Σελίδες

16 Αυγ 2011

ΟΞΥΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ



Τον αποπροσανατολισμό και την τρομοκράτηση του λαού επιστρατεύει ξανά η κυβέρνηση, για να νομιμοποιήσει τις φιλομονοπωλιακές ανατροπές.
Μειώστε μισθούς. 
Απολύστε δημοσίους υπαλλήλους. 
Κλείστε νοσοκομεία και δημόσιους οργανισμούς. 
Περικόψτε κοινωνικές δαπάνες. 
Επιβάλετε νέους φόρους. 
Εκποιήστε μαζικά δημόσια περιουσία. 
Αυτή είναι η κωδικοποίηση των κατευθύνσεων που έχει δώσει ο πρωθυπουργός προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, ζητώντας να επιταχυνθούν οι ρυθμοί στην προώθηση των διαρθρωτικών ανατροπών και μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Μέσα στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης και τους έντονους κλυδωνισμούς που δέχεται ολόκληρη η Ευρωζώνη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει: 

Το παραμύθι με τις συντάξεις - «μαϊμού»...



Τα όσα έχουν ειπωθεί εδώ και ενάμιση χρόνο, για να δικαιολογηθεί το χάλι των ασφαλιστικών ταμείων ξεπερνούν ακόμα και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Είπαν ότι καταβάλλονται δεκάδες χιλιάδες συντάξεις για συνταξιούχους που έχουν πεθάνει, αλλά τις εισπράττουν παράνομα οι συγγενείς. 
Είπαν ότι υπάρχουν πολλές δεκάδες χιλιάδες ψευτοανάπηροι που χωρίς να το δικαιούνται παίρνουν συντάξεις αναπηρίας. 
Μίλησαν για συνταξιούχους που παράνομα εισπράττουν σύνταξη από δύο και τρία Ταμεία.
Εψαξαν, έψαξαν αλλά το μόνο που κατάφεραν είναι μια τρύπα στο νερό. 
Τώρα, λένε, ότι μετά από έρευνες μηνών εντοπίστηκαν όλο κι όλο 1.473 περιπτώσεις συντάξεων που καταβάλλονται, ενώ οι δικαιούχοι έχουν ήδη πεθάνει. 

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 1919 - 1922



Η Μικρασιατική Καταστροφή (Αύγουστος 1922) αποτελεί μια από τις πιο τραγικές στιγμές της Ιστορίας της Ελλάδας, τις συνέπειες της οποίας πλήρωσε ο λαός της.
Η Μικρασιατική Καταστροφή είναι το αποτέλεσμα της συμμετοχής της άρχουσας τάξης της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της Εγγύς Ανατολής, προκειμένου να προωθήσει μέσω αυτής της συμμετοχής στην πράξη τη θεωρία της «Μεγάλης Ιδέας», δηλαδή της προσάρτησης εδαφών στην Ελλάδα και έτσι να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των Ελλήνων κεφαλαιοκρατών, τα οποία διαπλέκονταν μ' αυτά των τότε ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ιδιαίτερα της Αγγλίας. Και την πραγματοποίηση των οποίων επιδίωκαν, μέσω των αγγλικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή.
Ο απολογισμός της Μικρασιατικής Καταστροφής είναι: 50.000 νεκροί, 75.000 τραυματίες. Κοντά 1.500.000 Ελληνες αναγκάστηκαν να έρθουν σαν πρόσφυγες στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω τους πάνω από 600.000 νεκρούς, θύματα της πολιτικής του κεφαλαίου, που έχει τον πόλεμο στο αίμα του, αλλά που ρουφά το αίμα των λαών για τα συμφέροντά του.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ



Τα «μνημόνια» της υποκρισίας
Οι διμερείς συμφωνίες των ΗΠΑ με κράτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αρχαιοκαπηλίας ή λεηλασίας της πολιτιστικής τους κληρονομιάς εδράζονται στα αγοραία «κριτήρια» που θέτει η ίδια η μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική δύναμη του πλανήτη.
Η επίσημη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, τον περασμένο Ιούλη στην Ελλάδα περιελάμβανε και την υπογραφή (από ελληνικής πλευράς υπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών, Στ. Λαμπρινίδης) «Μνημονίου Συνεργασίας για την επιβολή περιορισμών εισαγωγής στις ΗΠΑ πολιτιστικών αγαθών ελληνικής προέλευσης» και πιο συγκεκριμένα εκείνων «που χρονολογούνται από την Ανώτερη Παλαιολιθική εποχή (20.000 π.Χ. περίπου) έως και το τέλος της Βυζαντινής περιόδου (15ος αι. μ.Χ.)».