Σελίδες

11 Απρ 2014

Για τα πανηγύρια...

Στα πανηγύρια που έχει στήσει η συγκυβέρνηση, εν μέσω Μπαλτακιάδας και εν όψει εκλογών, για τα δανεικά που θα πάρουμε από τις «αγορές» και για το ματωμένο από τη φτώχεια του λαού μας πρωτογενές πλεόνασμα, παίρνουν μέρος και τα 686.000 παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF), τα παιδιά που πηγαίνουν νηστικά στα σχολειά, οι εξαρτημένοι νέοι από τις ουσίες που περιμένουν την κρατική δόση τους στα προαύλια των νοσοκομείων αντί να βρίσκονται σε θεραπευτικές κοινότητες;

Δ. Κουτσούμπας: Η επίσκεψη Μέρκελ έχει στόχο τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής

Αναφερόμενος στην επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στην Κέρκυρα, τόνισε:
«Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου για να ενισχύσει το πανηγυρικό κλίμα ότι "οι θυσίες πιάνουν τόπο", "έχουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας, βγαίνουμε στις αγορές" και άλλα παρόμοια. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα πει πάλι τα γνωστά, για την ωραία ιδέα της "Ευρωπαϊκής Ένωσης" που τάχα χάλασε στην πορεία, γιατί η Ευρώπη έγινε γερμανική.
Κανένας από αυτούς δεν πρόκειται να πει στο λαό την ουσία, την αλήθεια:
Για την ΕΕ, που από τη γέννησή της ήταν μια αντιδραστική συμμαχία καπιταλιστικών κρατών με περισσότερο και λιγότερο ισχυρές χώρες και σήμερα αυτή η ψαλίδα ανοίγει ακόμη περισσότερο υπέρ της Γερμανίας.
Για τα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς επιτήρησης που φτιάχνει η ΕΕ για τους λαούς όλων των χωρών, ανεξάρτητα αν έχουν ψηλό ή χαμηλό χρέος, που εφαρμόζονται και απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά και το γερμανικό, το γαλλικό λαό, όλους τους λαούς.

Συζήτηση με τον Μ. Παπαδόπουλο για την έξοδο στις αγορές, την επίσκεψη Μέρκελ και τις ευρωεκλογές (VIDEO)



«Προπαγανδιστική» χαρακτήρισε την προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει ότι με την έξοδο στις αγορές έρχονται καλύτερες μέρες ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Θ. Παφίλης στο «MEGA»: Στους επιχειρηματίες θα πάνε τα νέα δανεικά (VIDEO)



Τα νέα δανεικά θα πάνε στους επιχειρηματικούς ομίλους και θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός τόνισε ο Θανασης Παφίλης, μελος της ΚΕ του ΚΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA».

«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;»...

  Πρώτο: «Οι αγορές σκίζουν τα Μνημόνια» πανηγύριζαν χτες τα «Νέα». Αυτό είναι και το γενικότερο πνεύμα της κυβερνητικής προπαγάνδας με την οποία καλλιεργείται μια αντεστραμμένη εικόνα της πραγματικότητας με αφορμή την περίφημη «έξοδο στις αγορές». Ποια είναι η αλήθεια, όμως: Σύμφωνα με τον Κανονισμό 472/2013 της ΕΕ τα κράτη – μέλη της ΕΕ που έχουν τύχει «χρηματοδοτικής συνδρομής» θα τελούν υπό καθεστώς «εποπτείας» και «ενισχυμένης επιτήρησης» έως ότου αποπληρώσουν τουλάχιστον το 75% του χρέους τους.
   Με τα σημερινά ελληνικά δεδομένα αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα τελεί υπό καθεστώς «επιτήρησης» για τα επόμενα... 50 χρόνια. Με άλλα λόγια: Τα Μνημόνια μπορεί να «σκιστούν». Με ή χωρίς Μνημόνια, όμως, οι μνημονιακές πολιτικές δεν πρόκειται να σταματήσουν, ούτε να μετριαστούν. Απλώς θα αλλάξει το τροπάρι. Μέχρι τώρα η λιτότητα, η αρπαγή και η λαική λεηλασία συντελείτο με την αιτιολογία ότι «πρέπει να είμαστε συνεπείς απέναντι στην τρόικα». Η ίδια λιτότητα, η ίδια λεηλασία και η ίδια αρπαγή, από δω και πέρα θα συνεχιστεί με άλλη αιτιολογία: Οτι θα «πρέπει να είμαστε συνεπείς απέναντι στις αγορές»...

Εκλεκτικές συγγένειες

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν ορισμένοι. 
Οπως η διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, μέλη της οποίας θεώρησαν αυτονόητο να υποδεχτούν στα γραφεία του συλλόγου τον Χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη την ώρα ακριβώς που μια σειρά μαζικοί φορείς - εργατικά σωματεία κάνουν καθαρό ότι οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι όπου κι αν εμφανίζονται.

Δεν μπορούν να λερώσουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών

Στιγμιότυπα από τη δίκη που τελείωσε προχτές και ολοκληρώθηκε με την καταδίκη 24 από τους κατηγορουμένου
«Δεν θέλουν να δικάσουν εμάς. Θέλουν να δικάσουν την απεργία». Με τη φράση αυτή συμπύκνωσε στην απολογία του ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» κατά τη διάρκεια της πολύμηνης απεργίας, τον λόγο για τον οποίο 24 χαλυβουργοί βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου και προχτές καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 21 έως 23 μήνες. Μαζί τους δικάστηκε και μια γυναίκα συναδέλφου τους, η μοναδική που αθωώθηκε.
Αυτό που κρύβεται πίσω από τις νομικές διατυπώσεις και το σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης, είναι η σύγκρουση ανάμεσα στο «δικαίωμα» του εργοδότη να εντείνει την εκμετάλλευση, για να διασφαλίσει και να αυξήσει τα κέρδη του και στο δίκιο των εργαζομένων να παλεύουν για τη δουλειά και τη ζωή τους.