Σελίδες

6 Δεκ 2013

Θ. Παφίλης: Όχι άλλα χρόνια χαμένα - Με το ΚΚΕ και ισχυρό λαϊκό κίνημα για να αποκρουστούν τα μέτρα (VIDEO)



«Ο καπιταλισμός έφτασε την Ελλάδα και την ανθρωπότητα σε αυτό το χάλι, η προσφορά του είναι 350.000 άνθρωποι δίχως ηλεκτρικό ρεύμα και 30.000 δίχως νερό. Αυτός είναι ο κόσμος σας», τόνισε στη Βουλή ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Ανέφερε τα στοιχεία της Γιούροστατ που καταγράφουν ότι το 34,6% του πληθυσμού στην Ελλάδα είναι στα όρια της φτώχειας και το 24% του πληθυσμού της ΕΕ. Σημείωσε ακόμα πως στις ΗΠΑ το 20% του πληθυσμού κατέχει το 97% του πλούτου και το 80% κατέχει μόλις το 7% του πλούτου.

Δικαιούμαι...

...να γελάω με την ψυχή μου όταν βλέπω τον Βαγγέλα και τους λοιπούς φτωχοσυμπέθερους να προσπαθούν να "επανασυστήσουν" την κεντροαριστερά. Άκου "επανασυστήσουν"! Λες και υπήρξε ποτέ σε τούτον τον τόπο κεντροαριστερά. Εκτός αν εννοούν ως τέτοια την προδικτατορική Ένωση Κέντρου ή το μεταπολιτευτικό ΠαΣοΚ, οπότε δικαιούμαι ως και να ξεκαρδιστώ.

...να μη θεωρώ ως "αριστερά" αυτό που υπόσχεται πως θα με ανακουφίσει αλλά αυτό που επιχειρεί να με ξεσηκώσει. Το "φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα" ισχύει ακόμη και για την αριστερά.

...να μην αγανακτώ τόσο μ' αυτούς που με κοροϊδεύουν (στο κάτω-κάτω την δουλειά τους κάνουν) όσο μ' εκείνους που κοροϊδεύουν τον εαυτό τους με το να τους εμπιστεύονται. Κι είναι πολλοί, π' ανάθεμά τους.

ΚΣ της ΚΝΕ: Ανακοίνωση για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008

Σε ανακοίνωση για τη δολοφονία το 2008 του Αλέξη Γρηγορόπουλου το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:
«Η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό, στις 6 Δεκέμβρη 2008, πραγματοποιήθηκε στο έδαφος της έντασης της αντιλαϊκής πολιτικής.
Διαχρονικά η επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας πηγαίνει χέρι χέρι με την κρατική και εργοδοτική βία και καταστολή, με διάφορες μορφές.
Έτσι και σήμερα με το δόγμα "νόμος και τάξη" η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβληθεί η υποταγή στη σύγχρονη βαρβαρότητα. Να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στα σχολεία, στους τόπους δουλειάς, στις σχολές.

Σ. Χαλβατζής: Η πάλη πρέπει να στοχεύει συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική (VIDEO)



Τα μέτρα δεν είναι πρόχειρα και αποσπασματικά αλλά σκληρά και ταξικά τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, απαντώντας στην άσφαιρη κριτική που διατυπώνουν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014.
Στην ομιλία που έκανε στη βουλή σημείωσε ότι όλα τα μέτρα «κατατείνουν να φθηναίνουν συνεχώς την εργατική δύναμη και αυτή είναι  επιλογή της αστικής τάξης».

Και ο Μαρκεζίνης στο ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε στο Οστιν του Τέξας με τον Β. Μαρκεζίνη. 
Η είδηση στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», με ρεπορτάζ που λέει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντήθηκαν, αυτό έχει γίνει αρκετές φορές τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και πολιτικής συζήτησης εν εξελίξει στην οποία καταγράφονται «κοινοί τόποι».
Σκοπός, η «μετωπική σύμπραξη ευρύτερων δυνάμεων, με «έντιμους ανθρώπους» από το αντιμνημονιακό στρατόπεδο, ακόμη και συντηρητικούς!!! 
Να σημειώσουμε ότι ο Β. Μαρκεζίνης έχει τον τίτλο του σερ από τη Μ. Βρετανία, ενώ έχει απασχολήσει πολλές φορές τα αστικά ΜΜΕ, με τις παρεμβάσεις του για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την αξιοποίηση της