Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Διεκδικητικό Πλαίσιο 2011- 2012Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΒΑΘΑΙΝΕΙ- ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ- Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

Νέα, αυξημένα καθήκοντα μπαίνουν μπροστά στο εργατικό λαϊκό κίνημα το επόμενο διάστημα, εξαιτίας των εξελίξεων στην ΕΕ και στην Ελλάδα. Η καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει και τα αδιέξοδα στη διαχείριση της από το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, οδηγούν σε μεγαλύτερη όξυνση της βασικής αντίθεσης κεφαλαίου- εργασίας και έντασης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε καπιταλιστικές χώρες και μερίδες της πλουτοκρατίας.

Επιστρατεύουν τη συκοφαντία...


«Το ένα εκατομμύριο υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια - με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος - μας έφθασαν εδώ που μας έφθασαν. Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το ένα εκατομμύριο, αυτό πρέπει να έχει εχθρούς».
Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος, μιλώντας χτες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τα λόγια του υπουργού Υγείας έχουν πολλές αναγνώσεις, όμως η βασική είναι ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει σφοδρή επίθεση στους εργαζόμενους στο Δημόσιο χρησιμοποιώντας ξανά τη συκοφαντία και το όπλο του «κοινωνικού αυτοματισμού».

Το στοιχείο που αναφέρει ο υπουργός Υγείας περί ενός εκατομμυρίου υπαλλήλων είναι αποδεδειγμένα ψευδές με βάση την απογραφή που έκανε πριν από ένα χρόνο η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 

Απύθμενο θράσος...Ιδεολογική επίθεση στη συνείδηση του λαού αποτέλεσε η προχτεσινή αναγγελία των μέτρων από τον Ευ. Βενιζέλο, με στόχο να συγκαλύψει τον πραγματικό χαρακτήρα των ανατροπών και τα φιλομονοπωλιακά κίνητρα της κυβέρνησης.
  • «Είναι προφανές ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας είναι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας. (...) Στο γήπεδο των διαρθρωτικών αλλαγών δεν χρειαζόταν να περιμένουμε καμία τρόικα και κανένα μνημόνιο», είπε ο Ευ. Βενιζέλος. Μετά από 23 μήνες που η κυβέρνηση έκραζε ότι το πρόβλημα ήταν τα ελλείμματα και το χρέος, ζητώντας από το λαό να γονατίσει, έφτασε χτες στον πυρήνα της πολιτικής της, ομολογώντας ότι τα μέτρα που παίρνει στόχο έχουν την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας». Την εξασφάλιση δηλαδή καλύτερων όρων για την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Ξεκάθαρες οι θέσεις του ΚΚΕ.Να δημιουργήσει εντυπώσεις για τις πεντακάθαρες θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με την καπιταλιστική κρίση και την αύξηση της ανεργίας, επιχειρεί σε χτεσινό της σχόλιο η «Ελευθεροτυπία», κάνοντας αναφορά στην αναγκαστική συρρίκνωση του προσωπικού στον «902». 
Η εφημερίδα κάπως όψιμα διαπιστώνει ότι «η κρίση δεν κάνει διακρίσεις, χτυπάει παντού. Και τις κλασικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις και τις αριστερές». 
Με αφορμή αυτό, αναδημοσιεύει άκριτα ορισμένα σημεία από την ανακοίνωση των απολυμένων τεχνικών του «902», για να στιγματίσει το ΚΚΕ και καταλήγει λέγοντας ότι «κατά τα άλλα, περισσεύουν οι καταγγελίες (...) για τις απολύσεις και τις περικοπές αλλού και οι οιμωγές τους για την ανεργία». 

Βρώμικη αντιΚΚΕ επίθεση από τα φασιστοειδή του ΛΑ.Ο.Σ.Σε παραλήρημα ο βουλευτής Αδ. Γεωργιάδης προσπάθησε να συκοφαντήσει το Κόμμα, αξιοποιώντας την ανακοίνωση μιας ομάδας απολυμένων από τον «902»
Χυδαία επίθεση στο ΚΚΕ, με ψέματα και φαιδρούς ισχυρισμούς, εξαπέλυσε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ο ΛΑ.Ο.Σ. 
Παρά το γεγονός ότι η συζήτηση αφορούσε το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, στο οποίο η κυβέρνηση ενσωμάτωσε την τροπολογία για την ίδρυση μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αδ. Γεωργιάδης «πιάστηκε» από τη θέση του ΚΚΕ υπέρ της ίδρυσης λατρευτικών χώρων για τους μουσουλμάνους μετανάστες για να καταγγείλει ότι το ΚΚΕ καταπατά τα δικαιώματα των εργαζόμενων, κάνοντας απολύσεις στον «902»!
Καμιά εντύπωση δεν προκαλεί ο αντιΚΚΕ παροξυσμός του ΛΑ.Ο.Σ. Το φιλοχουντικό - φιλοβασιλικό μόρφωμα του Καρατζαφέρη, αποτελεί εμπροσθοφυλακή των αστικών επιτελείων στη συκοφάντηση του ΚΚΕ με τα πιο αισχρά και κατασκευασμένα ψέματα, όπως έγινε και στην περίπτωση των υποτιθέμενων σχέσεων του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός». 

ΠΕΡΙ 902.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : γλόμπινγκ
Διευκρίνηση: το κείμενο εκφράζει αποκλειστικά τον γράφοντα, δεν είναι επίσημη θέση του ΚΚΕ. Απ' αυτή την άποψη, το παρακάτω κείμενο δεν είναι απλή αναπαραγωγή ή επανάληψη της ημι-επίσημης στάσης του ΚΚΕ στο Ριζοσπάστη http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6420825 – επίσημη θέση θα θεωρηθεί ανακοίνωση του γραφείου τύπου, της κεντρικής επιτροπής ή του πολιτικού γραφείου.

Απ' την αρχή να ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα: δεν υπάρχει χειρότερο πράμα απ' το να χάνει κάποιος τη δουλειά του, έχω βιώσει κι εγώ τη φάση της απόλυσης. Τελεία και παύλα. Απ' αυτή την άποψη δηλαδή, είναι τουλάχιστον κατανοητή η απογοήτευση και η οργή κάποιου που χάνει τη δουλειά του υπο οποιεσδήποτε συνθήκες και υπο οποιαδήποτε εργοδοσία.

6η δόση εγκλήματος και... σαχλαμάρας.Το έργο το έχουμε ξαναδεί και μάλιστα με τους ίδιους πρωταγωνιστές και τους ίδιους κομπάρσους.
Παίζεται κάθε τρεις μήνες με αφορμή τις δόσεις του δανείου από την τρόικα. 
Το μόνο που αλλάζει κάθε φορά είναι ο τίτλος:
«Κινδυνεύει η 4η δόση» ήταν η πρώτη κόπια.
«Στον αέρα η 5η δόση» η δεύτερη εκδοχή.
«Στο κενό η 6η δόση» η τελευταία βερσιόν...
Και πάντα - μα πάντα - αμέσως μετά το τέλος κάθε παράστασης ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα σκληρά μέτρα. 
Μέτρα προαποφασισμένα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η επιβολή των οποίων έπεται της δημιουργίας ενός πρωτοφανούς κλίματος τρομοκράτησης των (πτωχευμένων) λαϊκών στρωμάτων για την «επερχόμενη πτώχευση της χώρας».

Η δύναμη του λαού είναι το παν.
Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας να απορρίψει την αίτηση ίδρυσης του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας, επειδή εξαγγέλλει στο καταστατικό του πως θα δώσει «απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ», δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν μια απόφαση ενός προσώπου. Το σκεπτικό της απόφασης είναι ...εμπνευσμένο από το δόγμα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ, των μονοπωλίων που σημαίνει ότι για τα συμφέροντά τους νομιμοποιούνται να κάνουν ιμπεριαλιστικούς πολέμους, άλλες επεμβάσεις, να δολοφονούν λαούς και οι λαοί όχι μόνο να το αποδέχονται αλλά να το στηρίζουν.
Θέλουν να περάσουν στη συνείδηση λαού και νεολαίας ότι κάθε λαϊκή κινητοποίηση, που αντιδρά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, υπονομεύει τη χώρα. Και ας είναι σε βάρος του λαού.