Σελίδες

26 Οκτ 2012

"Φτάνει πια - λαϊκός ξεσηκωμός για να μπει τέρμα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα"


 Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης σε συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σε τοποθέτηση του τόνισε τα εξής:

"Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στην Ελλάδα μαζί με τους ξένους συμμάχους της, ΕΕ - Τρόικα κατέληξαν στο Μνημόνιο ΙΙΙ - μετά από ένα προκλητικό θέατρο δήθεν διαφωνιών και διαπραγματεύσεων.

Σφαγή μισθών και συντάξεων με μειώσεις 35%, κατεδάφιση κάθε εργασιακού δικαιώματος, άγριες περικοπές σε υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση. Η ανεργία τσακίζει κόκαλα, ήδη 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι (το 25%, 50% παραπάνω απ' ότι πέρυσι) έχουν πεταχτεί στο δρόμο, χωρίς επίδομα ανεργίας, χωρίς καμία

H Aλεξάνδρα Μπαλού στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα Mega"



Αναγκάστηκαν , σύρθηκαν κυριολεκτικά, στο να καλούν και εκπροσώπους του ΚΚΕ, όμως η εμπάθεια , το μίσος του παπαγάλου  είναι έκδηλα. 
Ακούστε τον Καμπουράκη τι λέει πριν ξεκιινήσει το στέλεχος του ΚΚΕ να μιλάει.

Απολαύστε απαντήσεις «χρυσαυγίτη»...

Αυτά ειπώθηκαν στο κανάλι «Extra 3», στην εκπομπή «Μακελειό», τη Δευτέρα 22/10/2012.
Ο διάλογος είναι ανάμεσα στους παρουσιαστές της εκπομπής και στο φιλοξενούμενο βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Παναγιώταρο.
Απολαύστε τις απαντήσεις του «χρυσαυγίτη»:
*
- «Αν στο κόμμα σας ερχόταν μία Ελληνίδα έγχρωμη ή ένας Ελληνας έγχρωμος που ήταν Ελληνας αλλά ήταν το χρώμα του σκούρο. Θα τον παίρνατε στο κόμμα;»
Χρυσαυγίτης: «Τι εννοείτε σκούρο; Ηλιοκαμένος;».
- «Να ήταν μαύρος. Χριστιανός ορθόδοξος, ο οποίος είναι Ελληνας με ελληνική ταυτότητα. Ο Σχορτσιανίτης».
Χρυσαυγίτης: «Δεν θεωρούμε ότι ο Σχορτσιανίτης, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής, είναι Ελληνας. Δεν είναι Ελληνας.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Σε κλιμάκωση της πάλης ενάντια στο βάρβαρο πακέτο των μέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή από μέρα σε μέρα σφαγιάζοντας τη ζωή της εργατικής τάξης καλούν 8 Ομοσπονδίες και 13 Εργατικά Κέντρα, με κοινό τους κάλεσμα.
Το κοινό κάλεσμα έχει ως εξής:
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Οι οργανώσεις μας, καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας χωρίς καμία καθυστέρηση να αποφασίσουν:
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Να βουλιάξουν οι πλατείες και οι δρόμοι από τον κόσμο. Να μην έχουν προηγούμενο οι συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ: Απαντάμε στη νέα επίθεση με όπλο την ενότητά μας


Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, ώστε μαζί με το σωματείο να αποτρέψουν όποιο αντεργατικό σχέδιο κι αν ετοιμάζεται να βάλει σε εφαρμογή η εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», δήλωσαν χτες ότι βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον Ασπρόπυργο στην ενημερωτική Γενική Συνέλευση που έκαναν στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας. Μια Γενική Συνέλευση που ήρθε λίγες μέρες μετά τις νέες αξιώσεις του Μάνεση για μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους στα εργοστάσια του Βόλου και του Βελεστίνου, προκαλώντας την οργή των εργαζομένων σε όλη την εταιρεία.
Μάλιστα, σήμερα, οι εργάτες στα εργοστάσια της Μαγνησίας θα κάνουν νέα Γενική Συνέλευση, για να αποφασίσουν τη στάση τους απέναντι στις αξιώσεις της εργοδοσίας.
Να προστατεύσουμε το σωματείο
Στην εισήγηση της συνέλευσης, ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον

Η τρομοκρατία των εκμεταλλευτών και πως αυτή σπάει (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ)



Κυριακή 21/10/2012, κινητοποίηση των εργαζόμενων του ξενοδοχείου "Πεντελικόν" που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 8/2, μαζί με το συνδικάτο Επισιτισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων και την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς.

Απαράδεκτο περιστατικό σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την υποτιθέμενη σάτιρα που επιχείρησαν συντελεστές εκπομπής στον ΣΚΑΪ
Αντιμέτωπη με την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των συντελεστών της εκπομπής «Συντέλεια» του ΣΚΑΪ βρέθηκε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία ήταν προσκεκλημένη στην πρωινή εκπομπή «Τώρα» της Πόπης Τσαπανίδου, στο ίδιο κανάλι.
Στο διάλειμμα της εκπομπής, η Λιάνα Κανέλλη βγήκε από το στούντιο και πίσω από μια πόρτα που οδηγούσε στο διάδρομο, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπη με έναν από τους συντελεστές της εκπομπής «Συντέλεια», ο οποίος ήταν τυλιγμένος με την ελληνική σημαία και φορούσε γάντια του μποξ στα χέρια του, τα οποία είχε προτεταμένα στο πρόσωπο της βουλευτή του ΚΚΕ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ: Κατήγγειλε τον αποκλεισμό του ΚΚΕ


Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε χτες, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ.κ.Νίκο Τέλη και Νίκο Σίμο.
Στη συνάντηση η ΓΓ της ΚΕ έθεσε το ζήτημα του ρόλου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης που λειτουργεί ως φορέας κυβερνητικής προπαγάνδας. Βασικό στοιχείο αυτού του ρόλου της αποτελεί σήμερα ο κραυγαλέος αποκλεισμός του ΚΚΕ από τις δεκάδες πολιτικές συζητήσεις που διοργανώνει η ΝΕΤ το τελευταίο διάστημα.
Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι από την 1 έως και τις 24 Οκτωβρίου, σε δεκάδες βραδινές, πρωινές και μεσημεριανές συζητήσεις που έγιναν, καθώς και στα δελτία ειδήσεων, δεν υπήρχε ούτε ένας εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Μία παρουσία υπήρχε μόνο σε μία εκπομπή του Σαββατοκύριακου.

Mε ό,τι ... «διαφωνούν» το έχουν νομοθετήσει!


Στις 28 Μάρτη 2012, ο Σαχινίδης, ο τότε αναπληρωτής του υπουργού Οικονομικών Βενιζέλου, κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία, σύμφωνα με την οποία:
«Ο διακριτός λογαριασμός του Ελληνικού Δημοσίου με τον τίτλο "Ελληνικό Δημόσιο Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους", που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε σύστημα που διαχειρίζεται η ΤτΕ, χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την άμεση εξυπηρέτηση ειδικού δημόσιου σκοπού και ειδικότερα για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους και δεν διενεργείται καμία άλλη πληρωμή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Από το λογαριασμό αυτό πληρώνονται οι δαπάνες χρεολυσίων και τόκων όλων των δανείων, των πράξεων διαχείρισης, των παραγώγων και οι λοιπές παράλληλες δαπάνες για την εξυπηρέτηση και την εν γένει διαχείριση του Δημόσιου Χρέους. Εσοδα του λογαριασμού αυτού αποτελούν οι εισροές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς και τα χρηματικά ποσά από τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους.