Σελίδες

14 Μαΐ 2012

Ομιλία Αλέκας Παπαρήγα στην τεράστια συγκέντρωση του ΚΚΕ 14-5-2012

Ο δρόμος προς την εξαθλίωση!

 Του Προκόπη Κωφού

- Αφού εκβίασαν, απείλησαν, είπαν ψέματα, έθεσαν πλαστά διλήμματα,  έσπειραν αυταπάτες, έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο για να αρπάξουν την  ψήφο του λαού.
- Αφού με έναν κατεξοχήν αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο άφησαν χωρίς  εκπροσώπους στο κοινοβούλιο το 19,03 % των ψηφοφόρων και πήραν το  μπόνους των 50 εδρών.
- Αφού πολλοί δεν πήγαν να ψηφίσουν είτε από αδιαφορία είτε για να  τους τιμωρήσουν μ' αυτό τον τρόπο είτε γιατί υπολόγισαν τα έξοδα.
- Αφού με όλα αυτά αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά πως η δημοκρατία  τους είναι ψευδεπίγραφη.
- Αφού έπαιξαν το θέατρο των διερευνητικών εντολών, όταν και ο πιο  αδαής θα μπορούσε να μετρήσει από την αρχή τις έδρες και να δει πως ούτε κυβέρνηση της «αριστεράς» θα μπορούσε να γίνει ούτε κάποια άλλη  «μνημονιακή».
- Αφού παρόλα αυτά ο λαός απέρριψε το δικομματισμό και τους αναγκάζει  να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό.

Να μην εγκλωβιστεί ο λαός σε ψευτοδιλήμματα


Ανεξάρτητα από την κατάληξη που θα έχει η διερεύνηση για το σχηματισμό κυβέρνησης από τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το κάθε κόμμα, μέσω της διαδικασίας των εντολών, επιχείρησε να βάλει στο κέντρο της προσοχής του λαού νέα παραπλανητικά διλήμματα, τα οποία θα αξιοποιήσει το επόμενο διάστημα, είτε προκύψουν εκλογές, είτε όχι, για να εγκλωβιστεί ο λαός, να μειωθεί η αντοχή ριζοσπαστικών λαϊκών μαζών απέναντι στις πιέσεις.
Τέτοια διλήμματα είναι:
1. Ευρώ ή δραχμή; ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος είναι πιο ικανός να κρατήσει τη χώρα εντός του ευρώ και κατηγορούν ο ένας τον άλλο ότι με την πολιτική του οδηγεί την Ελλάδα στη δραχμή. Στόχος όλων είναι να επιβάλουν στις λαϊκές συνειδήσεις το ψευτοδίλημμα «ευρώ ή δραχμή», για να συγκαλυφθεί ότι η στρατηγική τους είναι ίδια, επειδή είναι κόμματα της ΕΕ. Καλούν το λαό να ψηφίσει και να δώσει μάχη με σημαίες ξένες προς τα συμφέροντά του, στην κάλπικη γραμμή «μέσα ή έξω από το ευρώ», όταν όλα τα κόμματα - πλην ΚΚΕ - λένε μέσα στην ΕΕ και στο ευρώ. Οι εργαζόμενοι και ο λαός, με ευρώ ή με δραχμή, θα είναι εξαθλιωμένοι. Δεν πρέπει να μπουν στη λογική να διαλέξουν σε ποιο νόμισμα θα μετράνε τη φτώχεια τους, τις απώλειες στο εισόδημα και τη σύνταξη, τα χαράτσια και τους φόρους, τα νοσήλια και τα δίδακτρα. Το «ευρώ ή δραχμή» είναι η άλλη όψη της τρομοκρατίας για ανεξέλεγκτη πτώχευση, η οποία, για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι ήδη πραγματικότητα.

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ

Από το 2008 το ΚΚΕ είχε προβλέψει με ακρίβεια τις εξελίξεις που επιταχύνει σήμερα το αποτέλεσμα των εκλογών
«(...) βρίσκονται σε εξέλιξη σχεδιασμοί της αστικής τάξης να αναμορφωθεί το πολιτικό σύστημα. Να δημιουργηθούν διπολικά σχήματα, αν ο δικομματισμός πάψει να προσφέρεται ως πιο κατάλληλο μέσο για τη χειραγώγηση των λαϊκών δυνάμεων, για την αναχαίτιση ριζοσπαστικών διεργασιών που αναπτύσσονται στην εργατική τάξη και σε λαϊκά στρώματα. Στρέφεται εναντίον του λαού η δρομολόγηση και διαμόρφωση κεντροαριστερών σεναρίων. Αποδείχτηκαν οδυνηρές για τους λαούς της Ιταλίας, της Γαλλίας, χρήσιμες, όμως, για το κεφάλαιο, οι δήθεν εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις».
***
Το απόσπασμα προέρχεται από ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ το Γενάρη του 2008, όταν άρχισαν να ξετυλίγονται οι σχεδιασμοί της αστικής τάξης για αναμόρφωση του πολιτικού της συστήματος, που σήμερα έχουν γίνει πλέον ολοφάνεροι.
Το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα το λαό και οι εξελίξεις το δικαιώνουν.

Δεν έχει πάτο η κοροϊδία και η αναξιοπιστία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ως τη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες, έπαιζε με τον πιο άθλιο τρόπο με τον πόνο του λαού, υπέκλεψε ψήφους με τερατώδη ψέματα. Από το βράδυ της Κυριακής, με τον κυνισμό που διακρίνει τους τυχοδιώκτες, άρχισε να αναιρεί μία προς μία τις υποσχέσεις του, με την ίδια ευκολία που τις μοίραζε αφειδώς προεκλογικά.
Εως την κάλπη, διακήρυττε με επιμονή: «Η πρώτη πράξη του νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η καταγγελία του μνημονίου». Γευστικότατο το δόλωμα για όσους είχε πείσει προηγούμενα με την προπαγάνδα του ότι το μνημόνιο είναι η πηγή της δυστυχίας τους και όχι η εξουσία των αστών, που σε όλη την ΕΕ επιβάλλει την ίδια πολιτική, με ή χωρίς μνημόνιο.
Απ' την επόμενη μέρα των εκλογών, με τις λαϊκές ψήφους στην τσέπη πια, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Για να φτάσουμε την Παρασκευή ο Γ. Δραγασάκης (το οικονομικό «μυαλό» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) να δηλώσει στον ρ/σ Real:
«Η έννοια της καταγγελίας είναι ένας πολιτικός όρος. Τι θα πει καταγγέλλω;

Η ΑΛΕΚΑ ΚΑΙ "ΟΙ ΟΛΙΓΟΝ ΠΑΡΘΕΝΕΣ"...


Του Ρωμύλου Αβδή 

Εν αρχή ήν ο Λόγος, η Λογική. Επ’ αυτής έχει στηθεί- εδώ και δεκαετίες-όλο το παιχνίδι.  Χρησιμοποιείται  ο Λόγος, όχι με την έννοια της Λογικής, αλλά με τη μορφή του ακατάσχετου, αναπάντητου τηλεοπτικού μονόλογου. Τα κανάλια της άρχουσας τάξης –ιδιοκτησία μεγαλοκατασκευαστών, δημοσιογραφικών συγκροτημάτων, άλλων αστέρων της εγχώριας και διεθνούς Λαμογιάς, άλλων τινών τα πλοία των οποίων ρυπαίνουν τις θάλασσες απανταχού της Γης και μετά καλούν τους τηλεθεατές σε δενδροφυτεύσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος- έχουν μετατρέψει τον τηλεθεατή σ’ ένα ιδιόρρυθμο ‘πρεζάκια’. Το ‘ναρκωτικό’ προσφέρεται δωρεάν από την Όλγα, την Έλλη, τον Παύλο, τον Αυτιά-  φτου κακά!-, τον Εισαγγελάτο  κ.α, εις το ασφαλές  περιβάλλον της πολυθρόνας του σαλονιού σου διά της βυθίσεως της οπτικής βελόνας  ικανών δόσεων παραπληροφόρησης, αποπροσανατολισμού, σύγχυσης. διαστρέβλωσης ή αποσιώπησης της αλήθειας εις τον απονεκρωμένο εγκέφαλό σου.

Οι μάσκες πέφτουν

….στην Ελληνική Χαλυβουργία
Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων δεκαετιών και από τις κορυφαίες της Ευρώπης που γίνεται στην «Ελληνική Χαλυβουργία» βρίσκεται σε κίνδυνο. Η εργοδοσία με αρωγό το κράτος των ΜΑΤ και με την πλήρη σιωπή και εχθρότητα της ΓΣΕΕ, των μέσων «ενημέρωσης» του κεφαλαίου, των αστικών κομμάτων και πολλών αριστερών και αριστερούτσικων φορέων επιτίθεται ευθέως. 


Θέλει να καθυποτάξει τους χαλυβουργούς και να στείλει ένα μήνυμα σε όλη την εργατική τάξη και στους λαούς της Ευρώπης ότι η εξουσία του κεφαλαίου δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Αν τα καταφέρει με τους μηχανισμούς της βίας που διαθέτει θα στείλει στο παγκόσμιο κεφάλαιο το γνωστό τηλεγράφημα: «Τάξις βασιλεύει στην Βαρσοβία»! Τάξη νεκροταφείου! 

Μπαταριές, Μπουταριές και το Αξιόπλοον...


Να 'μαστε, λοιπόν, την επόμενη μέρα των πολυπόθητων εκλογών. Ποιος πρωταγωνιστεί τώρα εκ του αποτελέσματος; Μα η απάντηση είναι εύκολη ακόμη και για τα παιδιά του νηπίου. Οι δημοσκοπήσεις και η τρόικα! Η ανεργία και η ακυβερνησία! Η δεξιά και η αριστερά! Με κορυφαία του χορού την... Ερμηνεία των αποτελεσμάτων!
Κακά τα ψέματα, σύντροφοι, έχουμε τόσες ερμηνείες του εκλογικού αποτελέσματος όσοι και οι Ελληνες πολίτες και οι ανάγκες τους, όσα τα κόμματα και οι νέες προεκλογικές τους σκοπιμότητες ή στοχοθεσίες. Τι χάθηκε σ' αυτές τις εκλογές είναι βέβαιο. Η έντεχνη, άθλια και χειραγωγική αντίληψη, παλιάς κοπής και οδυνηρής εμπειρίας που λεγόταν «Αθωότητα» του Ελληνα ψηφοφόρου. Το έργο του υπαρκτού καπιταλισμού παίζεται και πεθαίνει και ανασταίνεται με πολέμους, αιώνες τώρα στην Ευρώπη των ιδεών και των ζυμώσεων, του πολιτισμού και της επιστήμης, των λαών που δημιούργησαν εντός κι εκτός της γεωγραφικής πρόσληψης της Ευρώπης τόσα θαύματα όσα και τραύματα υπέστησαν. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα δεν λέγονταν προεκλογικώς με το πρώτο γάλα αλλά με το κοκτέιλ και το ποτάκι, με το δήθεν και με το σποτάκι των παλιάς και νέας κοπής αστών και ψευδοαστών.
Οι Ελληνες δεν ψήφισαν για σύνθεση κυβέρνησης, για αντιμνημονιακή αριστερο-δεξιο-φασιστική σύνθεση της αντίστασης όπως αποτυπώθηκε από το ψευτοδίλημμα με τα εισερχόμενα στη Βουλή κόμματα που φόρεσαν την αντισυστημική λεοντή για να ξεγελάσουν το πόπολο.

Πρακτικά...


Η στήλη εξασφάλισε και σας παρουσιάζει απόσπασμα των πρακτικών της Προεδρίας της Δημοκρατίας, από την χτεσινή μεσημεριανή συνάντηση των τριών ηγετών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τα δημοσιεύουμε πιστεύοντας στο δόγμα, ότι ενημερωμένος λαός είναι κανένας λαός.

Κ. Παπούλιας: Πρέπει να τελειώνουμε, γιατί πεινάω. Με περιμένει στο σπίτι παστίτσιο και ανυπομονώ να το φάω. Εδώ νομίζω δεν κάνουμε κάτι σοβαρό.
Β. Βενιζέλος: Μα κύριε πρόεδρε δεν είναι σημαντική η διαδικασία σχηματισμού  κυβέρνησης του τόπου;
Κ. Παπούλιας: Έλα καημένε τώρα. Θα δουλευόμαστε και μεταξύ μας. Ο τόπος έχει άλλες πέντε κυβερνήσεις.
Α.Τσίπρας: Ποιες είναι αυτές κύριε Πρόεδρε, για να τις καταγγείλω, τώρα αμέσως;
Κ.Παπούλιας: Των Βρυξελλών, της Μέρκελ, της Τρόικας, του Μπόμπολα, των άλλων Νταβατζήδων, θες να συνεχίσω; Γιατί προτιμώ να τελειώνουμε για να φάω το παστίτσιο…
Α.Σαμαράς: Κύριε πρόεδρε μισό λεφτό. Εντάξει να μην κάνουμε κυβέρνηση, γιατί έχουμε άλλες 5. Σε ποιόν θα φορτώσουμε το ότι δεν τα βρήκαμε.
Κ. Παπούλιας: Σε όποιον θέλετε, εγώ νοιάζομαι μόνο για το παστίτσιο μου. Για τα άλλα σφαχτείτε.
Β.Βενιζέλος: Προτείνω το ναυάγιο να το φορτώσουμε στον Τσίπρα. Αυτό συμφέρει εμένα και εσένα Αντώνη.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 13/5/2012


«Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει πριν ή μετά τις εκλογές - κατά τη γνώμη μας για εκλογές θα πάμε - δεν πρόκειται να καταργήσει ούτε τη δανειακή σύμβαση, ούτε το μνημόνιο και πολύ περισσότερο δεν θα καταργήσει τις συνέπειές τους. Κάποιος αέρας πνέει στην Ευρώπη, το είπα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά προς το παρόν είναι αέρας κοπανιστός. Όποιες τροποποιήσεις γίνουν δεν θα αφορούν τη βελτίωση της ζωής των λαών.
Εμείς στην επόμενη Βουλή θα φέρουμε σχέδιο νόμου που θα βάζει πολύ συγκεκριμένα την κατάργηση, την ανατροπή της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου κι ας τοποθετηθούν τα κόμματα. Στο κάτω-κάτω, μια απόφαση της Βουλής, πλειοψηφική, αν υπάρχει, θα είναι πολύ πιο σημαντική από κάποιες επιστολές που στέλνονται ή ζητούνται να σταλούν, που όπως και να το κάνουμε είναι αμφιλεγόμενες. Επιδέχονται πολλές ερμηνείες, ενώ μια απόφαση, ένας νόμος της ελληνικής βουλής, θα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένος.
Αυτό που συγκεντρώνει την προσοχή μας είναι η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση του λαού να μην αντικατασταθεί από μια απογοήτευση, από ψεύτικες ελπίδες και αυταπάτες. Η απογοήτευση σίγουρα οδηγεί το λαό σε συμβιβασμό, σε υποχώρηση και σε ήττα. Η οργή όταν οδηγηθεί σε αγωνιστικά κανάλια πάντα φέρνει κάτι καλύτερο.
Τέλος, θεωρούμε ότι με τα σημερινά δεδομένα, τα οποία δεν μπορεί να αλλάξουν ριζικά άμεσα, όμως στην πορεία σίγουρα θα αλλάξουν, από τη στιγμή που ο λαός δεν μπορεί να έχει μια κυβέρνηση δική του, μια κυβέρνηση που θα καταργήσει το μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση, τις συνέπειές τους, μια κυβέρνηση που θα λύσει τα προβλήματά του, έχει μια ευκαιρία στα χέρια του, με τα σημερινά δεδομένα. Και αυτή η ευκαιρία είναι να αναδείξει το ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό, να συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα, για να μπορούμε κάτι να αποτρέψουμε, κάτι να διεκδικήσουμε, κάτι να βελτιώσουμε. Αύριο, στη συγκέντρωση που έχουμε θα πούμε πολλά περισσότερα».
Κυρία Παπαρήγα θα αρνηθείτε συμμετοχή σας στην κυβέρνηση μετά και τις επόμενες εκλογές, αν σας την προτείνει κάποιο από τα κόμματα που θα έχουν αρκετό αριθμό βουλευτών;

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως


Συγκέντρωση διοργανώνει το ΚΚΕ σήμερα Δευτέρα, στις 8.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. 
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, η ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Λαέ της Αττικής, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, γυναίκες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι
Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, καμιά υποταγή! Να ματαιώσουμε και να ανατρέψουμε τα σχέδια παγίδευσης του λαού στους μονόδρομους της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων!
ΤΗΝ ΩΡΑ που στο όνομα της διακυβέρνησης της χώρας προετοιμάζουν τη νέα κυβέρνηση τσακίσματος του λαού, επιχειρείται από το κατεστημένο με τη συμμετοχή κυρίως Σαμαρά - Τσίπρα - Βενιζέλου - Κουβέλη μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία υποκρισίας, αποπροσανατολισμού, εκβιασμών, αναπαραγωγής και δημιουργίας νέων κάλπικων διλημμάτων, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την υποταγή του λαϊκού ριζοσπαστισμού.
ΤΗΝ ΩΡΑ που Ευρωπαϊκή Ενωση, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές "ψήνουν" τις σημερινές ή αυριανές κυβερνήσεις συνεργασίας, που θα αντικαταστήσουν τη χρεοκοπημένη και με την ψήφο του λαού εναλλαγή των δύο κλασικών κομμάτων στην εξουσία, δουλεύοντας τη διαμόρφωση του νέου δίπολου, κεντροδεξιάς με πυρήνα τη ΝΔ και κεντροαριστεράς με πυρήνα ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ.