Σελίδες

24 Αυγ 2013

Ιμπεριαλιστική Προβοκάτσια στη Συρία

Οι προβοκάτσιες είναι μια αμερικανική παράδοση. Είναι μια ισραηλινή παράδοση, μια νατοϊκή παράδοση. Χρησιμοποιούνται πάντα στρατηγικά. Αντανακλούν τα μεγάλα ψέματα που αναπαράγουν οι νατοϊκοί. 
H Britannica τις ετυμολογεί ως "σκόπιμες ολικές παραμορφώσεις της αλήθειας που χρησιμοποιούνται κυρίως ως τακτική προπαγάνδας."

Οι επίσημοι τίτλοι των διεθνών ΜΜΕ είναι ψευδείς. Είναι σε αντίθεση με την πραγματικότητα. Γυρίζουν την πλάτη στην αλήθεια. Δείχνουν με το δάχτυλο λάθος πρόσωπο.

Οι επίσημοι τίτλοι είναι προφάσεις για την εκδήλωση μιλιταρισμού από το ΝΑΤΟ, για πολέμους, για μαζικούς θανάτους και καταστροφή, για καταλήψεις χωρών και λαών, εσωτερική καταστολή και για άλλα εξτρεμιστικά εθνικά μέτρα κρατικής ασφάλειας.

Διαβάστε στον Κυριακάτικο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"


Διαβάστε στον Κυριακάτικο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"
- ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: Απαλλάσσουν τους εργοδότες από εισφορές
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: Κίνδυνοι για την Υγεία του λαού
- ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ: Η απάντηση από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών
- Οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων για τον έλεγχο των λιμανιών και η ιδιωτικοποίησή τους στην Ελλάδα
- Ιμπεριαλιστικές φωνές για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Στο ένθετο 7ημέρες

ΣΥΡΙΖΑ: Αποπροσανατολισμός και χειραγώγηση του λαού


Κλιμακώνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συνθηματολογία και τον αποπροσανατολισμό, θέλοντας να εγκλωβίσει τις λαϊκές συνειδήσεις στη λογική του μικρότερου κακού, όσο επιβεβαιώνεται ότι οι διαφορές του με τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σε ζητήματα στρατηγικής περιορίζονται ολοένα και περισσότερο. Ορισμένα τέτοια παραδείγματα δίνει η προχτεσινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Κέρκυρα.
Είπε μεταξύ άλλων: «Είναι ολοφάνερο πια ότι αυτό που επιδιώκουν δεν είναι να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Το μνημόνιο δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση. Αυτό που επιδιώκουν είναι να επιβάλουν με απειλές και τρομοκρατία ένα νέο καθεστώς βαρβαρότητας και εργασιακού Μεσαίωνα. Ενα καθεστώς που θα εξασφαλίζει σε λίγους τα κέρδη τους, τα Learjet τους, τη φορολογική ασυλία τους. Που θα εξασφαλίζει στους προστάτες τους τις καρέκλες της εξουσίας και θα μετατρέπει την πατρίδα και το κράτος σε υπηρέτες της ιδιοτέλειάς τους. Περί αυτού πρόκειται».

Ψευτοδίλημμα το «Γερμανία ή ΗΠΑ»


Το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ, εντάθηκε η συζήτηση για τη στροφή της κοινής γνώμης υπέρ της Αμερικής, στη βάση ενός κλίματος αντιγερμανισμού που οξύνεται. Δίπλα στις δημοσκοπήσεις που προσπαθούν να διαμορφώσουν συνείδηση, παρά να καταγράψουν τάσεις, προστέθηκαν οι αναλύσεις από τα «βαριά χαρτιά» της αστικής δημοσιογραφίας, που λένε πάνω - κάτω τα εξής: Ο κόσμος έχει απηυδήσει από τη στάση της Γερμανίας στη διαχείριση της κρίσης στην Ευρώπη. Το μείγμα της διαχείρισης που προτείνει η Αμερική είναι πιο φιλολαϊκό. Οι ΗΠΑ είναι πιο φιλελληνικές από τη Γερμανία. Η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να εφαρμόζει την πολιτική που υπαγορεύουν τα συμφέροντα της Γερμανίας και να συσφίξει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ.