Σελίδες

17 Μαΐ 2014

Ψηφίζουμε ΚΚΕ παντού!

Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, το ΚΚΕ έθεσε το ζήτημα ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πάνε και στις 3 κάλπες, δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές, με ενιαίο κριτήριο. Αυτό το κριτήριο δεν μπορεί να είναι άλλο από το τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν ο λαός, οι εργαζόμενοι την επόμενη μέρα, γιατί όλα αυτά που ευθύνονται για την κατάσταση που ζουν θα είναι εδώ και στις 19 και στις 26 Μάη.
Άρα, οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν στο νου τους την ανάγκη την επομένη των εκλογών να έχουν γερό στήριγμα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως αυτή εφαρμόζεται από όλους τους κρίκους της εξουσίας των μονοπωλίων. Η πολιτική, που ξεκινά από το Ευρωκοινοβούλιο και καταλήγει σε κάθε Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο σε όλη τη χώρα είναι ενιαία. Είναι αντιλαϊκή και διαπερνά όλα τα επίπεδα και τους κρίκους της αστικής διακυβέρνησης: Από τα όργανα της ΕΕ, της κεντρικής κυβέρνησης, μέχρι τα όργανα της τοπικής διοίκησης, τις περιφέρειες και τους δήμους σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Οι περιφέρειες και οι δήμοι είναι κρίκοι του διεφθαρμένου και σάπιου αστικού κράτους, εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης.
Οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι των κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, που τα κόμματα αυτά ελέγχουν, έχουν δώσει εξετάσεις στην προώθηση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
Στήριγμα, λοιπόν, των εργαζομένων μπορούν να αποτελέσουν μόνο οι δυνάμεις του ΚΚΕ, που έχουν σταθερή θέση απέναντι στο κεφάλαιο, στην ΕΕ, δίνουν όλο τους τον εαυτό για την οργάνωση του κινήματος, για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας.

Παρέμβαση του Μ. Παπαδόπουλου στο «Σκάι» (VIDEO)



Δείτε τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην πρωϊνή εκπομπή της τηλεόρασης του «Σκάι» το Σάββατο 17 Μάη.

Ολα αλλάζουν... ...κι όλα τα ίδια μένουν

Στις 26 Μάη «θα αλλάξει η ζωή μας», διατείνονται τα προεκλογικά σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τα στελέχη του πρώτης γραμμής, όμως, αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για κοροϊδία, που αγγίζει τα όρια του κυνισμού όταν απευθύνεται σε ανθρώπους που βουλιάζουν στην ανέχεια και την απόγνωση, για να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Σύμφωνα με τον Σταθάκη: «Δεν υποσχόμαστε επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση, διότι αυτό είναι αδύνατο (...) Η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα γίνει άμεσα και αφορά μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι το σύνολο των εργαζομένων».
«Τέσσερα χρόνια καταστροφής είναι πολλά για να αλλάξουν όλα σε λίγο χρόνο», διαμήνυσε και ο Αλ. Τσίπρας (ΑΝΤ1) που έθεσε τον πήχη των απαιτήσεων που πρέπει να έχει ο λαός από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τόσο χαμηλά, να συναγωνίζεται στα πατώματα τον πήχη της κυβέρνησης Σαμαρά. «Να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική καταστροφή», είπε, έννοια σκόπιμα ασαφής ώστε ο καθένας να την ερμηνεύει απ' τη σκοπιά των προβλημάτων που βιώνει, που όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο από μέτρα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας που αναγκαστικά θα πάρει οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Θυμίζοντας μια εκτίμηση...

«Πριν από τις εθνικές εκλογές του 2012 στην Ελλάδα, η ΕΕ και το ΔΝΤ είχαν προετοιμάσει το μυστικό Σχέδιο Ζ, που αφορούσε τον τρόπο μετάβασης της χώρας από το ευρώ στη δραχμή, σύμφωνα με τους "Financial Times" για την κρίση της Ευρωζώνης» (το ρεπορτάζ στα αστικά ΜΜΕ ως κάτι άγνωστο). 
Ως προς αυτό, παραθέτουμε την εκτίμηση της ΚΕ του ΚΚΕ, σύμφωνα με την Απόφασή της για το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του 2012. 
Γράφει η Απόφαση:

«Στη διάρκεια της δεύτερης προεκλογικής περιόδου υπήρξε μια απροκάλυπτη επέμβαση της Κομισιόν, των ΗΠΑ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ, των διεθνών μέσων ενημέρωσης στο να αποτραπεί η αμφισβήτηση του Μνημονίου - Δανειακής Σύμβασης σε μια περίοδο που ξέσπασε πιο δυνατή η κρίση στην Ισπανία και αναμενόταν τόσο αυτή η χώρα, όσο και άλλες, π.χ. Ιταλία και Κύπρος, να ζητήσουν να ενταχθούν σε καθεστώς δανειοδότησης από ΕΕ - ΔΝΤ.

Τώρα ξέρεις!

Στις εκλογές του Ιούνη 2012 χιλιάδες λαϊκοί άνθρωποι που το Μάη είχαν ψηφίσει ΚΚΕ, έκαναν την επιλογή να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, με την προσδοκία ότι κάτι θα αλλάξει άμεσα στη ζωή τους, ότι θα επαληθευτούν τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ για «ανατροπή». Η πραγματικότητα δεν τους δικαίωσε. Πολύ γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ ανασκεύασε ακόμα και αυτές τις θολές εξαγγελίες για κατάργηση των μνημονίων, αποκατάσταση μισθών και συντάξεων. Τις έκανε διαπραγμάτευση, σήμερα μιλά για πανευρωπαϊκές λύσεις, συμπληρώνοντας ότι οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου δεν καταργούνται εύκολα. Γι' αυτές τις διακηρύξεις, το ΚΚΕ έλεγε εξαρχής ότι ανεξάρτητα από προθέσεις, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάποια άλλη κυβέρνηση μπορεί να τις εφαρμόσει στο έδαφος της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε τότε κυβέρνηση. Σήμερα καλεί το λαό να τον ψηφίσει, για να ολοκληρωθεί η «ανατροπή». Τώρα, όμως υπάρχει πείρα. Πρέπει ο καθένας που αισθάνεται αριστερός, που νοιάζεται πραγματικά να ορθοποδήσει ο λαός να σκεφτεί: Τι άλλαξε προς το καλύτερο με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ από τον περασμένο Ιούνη μέχρι σήμερα που να δικαιολογεί την άποψη ότι αν γίνει κυβέρνηση, θα ολοκληρωθεί η ανατροπή; Και αντίστροφα, τι συνέπειες είχε η εκλογική αποδυνάμωση του ΚΚΕ; Ποιον βοήθησε και τι σήμανε για το κίνημα και το λαό;

«Λαϊκή Συσπείρωση» αυτήν την Κυριακή, ΚΚΕ την επόμενη

Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, το ΚΚΕ έθεσε το ζήτημα ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πάνε και στις 3 κάλπες, δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές, με ενιαίο κριτήριο. Αυτό το κριτήριο δεν μπορεί να είναι άλλο από το τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν ο λαός, οι εργαζόμενοι την επόμενη μέρα, γιατί όλα αυτά που ευθύνονται για την κατάσταση που ζουν θα είναι εδώ και στις 19 και στις 26 Μάη. Αρα, οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν στο νου τους την ανάγκη την επομένη των εκλογών να έχουν γερό στήριγμα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως αυτή εφαρμόζεται από όλους τους κρίκους της εξουσίας των μονοπωλίων. Η πολιτική που ξεκινά από το Ευρωκοινοβούλιο και καταλήγει σε κάθε Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο σε όλη τη χώρα είναι ενιαία.