Σελίδες

20 Μαρ 2014

Το ψέμα τού «όλοι μαζί»... και λαϊκή ρότα

«Η Ελλάδα έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια προσαρμογής και γι' αυτό η κυβέρνηση μπορεί και διαπραγματεύεται. Ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο πιστώνονται την επιτυχία, η οποία, όμως, οφείλεται πρωτίστως στις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών και φορολογουμένων. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το πλεόνασμα, δηλαδή οι θυσίες των φορολογουμένων, να διοχετευτεί στους πραγματικά αδύναμους και σε δράσεις οι οποίες έχουν αμιγώς αναπτυξιακό χαρακτήρα». 
Ετσι περίπου υποδέχτηκαν τα αστικά ΜΜΕ τη συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας με τη σφραγίδα του κεφαλαίου, το «ματωμένο πλεόνασμα», με πρωταγωνιστή στο ζήλο αυτό τον «Σκάι». 
Η επιμονή ότι όλοι συνέβαλαν και πρωταρχικά ο λαός, (αυτό είναι αλήθεια), είναι πολύ ύποπτο. 
Και ψέμα, αφού δε συνέβαλαν όλοι. 

Η πείρα δείχνει... τις απάτες των ΣΥΡΙΖΑίων...

Σε χτεσινή συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, αναφερόμενος στην περίοδο 2008 - 2013 που το ΑΚΕΛ είχε την κυβέρνηση, απαντώντας στο ερώτημα «πώς φτάσαμε στο μνημόνιο» σημειώνει χαρακτηριστικά: 

«Καταλήξαμε στο μνημόνιο γιατί οι ιδιωτικοί οργανισμοί που λέγονται τράπεζες σπατάλησαν στην κυριολεξία δισεκατομμύρια. Τότε είχα καταγγείλει δημόσια ότι γινόταν ληστεία των τραπεζών. Με βάση τα δεδομένα της ΕΕ, δυστυχώς, οι κυβερνήσεις δεν έχουν αρμοδιότητα ελέγχου τραπεζών. Εκείνος ο οποίος έχει την αρμοδιότητα, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ταυτίστηκε με τους τραπεζίτες, τους υπερασπίστηκε από κοινού μαζί με τον ηγέτη του Συναγερμού και τον σημερινό ηγέτη του ΔΗΚΟ. Να μην ξεχνάμε και την αρνητική επίδραση που είχε στην κυπριακή οικονομία το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους και η αγορά ελληνικών ομολόγων από Κύπριους τραπεζίτες».

KO Ιωαννίνων του ΚΚΕ: Καταγγέλλει την επιχείρηση φίμωσης από το Δήμο Ιωαννίνων

Τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης που επιχειρεί ο Δήμος Ιωαννίνων καταγγέλλει η ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Όπως τονίζει «με την απαγόρευση και τα πρόστιμα για τις αφισοκολλήσεις επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το λαό, να τον κάνουν να σωπάσει μπροστά στην εντεινόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, μπροστά και στις εκλογές του Μάη. Επιχειρούν να απαλλαγούν από όσους δεν σκύβουν το κεφάλι και επιδιώκουν με κάθε μέσο να ενημερώνουν τους εργαζόμενους».
Καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στις επικείμενες εκλογές να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο και στην Περιφέρεια και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την Ευρωβουλή, για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος για να απαλλαγεί ο λαός οριστικά από τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων και αυτούς που τους υπηρετούν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ:

Η υποκρισία ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ για την Κριμαία

Εχουν περισσέψει τις τελευταίες μέρες οι κραυγές και διακηρύξεις ηγετών και αξιωματούχων της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και άλλων «δυτικών» καπιταλιστικών κρατών ότι η ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία είναι κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είπε - άκουσον, άκουσον - ότι «δεν είναι δυνατό στον 21ο αιώνα οι όποιες διαφορές να λύνονται με τα όπλα».

Η υποκρισία των δήθεν ευαίσθητων για την τύχη του ουκρανικού λαού είναι έκδηλη. Οι δυνάμεις αυτές που... θίχτηκαν από τη μη τήρηση του διεθνούς δικαίου είναι οι ίδιες - για να θυμηθούμε μόνο τα τελευταία - που επιδόθηκαν σε επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο, στην υποδαύλιση ομάδων με ενθοτικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά για το παραπέρα «διαίρει και βασίλευε», προκειμένου ν' ανοίγουν δρόμους για τους μονοπωλιακούς τους ομίλους. Θυμίζουμε ότι απόφαση της ΕΕ ήταν η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με την αναγνώριση της Κροατίας, της Σλοβενίας και στη συνέχεια της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Όταν δεν ντρέπονται οι ψεύτες, ντρέπονται τα ίδια τα ψέματα για λογαριασμό τους!

   Από την ημέρα της εφαρμογής του Μνημονίου, τον Μάη του 2010, έχουν λεηλατήσει τον ελληνικό λαό. Του έχουν αρπάξει πάνω από 63 δισ. ευρώ – καθ’ ομολογία του Στουρνάρα. Αλλά, τώρα, αυτός ο λαός, ο λεηλατημένος, καλείται να πάρει μέρος στο… πανηγύρι που κήρυξε προχτές ο κ.Σαμαράς. Διότι τώρα έχουμε… πλεόνασμα! Από το οποίο πλεόνασμα, ο λαός – ο λεηλατημένος – το 2014 θα λάβει μέρισμα. Πόσο είναι το μέρισμα; Κάντε τη διαίρεση: 500 εκατομμύρια το πλεόνασμα προς 1.000.000 ασθενέστερους, ίσον 500 ευρώ ετησίως, ήτοι… 1,5 ευρώ την ημέρα!
   Περί αυτού πρόκειται! Τόσο αξίζουν οι εξαγγελίες του κ.Σαμαρά: 1,5 ευρώ… Δεν φτάνει, δηλαδή που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στήνει ψηφοθηρικό γλεντοκόπι πάνω στο κοινωνικό νεκροταφείο που προκάλεσε. Δεν φτάνει που το γλεντοκόπι γίνεται με ξένα κόλλυβα. Τα κόλλυβα του 1,5 ευρώ τα βαφτίζει και… «παντεσπάνι»!
*
   Την ίδια στιγμή που προχτές ο κ.Σαμαράς έδινε νέα διάσταση στον «μαυρογιαλουρισμό», παριστάνοντας τον «Ρομπέν» του… 1,5 ευρώ, ερχόταν στην δημοσιότητα η έκθεση του ΟΟΣΑ. Προσέξτε:  Δυο χρόνια μετά τις εκλογές, απ΄ όταν δηλαδή οι Σαμαράς – Βενιζέλος ζητούσαν ψήφο ειδάλλως όπως έλεγαν η Ελλάδα δεν θα είχε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα, το 18% των Ελλήνων δεν διαθέτει χρήματα ούτε για να αγοράσει τρόφιμα!

Θέλει το ΚΚΕ να κυβερνήσει ή θέλει να είναι κόμμα αντιπολίτευσης;

Οι αναμετρήσεις του Μάη αφορούν τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για Δήμους - Περιφέρειες, ωστόσο το ερώτημα παραμένει: Θέλει το ΚΚΕ να κυβερνήσει ή θέλει να είναι κόμμα αντιπολίτευσης;

Δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να μη διεκδικεί την εξουσία. Το ΚΚΕ, από την ίδρυσή του, είναι το κόμμα που παλεύει για να οδηγήσει την εργατική τάξη στην εξουσία, σε συνεργασία και κοινή πάλη με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αυτή η εξουσία, που θα συγκροτείται από λαογέννητους θεσμούς, δημιουργημένους μέσα στην εργατική - λαϊκή πάλη, θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια, θα προωθήσει τον παραγωγικό συνεταιρισμό στην αγροτική παραγωγή. Με κεντρικό σχεδιασμό θα οργανώσει την παραγωγή σε όλη τη χώρα με σκοπό την ικανοποίηση των λαϊκών - εργατικών αναγκών. Θα βγάλει τη χώρα από την ΕΕ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, θα διαγράψει μονομερώς όλο το χρέος. Σε αυτήν την εξουσία, στη «λαϊκή διακυβέρνηση» αυτής της εξουσίας το ΚΚΕ θα δώσει το «παρών» με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.