Σελίδες

1 Μαρ 2018

Στου Συριζανελ το αλισβερίσι λεύτερο ειναι το χασίσι, ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει...




Κάποτε ο Κώστας Βάρναλης έγραφε: «Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς / το κούτελο στο χώμα! / Χασίσι αν θες μετά χαράς, / αλλ’ όχι ελεφτεριά».

Σήμερα, η κυβέρνηση του μαύρου "αριστερού" μετώπου έχει καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο, με τον απατηλό τίτλο "Φαρμακευτική Κάνναβη". 
Στην ουσία μέσα από το νομοθέτημα αυτό,  η κυβέρνηση επιδιώκει να αμβλύνει το κριτήριο της χρήσης απέναντι στη νέα γενιά, σε μια εποχή που της αφαιρεί το δικαίωμα στη μόρφωση, στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο, με ένα μέλλον χωρίς προοπτική, με ένα μέλλον με ανεργία, εργασιακή περιπλάνηση και χαμοζωή, αποσκοπεί εν τέλει στην πλήρη αποποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη νομιμοποίησή τους.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται να περάσει μέσα στις σημερινές συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, για χάρη της κερδοφορίας του κεφαλαίου - χονδρές μπίζνες - και όχι μόνο, ενώ την κρίση τους πληρώνουν  τα λαϊκά στρώματα, που έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση.

Προλετάριοι, οι μόνοι που έχουν πατρίδα – 170 χρόνια από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο

   Τέτοιες μέρες, πριν από 170 χρόνια, τέλη Φλεβάρη του 1848, κυκλοφορούσε ένα έργο εμβληματικό. ‘Ενα βιβλίο από εκείνα που «σημάδεψαν τον κόσμο»: Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο.
   Δυστυχώς η γενιά μας και οι γενιές που θα έρθουν έχουν την «ευκαιρία» να αντιληφθούν και να αποκωδικοποιήσουν την πυκνότητα των μηνυμάτων εκείνου του έργου με περισσότερα εργαλεία: Με τα εργαλεία της ίδιας της κοινωνικής εξαθλίωσης που επιφέρει η κρίση και η χρεοκοπία του καπιταλισμού.
   Ας έρθουμε τώρα στην Ελλάδα του 2018. Η’ καλύτερα στην Ελλάδα των Μνημονίων.
  Δεν υπάρχει δήλωση, διάγγελμα, συνέντευξη «αριστερού» κυβερνητικού ή δεξιού πολιτικού παράγοντα, δεν υπάρχει δημόσια εμφάνιση εκπροσώπου του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των εργολάβων, δεν υπάρχει τηλεοπτική