Σελίδες

6 Ιουν 2013

ΝΑΤΟ: 64 χρόνια όργανο ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας


«Ο πόλεμος τους διαλύει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους».
Μπέρτολντ Μπρεχτ.
Τον Απρίλη που μας πέρασε συμπληρώθηκαν 64 χρόνια απ' την υπογραφή του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού (1949) με την οποία ιδρύθηκε ο πλέον βάρβαρος ιμπεριαλιστικός συνασπισμός καταστολής των λαών μετά το Β'Παγκόσμιο Πόλεμο – το ΝΑΤΟ. Ως πρόσχημα για τη δημιουργία της αντικομμουνιστικής, ιμπεριαλιστικής αυτής συμμαχίας υπήρξε ο «σοβιετικός κίνδυνος» καθώς και η – δήθεν – σταθεροποίηση της ειρήνης στην, τραυματισμένη απ' το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, Ευρώπη. Σύμφωνα με τον πρώτο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Λόρδο Ισμέι, ο σκοπός της ίδρυσης του ήταν να «νομιμοποιήσει την παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη, να κρατήσει τους σοβιετικούς έξω και τους γερμανούς κάτω». Εάν αυτά ήταν τα πραγματικά κίνητρα για την ίδρυση του ΝΑΤΟ, τότε το ίδιο θα έπρεπε λογικά να αυτοδιαλυθεί μετά την επικράτηση της αντεπανάστασης στην ΕΣΣΔ και στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, μετά την de facto κατάργηση του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 
Παρατίθεται η συνέντευξη:
- Πώς ιεραρχεί το ΚΚΕ τις βασικές του προτεραιότητες μετά το 19ο Συνέδριό του και πώς προετοιμάζεται γι’ αυτές;
- Οι πολιτικές αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου, προσαρμοσμένες στις εξελίξεις, το νέο Πρόγραμμα, αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στη συνολική ανάπτυξη της σκέψης και πρακτικής δράσης όλου του Κόμματος, μπορούν να γίνουν κατευθυντήριες ιδέες, θέσεις στη δράση των λαϊκών μαζών, της νεολαίας, πρώτα απ’ όλα της εργατικής τάξης. Στο Κόμμα και την ΚΝΕ παίρνουμε όλα εκείνα τα συνδυασμένα μέτρα για να μπορέσουμε να

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοκρατικές και σοβαρές προσυνεδριακές διαδικασίες…


Εισαγωγική σημείωση του Red Attack: Οι του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα φωνάζουν για τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες του κόμματος τους (πίσω από όλα βρίσκεται βέβαια η μάχη της καρέκλας), ήταν αυτοί που έγραφαν και έλεγαν πως το ΚΚΕ απαγορεύει την διαφορετική άποψη, αποκλείει τους διαφωνούντες, κάνει προγραφές, είναι σταλινικό κτλ κτλ. 

Τα υπόλοιπα στη δική σας κρίση…

Αίτημα μελών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προθεσμίες του προσυνεδριακού διαλόγου
(από blog μελών του ΣΥΡΙΖΑ)

«Θεωρούμε ότι το μέτρο των 100 υπογραφών και η προθεσμία των 10 ημερών (29/5), και με το δεδομένο ότι οι θέσεις δημοσιοποιήθηκαν στις 29/5 (ικανοί είναι να δίνουν προθεσμία 0 ημερών!!!! Όλα τα έχει η «δημοκρατία»!!), δεν εξυπηρετούν τη διεξαγωγή του ανοιχτού ισότιμου και δημοκρατικού διαλόγου»



Ο προσυνεδριακός διάλογος δεν είναι «πανελλαδικές εξετάσεις» των συνιστωσών!

Μπογιόπουλος - Κροκίδη στον ενικό για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο



Η κυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη είναι αδίστακτη!


Μέρες Οτσαλάν!
Απήγαγαν και παρέδωσαν πολιτικό πρόσφυγα σε ξένες μυστικές υπηρεσίες!
Η εμπλοκή των ελληνικών υπηρεσιών, αν και ανομολόγητη ακόμα, πρέπει να θεωρείται δεδομένη!
Ολα τα στοιχεία «φωνάζουν» πως οι ελληνικές δυνάμεις καταστολής και η ελληνική κυβέρνηση παρέδωσαν στις τουρκικές υπηρεσίες έναν Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα, ο οποίος απήχθη από το κέντρο της Αθήνας για να βρεθεί λίγες ώρες αργότερα σιδηροδέσμιος στην Αδριανούπολη και ακολούθως στα κελιά της Αντιτρομοκρατικής στην Κωνσταντινούπολη!
Οι μαρτυρίες είναι συντριπτικές. Αντιγράφουμε από το προχτεσινό ρεπορτάζ του «Ρ»:

Η «έγνοια» της ΕΕ για τους ανέργους αντιστοιχεί στο 0,13% της λατρείας της προς τους τραπεζίτες


Τώρα τελευταία μάθαμε ότι η Μέρκελ λατρεύει τους νέους. Οτι, επίσης, ο Σόιμπλε αγαπάει τους νέους. Οτι και ο Ολάντ σκέφτεται τους νέους. Αλλά και ότι ο κ. Σαμαράς - έτσι είπε στο ταξίδι του στην Κίνα - κάθε πρωί που ξυπνάει, το πρώτο πράγμα που τον απασχολεί είναι οι νέοι. Και, συγκεκριμένα, οι άνεργοι νέοι...
Ολοι αυτοί, λοιπόν, μαζί με τους εταίρους τους στην ΕΕ (που επίσης αγωνιούν για τους νέους) αποφάσισαν ότι θα στηρίξουν προγράμματα αντιμετώπισης - όπως τα αποκαλούν - της ανεργίας των νέων.
Με το που ανακοίνωσαν, δε, τις προθέσεις τους οι ηγήτορες της Ευρωένωσης και δη του γαλλογερμανικού άξονα, έσπευσαν οι παπαγάλοι τους, από τον Ατλαντικό μέχρι το Καστελόριζο, να μιλήσουν μέσα από τα ΜΜΕ της