Σελίδες

12 Μαρ 2014

Χειμαρρώδης Λιάνα Κανέλλη: «Το ΚΚΕ είναι η νιότη του κόσμου κι' ας είναι 97 χρόνων!» (Video)

)

Χειμαρρώδης η Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή "Τα Καρντάσιανς" του ΑΝΤ1.
Δείτε το βίντεο!

Με υπουργό τον Καψή και εκπρόσωπο τον Πάγκαλο

  Ξημέρωσε μια σπουδαία μέρα. Εξηγούμαστε: Σήμερα συνέρχεται στις Βρυξέλλες η στρατιωτική επιτροπή της ΕΕ. Μην ξεχνάτε ότι το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ έχει η Ελλάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:
«(…) στη συνάντηση αυτή, κατά παράδοση, προσκαλείται σε γεύμα εργασίας μία προσωπικότητα της δημόσιας και πολιτικής ζωής της προεδρεύουσας χώρας και συμμετέχει ως κύριος ομιλητής, παρουσιάζοντας απόψεις που αφορούν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε θέματα γεωπολιτικής και στρατηγικής. Ο εκπρόσωπος της προεδρεύουσας χώρας στη συνάντηση αυτή, είθισται να μην κατέχει κυβερνητική θέση, αλλά να έχει εγνωσμένη εμπειρία και συμβολή στα δημόσια πράγματα της χώρας του, καθώς και να έχει υπηρετήσει σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης στους τομείς αυτούς(…)».
   Ε, λοιπόν, η «προσωπικότητα της δημόσιας και πολιτικής ζωής» με την«εγνωσμένη εμπειρία και συμβολή στα δημόσια πράγματα» που θαυμάζει ο κ. Αβραμόπουλος και την επέλεξε για να εκπροσωπήσει την προεδρεύουσα Ελλάδα στην συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι ο… Θ.Πάγκαλος.

Ποτάμι ή βούρκος - παγίδα για το λαό;

Σταύρο...βούρκο...Γ.Α.Ποταμιά...
Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το περιβόητο δημιούργημα του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη, μερίδα των αστικών μέσων ενημέρωσης το χαρακτήρισε ως το καινούριο, το διαφορετικό, που έρχεται να πάρει το δικό του μερίδιο στην πολιτική σκηνή. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις, μάλιστα, έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτές τις διαπιστώσεις. Κι όλα αυτά μέσα σε συνθήκες που το αστικό πολιτικό σύστημα ψάχνεται για τα καλά και αναζητά σχήματα τέτοια που να παίξουν το ρόλο του πρωταγωνιστή στο παιχνίδι του διπολισμού, της απορρόφησης της λαϊκής δυσαρέσκειας σε ανώδυνους δρόμους. Είναι κάτι νέο, κάτι διαφορετικό το «Ποτάμι» και ο Σταύρος Θεοδωράκης; Τι πρεσβεύει; Πού το πάει;
* * *

Θα πάμε αρκετά χρόνια πίσω ξεσκονίζοντας το αρχείο της εφημερίδας μας. 

Το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας έστειλε στον αγύριστο τον γκεμπελίσκο πολιτικό ΑΛΗΤΗ Τσίπρα

Ανακοίνωση του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας για την επίσκεψη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στο Δουβλίνο
Το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα στην ιρλανδική πρωτεύουσα, το Δουβλίνο. 
Το συγκεκριμένο κόμμα είναι ένα από τα συνολικά 29 κόμματα που συμμετέχουν στην «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τη μελέτη και επεξεργασία ευρωπαϊκών ζητημάτων και το συντονισμό της δράσης τους», στην οποία συμμετέχει και το ΚΚΕ. 
Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση - που δημοσιεύουμε ολόκληρη παρακάτω - αποκαλύπτει στους εργαζόμενους της Ιρλανδίας τον πραγματικό ρόλο και το χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση: