Σελίδες

18 Σεπ 2011

Για την αντιδραστική και την επαναστατική βία


Ιδεολογική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ 







Από "ΟΔΗΓΗΤΗ" Τεύχος 986  :  Σεπτεμβρίου 2011
«Όλα τα κόμματα πρέπει να τοποθετηθούν απέναντι στα φαινόμενα της πολιτικής βίας… Δεν υπάρχει προοδευτική και συντηρητική βία».
Ηλίας Μόσιαλος, κυβερνητικός εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ (7-7-2011)
«Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται, όποια αιτία κι αν έχει, όποια πρόφαση κι αν επικαλείται, σε όποιον και όπου κι αν εκδηλώνεται».
Γ. Μιχελάκης, εκπρόσωπος ΝΔ (7-7-2011)
«Αν η πολιτεία δεν εγκαταλείψει την ψευτοδημοκρατική στάση της ανοχής στη βία και αν η κοινωνία δεν απαιτήσει την εφαρμογή των νόμων, η ζούγκλα είναι κοντά».
Πάσχος Μανδραβέλης, “Καθημερινή” (23-01-2011)
Όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, όσο πιο έντονα και πιο ορατά γίνονται τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος, τόσο πιο πολύ φουντώνει από τη μεριά της αστικής τάξης, των αστικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης, η φιλολογία γύρω από το θέμα της βίας.

Ο ψαράς....

ΛΑ.Ο.Σ = ΝΑΖΙ = ΦΥΡΕΡ



Με απύθμενο κυνισμό, ο Καρατζαφύρερ περιέγραψε - απ' τη Θεσσαλονίκη όπου περιόδευσε την περασμένη βδομάδα, στο πλαίσιο της ΔΕΘ - το όραμά του για μια Ελλάδα σκλαβοπάζαρο για τους εργαζόμενους και διώκτη για τους μετανάστες.
Ταυτόχρονα, απηχώντας τις προσδοκίες και τους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης, έθεσε πολλές φορές την ανάγκη σύμπραξης όλων των πολιτικών εκπροσώπων της, ώστε να προωθηθεί με πυγμή η βάρβαρη για το λαό πολιτική που ανταποκρίνεται στα συμφέροντά της. Ωστόσο, διακήρυξε ότι εφόσον αυτό δε συμβαίνει, όταν ο ίδιος «καταλάβει (!;) την πρωθυπουργία» θα στείλει τους δημόσιους υπαλλήλους στους ελαιώνες να μαζεύουν τις ελιές, θα εξαπολύσει πογκρόμ και θα διώξει αλύπητα τους«μετανάστες», θα «αποκομμουνιστικοποιήσει τη χώρα».

ΠΑΚΟ στην Αργεντινή… ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα…



Νατάσα Ψάλτη 
Από "ΟΔΗΓΗΤΗ" Τεύχος 986  :  Σεπτεμβρίου 2011
Σε περίοδο όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης,  που η νεολαία βιώνει  ακόμα πιο έντονα την αβεβαιότητα για το μέλλον της και δέχεται τον αποκλεισμό από την εργασία, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, έρχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να προσφέρει την εύκολη πρόσβαση στον κόσμο των ναρκωτικών μέσα από το νομοσχέδιο νομιμοποίησής τους. Επιβεβαιώνεται ότι το σύστημα, το οποίο υπηρετεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, μόνο ένα “δικαίωμα” αναγνωρίζει στη νεολαία. Αυτό της ναρκω-υποταγής!
Η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, καθώς και η ουσιαστική νομιμοποίηση της χρήσης και της κατοχής τους, είναι κάποιες βασικές κυβερνητικές θέσεις που περιέχονται στο επικείμενο νομοσχέδιο και τις οποίες χειροκρότησε το σύνολο του αστικού τύπου.

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1974 – 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011 *



ΤΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΑΣΟΚΕ;
ΜΟΝΟ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ; Ή ΚΑΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗ;

 Απευθύνομαι σ΄ αυτούς που ακόμα θεωρούν
τον εαυτό τους μέλος ή στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
κι όχι για τον οποιοδήποτε ψηφοφόρο του.

Χρόνια πολλά φίλε Πασόκε. 
Γράφω σήμερα για να σου θυμήσω πως ήσουν όταν πρωτογνωριστήκαμε τότε που ήσουν «μικρός» (όχι μόνο σε ηλικία). 
Για να τα συγκρίνεις με τις παπαγαλίες που μυρικάζεις τώρα που «μεγάλωσες» (όχι κυρίως στην ηλικία). Τα πλάγια γράμματα είναι «δικά σας»! 
Είναι απ΄ τη διακύρηξη της «3ης του Σεπτέμβρη» του 1974 (1) και απ΄ το «Συμβόλαιο με το λαό» του 1981 (2). Εγώ δικά μου θα γράψω πολύ «λίγα». 

ΑΥΤ...ΑΠΑΤΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΩΝ.



«Φάμπρικα» αυταπατών, που στη συνέχεια σερβίρει στο λαό σαν δήθεν «εναλλακτική πολιτική πρόταση» και «λύση» των προβλημάτων που οξύνει η κρίση, έχει στήσει ο οπορτουνισμός. 
Απ' το βήμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τρίτη ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, συμπύκνωσε αυτές τις αυταπάτες σε πέντε βασικούς άξονες, που όλοι μαζί περικλείουν τη φενάκη μιας δήθεν φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού.
Ακριβώς για να δώσει υπόσταση σε μια πολιτική πρόταση ανακύκλωσης των καπιταλιστικών αδιεξόδων, η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στη μορφή διαχείρισης του καπιταλισμού. Ετσι, ο Αλ. Τσίπρας αποφάνθηκε ότι η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει, όταν έχει πάρει σωρηδόν μέτρα υπέρ του κεφαλαίου, ενώ κατηγόρησε τις ηγεσίες της ΕΕ σαν «πολύ κατώτερες των περιστάσεων». 

Ο δρόμος για τις ανάγκες σου με το ΚΚΕ!


37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Νεανικό, εργατικό, γνήσιο λαϊκό κι αγωνιστικό ήταν το τριήμερο των εκδηλώσεων του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που ολοκληρώθηκε χτες το βράδυ, στο πάρκο «Αντ. Τρίτση» στο Ιλιον, με τη μεγάλη συγκέντρωση, όπου μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και χαιρέτισε ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
Το φετινό Φεστιβάλ αποτέλεσε ένα φάρο, ένα «λαμπερό αντάμωμα» μέσα στο σκοτάδι της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης που έχουν βυθιστεί οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι λαϊκές οικογένειες. Αυτό έδειξε και η προσέλευση χιλιάδων ανθρώπων όλων των ηλικιών και η δίψα τους να έρθουν σε επαφή με την πολιτική και πολιτιστική πρόταση του ΚΚΕ.

Ιστορικές συγκρίσεις και συμπεράσματα



Είναι παλιά ιστορία η σύγκριση μεταξύ των αστικών κρατών κι αυτών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης για το ζήτημα των πολιτικών ελευθεριών που γινόταν και γίνεται από πολιτικούς και δημοσιογράφους απολογητές του αστικού καθεστώτος. Πρόσφατη περίπτωση η τοποθέτηση του υφυπουργού κ. Πεταλωτή σε σχετική συζήτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο εν λόγω υφυπουργός ίσως να δικαιολογείται, διότι έδειξε ότι κατέχεται από το αρνητικό μείγμα της άγνοιας της εγκαθίδρυσης του αστικού καθεστώτος στη γένεσή του σε συνδυασμό με την υπεράσπιση του κεφαλαιοκρατικού ιδεολογικού πατριωτισμού που τον κατέχει. Η πλέον χαρακτηριστική ιστορία επιβολής του αστικού καθεστώτος εναντίον της φεουδαρχίας είναι αυτή της Γαλλικής Επανάστασης. 

Αρνηση πληρωμών! Ας γίνει το εναρκτήριο λακτισμα για αγώνες αποφασιστικούς και αποτελεσματικούς.



ΑΠΟ Black Badlam
Απ΄ευθείας ο εκβιασμός της κυβέρνησης μέσω του κ.Βενιζέλου.

Τα πράγματα είναι πολύ άσκημα, γιατί κατά την διάρκεια της επίσκεψης και των συνομιλιών του στο ΕΚΟΦΙΝ,  δηλώθηκε ότι κινδυνεύει να μην υπογραφεί η συμφωνία της 21ης που περιλαμβάνει μεγάλο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης, με αποτέλεσμα να είναι πια πολύ επικίνδυνη η κατάσταση,για την χώρα!

Αυτά είπε στην γ.Γραμματέα του ΚΚΕ  ο κ.Βενιζέλος σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, λίγο πριν ανέβει στο βήμα του 37ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Και με αυτήν την ανακοίνωση "καταγγελία",ξεκίνησε την ομιλία της.

Η Αλέκα Παπαρήγα τον ρώτησε γιατί προέκυψε αυτό το πρόβλημα και μεταξύ άλλων ο Βενιζέλος της απάντησε, ότι στο ΕΚΟΦΙΝ έχουν "πληροφόρηση" και έχουν εκτιμήσει ότι:

Το τυπωμένο φως.



Το βιβλίο, το χαρτί το τυπωμένο, αυτό το παράθυρο στο σκοτάδι, το παίρνεις μαζί σου σα λάφυρο ανεξαρτησίας του νου. Το μυρίζεις, το τσαλακώνεις, το αμφισβητείς, το υπογραμμίζεις, το δανείζεις, το μοιράζεσαι, μπορείς να το διαβάσεις στο φεγγαρόφωτο ή και μ' ένα μικρό κλαράκι αναμμένο σαν ξέψυχη και συνάμα ζωοδότρα φλογίτσα τόση δα. 
Το βιβλίο σε κάνει αυτό καθαυτό ως αντικείμενο ανθρώπινης επιστήμης και τέχνης, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό του, να νιώθεις λεύτερος. Είναι τελειωμένο «προϊόν» συλλογικού μόχθου. Δεν απαιτεί μεσολάβηση τρίτου ως προς τη χρήση. Είναι κόψη σπαθιού τρομερή η τυπογραφία αυτή καθαυτή, αφού μετά το 1.500 μ.Χ. αφαίρεσε το προνόμιο της γνώσης από τα χέρια των ιερατείων, τα ολιγοπώλια των θρόνων και την αλαζονεία των πλουσίων κατόχων δούλων. Εγινε μέσο διάδοσης ιδεών όσο και όπλο σε χέρια ακατάλληλα, απλά πάντα καταφύγιο και ορμητήριο φωτισμένων δημιουργών και χρηστών.
Αυτό το εγχειρίδιο αθανασίας του νου, συλλογικού και ατομικού, το πολλαπλώς ερμηνευτικό εργαλείο και μέσο παραγωγής προόδου στην κοινωνία δεν μπορεί να αντικατασταθεί, αλλά μόνον να αναπαραχθεί ηλεκτρονικά. 

Στόμα με στόμα, σπίτι το σπίτι!



Το κάλεσμα του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη και όλο το λαό,
για την οργανωμένη παρεμπόδιση και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών,
πρέπει να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας.
Στόμα με στόμα. 
Ανθρωπο τον άνθρωπο. 
Σπίτι με σπίτι.
*
ΚΚΕ - Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, 15.9.2011
«Η δικαιολογημένη οργή που νιώθουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς φτάνουν στα σπίτια τους τα επαίσχυντα χαράτσια που φορολογούν τη φτώχεια τους και ακολουθεί ο φόρος για τα σπίτια τους, πρέπει να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι οργανωμένης άρνησης πληρωμής.

Η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στο 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Αθήνα

(ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ)
Τρεις μέρες τώρα δεκάδες χιλιάδες νέοι και νέες, νέα ζευγάρια με μωρά και μικρά παιδιά, εργάτες, άνεργοι, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, γιορτάζουν το 37ο φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ, εν μέσω της κρίσης που κορυφώνεται, εν μέσω αλλεπάλληλων βάρβαρων μέτρων, τέτοιων που δεν έχουμε ζήσει εδώ και πολλά, πολλά χρόνια.

Κοντά στα νιάτα και εμείς οι μανάδες και πατεράδες τους, οι γιαγιάδες και παππούδες, δύο και τρείς γενιές κομμουνιστών, αγωνιστών. 

Κοντά στα νιάτα σημαντικοί καλλιτέχνες, πνευματικοί άνθρωποι που με το έργο και την παρουσία τους δίνουν πνοή και ποιότητα στην πολιτική δράση και τον πολιτισμό.