πώς να κερδίζουμε εκλογές αμέσως μετά». 
Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος είναι σαφές: Οτι δεν υπάρχει πολιτικό κόστος από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα όταν προωθούνται αποφασιστικά. 

Να καταργηθούν τα διόδια...

Απόλυτα δικαιολογημένες είναι οι αντιδράσεις των οδηγών στο μπαράζ των αυξήσεων στα χαράτσια των διοδίων, που τα δύο τελευταία μόλις χρόνια ξεπερνούν ακόμη και τα 400% για ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, αλλά και στο συνεχή πολλαπλασιασμό των σταθμών είσπραξης.
Ολα αυτά βέβαια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που παραχωρεί σε επιχειρηματικούς ομίλους το εθνικό οδικό δίκτυο, για να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, αφού αυτοί, χωρίς να συμμετέχουν στο κόστος κατασκευής ούτε με 10%, αποκτούν δικαίωμα εκμετάλλευσης για δεκαετίες.

Περι διοδίων, Γκλέτσου και ΧΥΤΑ ο λόγος ...

Αναδημοσίευση απο REDFLY PLANET

Συνήθως πίσω απο τις μικρές νίκες, 
ξεπροβάλλουν οι πιο μεγάλοι και πιο αξιόλογοι στόχοι ....

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για τα διόδια και για το "κίνημα κατά των διοδίων", με αφορμή την ενέργεια του δήμαρχου Στυλίδας Απ. Γκλέτσου να ανοίξει στις 11 Ιανουαρίου, "παράνομη" δίοδο (σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία)στον αυτοκινητόδρομο που περνά μέσα απο το δήμο Στυλίδας και την σύλληψή του από τις αστυνομικές αρχές.

Τα πράγματα είναι «σοβαρά»...

«Είμαστε σοβαροί και δουλεύουμε σοβαρά».
(Χρήστος Πρωτόπαππας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ)
*
«Η σημερινή κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση σοβαρότητας».
(Γιώργος Πεταλωτής, κυβερνητικός εκπρόσωπος)
***
Κατόπιν των ανωτέρω διαβεβαιώσεων, ενδεικτικών της σοβαρότητας μιας κυβέρνησης που είναι τόσο σοβαρή ώστε οι αξιωματούχοι της να δηλώνουν (στα σοβαρά) ότι είναι σοβαροί, ας απολαύσουμε το απόσπασμα από ένα προπολεμικό χρονογράφημα του Κώστα Βάρναλη.
Δημοσιεύτηκε το καλοκαίρι του 1939 στην εφημερίδα «Πρωία»:

Τι τύχη για την Ελλάδα να έχει το ΠΑΣΟΚ...

Χρυσοαμερικανίδης
Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ.
Φανταστείτε το μόνο: Μια χώρα που ο πρωθυπουργός της θα έβγαινε εκτός συνόρων και σε κάθε του επαφή, όπου στεκόταν και όπου βρισκόταν, θα την περιέγραφε (τη χώρα του) σαν «χώρα της διαφθοράς και της λαμογιάς».
Φανταστείτε την ίδια χώρα να διαθέτει έναν υπουργό Οικονομικών που θα έδινε συνεντεύξεις Τύπου ανά τον κόσμο για να καταγγείλει την αναξιοπιστία της χώρας (της χώρας του), να μεταφέρει «ανέκδοτα» σχετικά με τα «στατίστικς» της χώρας (της χώρας του) και να χασκογελάει.
Φανταστείτε επίσης τον υπουργό Δημόσιας Τάξης αυτής της χώρας να συνευρίσκεται με παράγοντες ξένων κρατών που έχουν διαδραματίσει δυναστικό ρόλο στην ιστορία του τόπου του, να επιβεβαιώνει ότι οι υπό την πολιτική εποπτεία του μυστικές υπηρεσίες (άρα και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες) γνωρίζουν τους προβοκάτορες - τρομοκράτες που δρουν στο εσωτερικό, να τους περιγράφει τη χώρα (τη χώρα του) σαν ξέφραγο αμπέλι, και στο τέλος να τους διαβεβαιώνει ότι εκείνος θα τη βάλει σε «τάξη», ώστε να συμβαδίζει με τις επιθυμίες τους.

«Αποκαλύψεις»

Πράγματι δεν έχει άδικο ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης που δήλωνε χτες πως «ό,τι αναφέρεται σε αυτό το έγγραφο (σ.σ. εννοεί αυτά που αποκάλυψε το «Wikileaks») είναι πράγματα δημοσίως λεχθέντα και εκπλήσσομαι που εμφανίζονται ως αποκάλυψη»... Οντως, τα όσα αναφέρονται στα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας, που δημοσιοποιήθηκαν από το «Wikileaks» δε συνιστούν αποκάλυψη.
 Οι πάντες γνωρίζουν ότι η συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, αλλά και αντίστοιχων μυστικών υπηρεσιών, όχι μόνο είναι στενή αλλά και θεσμικά κατοχυρωμένη μέσω δεκάδων διακρατικών «αντιτρομοκρατικών» συμφωνιών και πρωτοκόλλων. 
Καμία έκπληξη λοιπόν για την κοινή αντιτρομοκρατική ομάδα ΕΛ.ΑΣ.- FBI που θέλουν ή έχουν συγκροτήσει ή για την τακτική «αναφορά» που δίνουν οι εκάστοτε υπουργοί Δημόσιας Τάξης στον Αμερικανό πρέσβη. 

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, ΑΡΝΙΕΜΑΙ!

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι


οι άλλοι να βαστάνε τα σκοινιά
αρνιέμαι να με κάνουν ό,τι θένε
αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά.

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
να είσαι συ και να μην είμαι εγώ
που τη δική μου μοίρα διαφεντεύεις
με τη δική μου γη και το νερό.

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
να βλέπω πια το δρόμο μου κλειστό
αρνιέμαι να 'χω σκέψη που σωπαίνει
να περιμένει μάταια τον καιρό.


ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΙΟ & "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ" ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ...


Λέγεται ότι τα «μεγάλα πνεύματα» συναντώνται, αν, δε, τύχει και τα πνεύματα αυτά είναι στρατευμένα για την υπεράσπιση της πλουτοκρατίας τότε δε συναντώνται απλώς, αλλά ταυτίζονται πλήρως. «Ζήτω ο Τζάμπας!» αναφωνεί ο Γ. Πρετεντέρης στα χτεσινά «ΝΕΑ» και ο Π. Μανδραβέλης στη χτεσινή «Καθημερινή» αποφαίνεται για την «Επανάσταση του τζάμπα». Και οι δυο τους έχουν βάλει στη μέση και κατακεραυνώνουν τους ανθρώπους του μόχθου που εξοργισμένοι απ' τα ληστρικά χαράτσια των διοδίων αρνούνται να τα πληρώσουν, ακόμα και όσους διεκδικούν ελεύθερες ακτές και αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο για την είσοδό τους σ' αυτές.