Σελίδες

9 Οκτ 2010

ΔΙΚΗ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Δευτέρα 11 του Οκτώβρη, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας, για τους δύο κατηγορουμένους ειδικούς φρουρούς, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια

Ο Επ. Κορκονέας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο Β. Σαραλιώτης για απλή συνεργία με «ψυχική συνδρομή». Να σημειωθεί επίσης, ότι ο πρώτος ζητάει την αναγνώριση ελαφρυντικών που φτάνουν στην ανθρωποκτονία από... αμέλεια, όπως στην περίπτωση της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού δικαστηρίου της Πάτρας - το είχε επικαλεστεί ο συνήγορος του Επ. Κορκονέα - που είχε κρίνει ότι αστυνομικός ενήργησε από αμέλεια, όταν πυροβόλησε αυτοκίνητο και σκότωσε έναν άνθρωπο. Ο δεύτερος ειδικός φρουρός, ζητάει μέχρι και την απαλλαγή του γιατί θεωρεί ότι δεν φέρει καμιά ευθύνη για την πράξη του συναδέλφου του.

Επιπρόσθετα, η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Χαρ. Λακαφώση, να υπενθυμίσουμε ότι είναι καταδίκη για τους κατηγορούμενους χωρίς ελαφρυντικά. Αν αυτό γίνει δεκτό από το δικαστήριο, ο Επ. Κορκονέας τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη και ο Β. Σαραλιώτης τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από δέκα έως είκοσι χρόνια.
 από : http://prezatv.blogspot.com/

Λες κι είναι δίδυμες η Άννα με την MariaStella!...


Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της ιστορικής εφημερίδας “L’Unità”, με τις κινητοποιήσεις των μαθητών της Ιταλίας, διαπιστώνουμε πως μοιάζουν φυσιογνωμικά οι δύο γυναίκες υπουργοί Παιδείας Ελλάδας-Ιταλίας!
Και φυσικά έχουν το...
 ίδιο όραμα για την «Παιδεία»!

Η εικόνα με την ιταλίδα υπουργό, που κρατάει η μαθήτρια, με την επιγραφή "Αγία Ηλίθια", δεν είναι δικό μας φωτομοντάζ...
  

ΟΛΟ ΠΟΝΟ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ

Το παρακάτω βίντεο του ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ είναι αφιερωμένο, μέρα που είναι σήμερα, σε όλους όσους κάθονται στον καναπέ τους και περιμένουν το χαμό τους.
Στη διανόηση που τη βόλεψε μια χαρά......
Στο ΓΑΠ που πονάει μαζί μας!
Στους "αριστερούς " του ΣΥΡΙΖΑ για......................άσε ξέρουν αυτοί.
Σε όλους όσους αγωνιούν (Αντωνάκης, Καρατζαφύρερ,ΓΣΕΕ,ΝΔ ΚΛΠ) για την τύχη μας......τρώγοντας.

http://redwildwind.blogspot.com/2010/10/blog-post_07.html

Στην Ικαρία σήμερα και αύριο


Την Ικαρία επισκέπτεται σήμερα, Σάββατο, και αύριο, Κυριακή, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι το ακόλουθο:
  • Σήμερα, Σάββατο
18.00: Θα μιλήσει σε σύσκεψη γυναικών στον Εύδηλο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου.
20.30: Θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου.
  • Αύριο, Κυριακή
09.30: Θα επισκεφθεί την Αρεθούσα.

Ηλεκτροσόκ!


Η ΔΕΗ ανακοίνωσε αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος για τα φτωχά νοικοκυριά ύψους έως και 44%!
Την ίδια ώρα ο κ. Παπανδρέου, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δήλωνε: «Δεν θα παρθούν νέα μέτρα»!

Ενας καταναλωτής για μέχρι 800 κιλοβατώρες πληρώνει περίπου 77 ευρώ. Με τις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΗ θα πληρώνει περίπου 112 ευρώ. Δηλαδή 35 ευρώ παραπάνω.
*
Πριν τρεις μήνες ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ (και του ΠΑΣΟΚ) συμφώνησε με τους βιομήχανους να δοθούν το β' εξάμηνο του 2011 «αυξήσεις» στους εργαζόμενους 0,18 λεπτά.
*
Τουτέστιν: Με μια μονοκονδυλιά η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει την τιμή του ρεύματος που πληρώνουν οι φτωχοί κατά 200 φορές (!) πάνω από την «αύξηση» που οι εταίροι της «δίνουν» στους εργαζόμενους!
Το ποτήρι ξεχείλισε...
«Η κερδοφορία του κεφαλαίου στην Ελλάδα είναι 14%, είναι διπλάσια από τον μέσο όρο της ΕΕ»!
Το ομολόγησε ο Πάγκαλος μιλώντας την περασμένη Δευτέρα στο «MEGA».
Συμπέρασμα: «Ολοι μαζί τα φάγαμε»!

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ




Παριστάνουν τους ανήξερους
«Υστερα από μεγάλη περίοδο κυοφορίας, η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες ένα πακέτο κλιμακωτών αυξήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για το 2011. Χθες, πάντα μέσω της ΙCΑΡ, έγινε γνωστό ότι η κερδοφορία της επιχείρησης για το 2009 ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιητική, ξεπερνώντας το ένα δισεκατομμύριο ευρώ (προ φόρων) (...) Στις χθεσινές αποφάσεις δεν συμπεριλαμβάνεται αρκούντως το στοιχείο της κοινής ωφέλειας, την οποία υπηρετεί η ύπαρξη της ΔΕΗ ως δημόσιας επιχείρησης. Η μετοχοποίηση και η εύλογη προσαρμογή της εταιρείας στους κανόνες της αγοράς, με την εφαρμογή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, δεν ακυρώνει αυτό το στοιχείο (...) εκτός από τις ανάγκες των επενδυτικών πλάνων και των αριθμών, υπάρχουν και οι ανάγκες των ανθρώπων» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).
Μόνη επιλογή η μείωση των τιμών
«Οταν η κυβέρνηση κάνει αυτές τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ προεκλογικά, ο λαός πρέπει να καταλάβει τι έρχεται μετά τις εκλογές. Η κυβέρνηση με το γνωστό θράσος παρουσιάζει τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά ως μειώσεις. Αυξάνει πάνω από 7% το οικιακό τιμολόγιο της λαϊκής οικογένειας, ενώ για τα πλούσια νοικοκυριά της υψηλής οικιακής κατανάλωσης προχωρά σε σημαντική μείωση πάνω από 13%. Οσο για την έκπτωση 10% του κοινωνικού τιμολογίου αποτελεί πραγματικό εμπαιγμό για τις ομάδες ακραίας φτώχειας που ήδη βρίσκονται σε απόγνωση.
Το ΚΚΕ απαιτεί άμεση μείωση 50% του οικιακού τιμολογίου για τους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους. Καμιά αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια, κατάργηση του πράσινου τέλους ΑΠΕ και αύξηση τιμολογίων στα πλούσια νοικοκυριά με υψηλή τετραμηνιαία κατανάλωση» (η ανακοίνωση του ΚΚΕ στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

"ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑ" ¨ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ , ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ , Ο ΑΠΟΠΑΤΟΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος υπερασπιστής του δικομματισμού και του Καρατζαφέρη ! Γκάλοπ του www.zougla.gr χωρίς τον υποψήφιο του Κ.Κ.Ε Θανάση Παφίλη ! Σχόλιο του Red Star.
Στη νέα ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία της ιστοσελίδας www.zougla.gr  βλέπουμε εξαφανισμένους (επιλεκτικά) υποψηφίους του Κ.Κ.Ε και της αριστεράς.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση για τις εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής: 

ΔΩΡΕΑΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ , 7-9 m.m.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE COMANDANTE CHE GUEVARA

Πριν δύο αιώνες, ο Friedrich Engels για τα ΜΜΕ…

ΑΠΟ:http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

«Αυτά τα πιστά σκυλάκια χωρίς αίσθηση κριτικής, το χέρι της κυρίαρχης τάξης, είναι στην πρώτη γραμμή της σταυροφορίας εναντίον της ανάπτυξης του ανθρώπου.
Θα είναι οι πρώτοι που θα φύγουν από το πρόσωπο της γης, τη στιγμή του λογαριασμού και κανείς δεν θα νοιώσει την έλλειψή τους…»
Φρίντριχ Ένγκελς (1820-1895)

Ευχαριστίες στον κ. Παπανδρέου


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας πρέπει να δώσουμε όλοι τον αγώνα, για να κερδίσουνοι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ (...) Και συμφωνώ απόλυτα με όλους όσοι λένε ότι οι εκλογές στις 7 Νοεμβρίου είναι πολιτικές (...). Γι' αυτό και ζητώ από όλους - και ξέρω ότι θα το κάνετε - να παλέψετε μέχρι την τελευταία ώρα, δίπλα σε όλους τους υποψηφίους, τους οποίους στηρίζουμε».
*
Αυτά είπε προχτές ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Πιστεύουμε ότι κατόπιν της παραπάνω τοποθέτησης πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Παπανδρέου.
Ειλικρινά!
Γιατί ο άνθρωπος μίλησε, πραγματικά, τη γλώσσα της αλήθειας.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


Ο Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ σε συνέντευξή του στην «Ημερησία», αναφέρθηκε στην περικοπή χρηματοδότησης των Δήμων λόγω τρόικας και μνημονίου κατά 1,5 δισ. το 2010 και άλλα 3 δισ. την περίοδο 2011- 2013.
Δεν λέει όμως ότι ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ συμφώνησε με τον Πρ. Παυλόπουλο, υπουργό της ΝΔ, να αποδοθούν στους Δήμους 1,711 δισ. σε 8 χρόνια όταν τα παρακρατηθέντα μαζί με τους τόκους από το 1990 ανέρχονται σε 10,5 δισ. ευρώ. Δηλαδή, τα αντιλαϊκά μέτρα εφαρμόζονται πριν το μνημόνιο και τώρα και μετά. Θολώνει τα νερά, λοιπόν, με αυτά που ισχυρίζεται. Εμφανίζεται αντιμνημονιακός, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική που είναι διαρκής. Οσον αφορά τον ισχυρισμό του ότι επί τρία χρόνια πάγωσε τα τέλη, η αλήθεια είναι ότι αυτά δεν αυξήθηκαν το 2010. Το 2009 παρέμειναν ίδια μόνο για την κατοικία, ενώ για την επαγγελματική στέγη αυξήθηκαν 3,5%. Το 2008 τα τέλη αυξήθηκαν για την κατοικία 3,5%, για την επαγγελματική στέγη 4,5% στη λογική της φορομπηξίας.
Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι αυξήσεις αυτές επιβλήθηκαν σε ήδη ακριβά τέλη, τα οποία εξελίχθηκαν σε τέτοια από δημάρχους της ΝΔ, δηλαδή του κόμματός του.

ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΞΕΡΑΜΕ ΑΛΛΑ ΣΙΩΠΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ…ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ!


ΟΙ «ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ» ΤΗΣ ΕΕ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ!
Σπάνια μια κρίση ειλικρίνειας αποκαλύπτει τόσο ωμά από τη μια την βαθύτατη υποκρισία των κυρίαρχων ιμπεριαλιστικών κύκλων της ΕΕ όσο και τη «ληστεία» που υφίστατο για δεκαετίες η χώρα, στο όνομα του ευρωπαϊκού οράματος και στη συνέχεια της ΟΝΕ!
Ο λόγος γίνεται για τα όσα πολύ χαρακτηριστικά είπε ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Βελγίου Ζαν Κλοντ Γιούνκερκατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Νέα Υόρκη.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε ωμά ότι «η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαν ληφθεί μέτρα πριν από δύο ή τρεις δεκαετίες»! Ακόμα κυνικότερα ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι ήξερε για την επερχόμενη ελληνική κρίση, όπως το ήξεραν
Γερμανοί και Γάλλοι, η ΕΚΤ και η Κομισιόν αλλά σιωπούσαν 
διότι κέρδιζαν από τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα, η Γερμανία και η Γαλλία!!!
«Αλλά ήταν φανερό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος και ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα προέκυπτε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές, γι' αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση» πρόσθεσε.
«Ήξερα, ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά απο τις εξαγωγές τους (...) προς την Ελλάδα» συμπλήρωσε.
Καταλήγοντας πάντως ανέφερε πως δεν θα μπορούσε να πει δημόσια αυτό που γνώριζε.
Αυτό που παρέλειψε να ομολογήσει ο κ. Γιούνκερ είναι αυτό που γίνεται σήμερα: τη λεηλασία της Ελλάδας και του ελληνικού λαού με το μνημόνιο από κυβέρνηση-τρόϊκα στο όνομα της διεξόδου από την κρίση! Αλλά αυτά μετά μία ή δύο δεκαετίες…..
από : ISKRA

Της κάλπης τα κούφια βόλια

    του Λουκά Βελιδάκη
   Εσχάτως έρχεται (εκ νέου) στο προσκήνιο η κουβέντα περί επικείμενης αποχής από τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- ενδεχομένως μεγάλης, ως αντίδραση ή άυλο "μαύρισμα" σε κάθε λογής πολιτικό: Από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο δήμαρχο. Με το άστοχο επιχείρημα ότι «όλοι ίδιοι είναι» και «δεν περιμένω τίποτα από κανέναν».

Πως μπορεί άραγε να απαντηθεί πολιτικά κάτι το τόσο απολίτικο, όπως η αποχή από τις εκλογές; Ίσως θα μπορούσε με κλισέ και τσιτάτα, όπως «η αποχή είναι συνενοχή» ή ότι η «ψήφος είναι δημοκρατικό δικαίωμα». Αμφότερα έχουν ισχυρή δόση αλήθειας, ωστόσο υπογείως ενδυναμώνουν την επιχειρηματολογία των "ιδεολογικά" αποφασισμένων να επιλέξουν την αποχή ως "πολιτική" στάση την ημέρα των εκλογών.
Και αυτό διότι η πλευρά της "αποχής" αντιστρέφει το επιχείρημα, εξίσου με δόση αλήθειας: «η συμμετοχή είναι συνενοχή στη διεφθαρμένη και παρακμάζουσα εικόνα της πολιτικής σκηνής» και «η ψήφος επιβεβαιώνει, αν όχι επιβραβεύει, τους άθλιους της πολιτικής».
Ως εδώ καλά. Με την παραπάνω επιχειρηματολογία οι δυνάμει απέχοντες καλύπτουν τα ιδεολογικά τους νώτα- προσφέρουν επικάλυμμα ηθικής νομιμοποίησης στην αντιδημοκρατική τους συμπεριφορά. Τους καθιστά αυτό καταδικαστέους;

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΑΝΕΒΑΛΕ ΑΚΥΡΩΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!



ΣΤΙΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!
   Στις 23 Νοέμβρη ορίστηκε τελικώς από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), η ημερομηνία συζήτησης της αίτησης ακύρωσης των περικοπών μισθών, συντάξεων, δώρων εορτών, επιδομάτων αδείας αλλά και γενικά του ίδιου του Μνημονίου, για λόγους αντισυνταγματικότητας. Τις σχετικές αιτήσεις έχουν καταθέσει, προ τριμήνου, σειρά συνδικαλιστικών καικοινωνικών οργανώσεων (ΑΔΕΔΥ, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ΤΕΕ, ΕΣΗΕΑ, ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, ΕΣΗΕΑ, σωματεία συνταξιούχων κλπ) αλλά και μεμονωμένοι πολίτες.
   Η αρχική συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, αυτό όμως δεν κατέστη εφικτό κατόπιν κυβερνητικής μεθόδευσης! Συγκεκριμένα, τοΥπουργείο Οικονομικώναλλά και άλλα Υπουργεία, δεν απέστειλαν, ως όφειλαν, τις θέσεις του Δημοσίου αλλά και άλλα συναφή έγγραφα στο ΣτΕ. Όπως είναι εύλογο, το ΣτΕ δεν είναι τυπικώς σε θέση να εκδώσει απόφαση, εάν δεν λάβει πρώτα γνώση των εγγράφων αυτών.    Η κυβερνητική αυτή μεθόδευση, οφείλεται στο γεγονός πως οι μέχρι τώρα εγκυρότατες πληροφορίες, κάνουν λόγο γιαεισήγηση - «καταπέλτη», από τις Συμβούλους Επικρατείας Μαίρη Σαρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, η εισήγηση κάνει λόγο για αντισυνταγματικότητα των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών περικοπών αλλά και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων.

   Η μεθόδευση αυτή της Κυβέρνησης, βέβαια δεν αποτελεί «μεμονωμένο» γεγονός. Ήδη κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ, ο Γ. Παπανδρέου, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τις προσφυγές ενωπίον του ΣτΕ, πως η «χρεοκοπία της χώρας είναι πολιτικό και όχι νομικό ζήτημα».
   Στο μεταξύ, η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να «αγοράσει χρόνο» αλλά και πιθανότατα να ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις στους δικαστικούς λειτουργούς του ΣτΕ. Εάν τελικά, η Ολομέλεια του ΣτΕ, αντισταθεί στις πιέσεις και υιοθετήσει την σχετική εισήγηση, τότε «τινάζονται» στον αέρα μερικά από τα κυριότερα μέτρα του μνημονίου. Αυτό μπορεί να δώσει μια μεγάλη ώθηση στουςκοινωνικούς-ταξικούς αγώνες, αφού οι τελευταίοι γυρεύουν εναγωνίως μια ελπιδοφόρα προοπτικήγια να φουντώσουν!

   Να σημειωθεί τέλος, ότι μεταγενέστερα κατατέθηκαν επιπλέον προσφυγές ενώπιον του Στε, που αφορούν το ασφαλιστικό αλλά και το επικαιροποιημένο μνημόνιο!
από : ISKRA

Η ΕΛΕΝΗ Η ΖΩΝΤΟΧHΡΑ ΓΙΟΒΑΝ ΤΣΑΟΥΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αντύπας - Βασ. Παπακωνσταντίνου