Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Έτσι ΘΑ γίνει......

Οταν τα αστικά ΜΜΕ μιλούν για τη «βία του όχλου»...

«Γενικώς, σε λίγο όλοι θα πρέπει να προσέχουν
Διότι η ατιμώρητη βία γίνεται ενδημική. Αν η πολιτεία δεν εγκαταλείψει την ψευτοδημοκρατική στάση της ανοχής στη βία και αν η κοινωνία δεν απαιτήσει την εφαρμογή των νόμων, η ζούγκλα είναι κοντά». Αυτά γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης, με άρθρο του στην κυριακάτικη «Καθημερινή». 
Ο Π. Μανδραβέλης εκτιμά ότι η ατιμωρησία, π.χ. στην περίπτωση του προβοκατόρικου ξυλοδαρμού του Κ. Χατζηδάκη ή της δολοφονίας των τριών εργαζομένων της «Μαρφίν», γενικεύεται και δίνει έναυσμα σε νέα φαινόμενα βίας.
 Τι προσπαθεί να κάνει με τα δυο αυτά παραδείγματα καραμπινάτης προβοκάτσιας, που εμμέσως πλην σαφώς τα συνδέουν εδώ και καιρό με τις οργανωμένες εργατικές, λαϊκές κινητοποιήσεις; 

Η «Ζήμενς»... «άλλαξε»!

«Οπως ξέρετε, η SIEMENS στην Γερμανία έχει νέα διοίκηση και, μάλιστα, η νέα διοίκηση ήταν απότοκος αλλαγών στην εταιρεία (...). Με την αλλαγή σελίδας, με τις κινήσεις μας και με τη νέα διοίκηση στη SIEMENS, ως αποτέλεσμα, προκύπτει επίσης η δυνατότητα μιας υγιούς σχέσης με αυτή την εταιρεία. Το λέω αυτό, διότι ξέρω ότι υπάρχουν διαγωνισμοί - πολλοί υπουργοί, μου το έχουν πει - που έχουν γίνει και που πρέπει να κατακυρωθούν».
*
Πρόκειται για απόσπασμα από τη χτεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. 
Το οποίο βοηθά για να γίνει αντιληπτό τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά τα «ταρατατζούμ» και τα «πατριωτικά» περί έγερσης ζητήματος αποζημιώσεων από τη «Ζήμενς».

Αποκάλυψη: η αληθινή κοινωνική διαστρωμάτωση της Ελλάδας!

Είδατε που τόσο καιρό τα είχαμε μπερδέψει; Και πιστεύαμε άλλ' αντ' άλλων;
Ευτυχώς που χάρη στις άοκνες προσπάθειες και τους αγώνες τόσων δημοσιογράφων, πολιτικών, καθηγητάδων και λοιπών αναξιοπαθούντων, αρχίζουμε σιγά σιγά να ανακαλύπτουμε την πραγματικότητα! Ποιοί τραπεζίτες και ποιοί βουλευτάδες, ωρέ αμόρφωτοι! 

Αυτοί σας φταίνε; 

Τους φαρμακοτρίφτες δεν τους βλέπετε; 

Τα γερόντια που κοπροσκυλιάζουν όλη μέρα στα ΚΑΠΗ, ξεκοκκαλίζοντας συντάξεις και επιδόματα δεν τα βλέπετε; 

Τώρα δεν έχετε δικαιολογία. 

Τώρα ξέρετε τι συμβαίνει!

Δεν έχουν το … θεό τους !

Αναδημοσίευση από faros webblog

Για τους … συνασπισμένους ο λόγος !
Για τους … συριζαίους η αναφορά !

Που, μετά τις κολεγιές με το ΠΑΣΟΚ μέχρι και το … ΛΑ.Ο.Σ. στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, μετά την απροκάλυπτη συνεργασία της συνδικαλιστικής τους παράταξης με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ με μοναδικό σκοπό τον παραμερισμό του ΠΑΜΕ και την ΜΗ συμμετοχή τους στην απεργία της 10 Φλεβάρη, ενέργειες που φυσικά δεν έφεραν το ποθούμενο αποτέλεσμα να εμφανιστούν ότι … υπάρχουν, βρήκαν άλλο … παιγχνίδι !

Αποφάσισαν, προφανώς κατόπιν “εντολών” (άραγε με τι αντίτιμο) των “κύκλων” εκείνων που απεργάζονται σχέδια κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, για άλλη μία φορά να τα κάνουν … μπάχαλο !
Οι … μπαχαλάκηδες !!!

«Εάν του είπαν πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινέ τα στο κόμμα σου, γιατί αυτό είναι παράνομο;»...

Προχτές ο Πάγκαλος βρισκόταν στο αγαπημένο του κανάλι, το «Mega», στην αγαπημένη του εκπομπή, του Πρετεντέρη και επανήλθε στις αγαπημένες του προβοκάτσιες. Αγαπημένες προβοκάτσιες του Πάγκαλου είναι οι προβοκάτσιες κατά του ΚΚΕ.
Ισχυρίστηκε, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση και το κράτος είναι έτοιμα να εγγυηθούν τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Μάλιστα, θα την είχαν εγγυηθεί ήδη μέσω του ελέγχου των ταμείων των κομμάτων, αλλά - φευ - υπάρχει ένα κόμμα το οποίο αρνείται να καταγράφονται οι άνθρωποι που παίρνουν τα κουπόνια του και ως εκ τούτου η τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης για «κάθαρση» παρεμποδίζεται και πάει στράφι.
Ο Πάγκαλος είχε μάλιστα και τη συνεπικουρία του Σπηλιωτόπουλου της ΝΔ, ο οποίος υπερθεμάτισε ότι πράγματι, το «μαύρα» στα ταμεία των κομμάτων περνάνε μέσα από τα κουπόνια.

ΔΙΚΗ «ΠΥΡΗΝΩΝ»...

Νέους συνήγορους υπεράσπισης των 9 κατηγορουμένων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», διόρισε χτες το δικαστήριο, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς όσοι διορισμένοι συνήγοροι εμφανίστηκαν, αρνήθηκαν να αποδεχτούν τον διορισμό τους. Αλλοι, επικαλέστηκαν λόγους υγείας και άλλοι, τον κώδικα δεοντολογίας των δικηγόρων. Οπως είπαν, είναι αναφαίρετο και βασικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να επιλέγει ελεύθερα το δικηγόρο του, σε μια μάλιστα τόσο σοβαρή υπόθεση. Να υπενθυμίσουμε, ότι τους δικηγόρους δεν τους αποδέχονται οι κατηγορούμενοι. Το δικαστήριο διέταξε να διαβιβαστούν τα πρακτικά για να κινηθούν ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες εις βάρος τους.

Μεθοδεύσεις εναντίον των μεταναστών και του ασύλου...

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την παρουσία 250 μεταναστών στη Νομική, για να ανοίξει θέμα ασύλου και καταστολής ενώ επιδιώκει - με τη βοήθεια της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. - να καλλιεργήσει ρατσιστικά αντανακλαστικά.
Η εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και η επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των μεταναστών που βρίσκονται στο υπό ανακαίνιση κτίριο της Νομικής, μακριά απ' τα «παιχνίδια» εκμετάλλευσής τους από διάφορες πλευρές, είναι η μοναδική λύση που εξασφαλίζει στοιχειωδώς την ανθρώπινη διαβίωσή τους στη χώρα μας.
Αντί για τα παραπάνω έχει στηθεί ένα τυχοδιωκτικό «παιχνίδι» που αξιοποιεί τους μετανάστες για να ενταθεί η κρατική καταστολή, ενώ αφήνει και τους ίδιους έκθετους σε κάθε είδους αντιδραστικούς μηχανισμούς και φορείς που έχουν «αφηνιάσει», «ξεσπώντας» σε ρατσιστικά παραληρήματα. Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός «άνοιξε» και πάλι θέμα ασύλου, στο οποίο συνεισέφεραν και αυτοί που οδήγησαν τους μετανάστες στο υπό ανακαίνιση κτίριο της Νομικής.

«Πισώπλατο» χτύπημα...

«Θα έπρεπε να υπάρχει οδικός χάρτης - όχι μια γενική δυνατότητα κάντε επιχειρησιακές ή κόψτε τις αμοιβές - ένας οδικός χάρτης πώς θα διασωθεί πραγματικά μια επιχείρηση».
 Μόνο σαν χαστούκι και βάναυση πρόκληση σε βάρος των εργαζομένων μπορεί να ερμηνευτεί η παραπάνω δήλωση (στον «Φλας») του προέδρου της ΓΣΕΕ, με την οποία επαναφέρει την επαίσχυντη θεωρία περί του οδικού χάρτη υπέρ των επιχειρήσεων. 
Το μέγεθος της πρόκλησης γίνεται πολύ μεγαλύτερο, γιατί η δήλωση γίνεται σε μια στιγμή που ο ολομέτωπος πόλεμος σε βάρος των εργαζομένων από την πλουτοκρατία και την κυβέρνηση γίνεται ακριβώς με αυτό τον μπούσουλα: Τη διάσωση της επιχείρησης.

Η πραγματικότητα που τους συμφέρει...

ΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ«βλέπει» πράγματα που κάθε άλλος Ελληνας αδυνατεί να διακρίνει, το ξέραμε (θυμάστε, άλλωστε, και εκείνο το «σποτ» του ΠΑΣΟΚ, όπου «έβλεπε γύρω του πρόσωπα...»).
Απλά, μετά τη συνάντηση με τον Γ. Προβόπουλο το διαπιστώσαμε, αφού κατάφερε να δει έως και «θετικές ενδείξεις», στις οποίες μας οδήγησε η πολιτική της κυβέρνησης.
Ετσι, λοιπόν, περνάμε σε ένα νέο είδος κυβερνητικής προπαγάνδας, σύμφωνα με την οποία όλοι περνάμε καλά, χωρίς προβλήματα και βαδίζουμε στο δρόμο της ευημερίας.
Ισως να μην μπορούμε να το αντιληφθούμε, να το καταλάβουμε και να το δούμε. Δεν πειράζει, όμως. Το «βλέπει» ο Γιώργος Παπανδρέου.
Υποθέτουμε ότι ο Γ. Προβόπουλος, που - λογικά - έχει λιγότερα «οράματα» και περισσότερες ...υλικές απαιτήσεις για τα κέρδη των τραπεζικών ομίλων, θα «είδε» αυτά που ήθελε κατά τη διάρκεια της συνάντησης.