Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Απροκάλυπτες διαβεβαιώσεις για συμβολή στην εσωτερική «ασφάλεια»


Το σύνολο της ιμπεριαλιστικής ατζέντας, με «παραινέσεις» για ένταση της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, έθεσε στην ελληνική κυβέρνηση κατά τις επαφές που είχε χτες στην Αθήνα ο γγ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις πρωτεύουσες Ελλάδας και Τουρκίας. Ο επικεφαλής της λυκοσυμμαχίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας.
Ενδεικτική των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η ομιλία που έκανε το πρωί ο γγ του ΝΑΤΟ στην ημερίδα που διοργάνωσε η κυβέρνηση, μέσω ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής), στο Μέγαρο Μουσικής, με αφορμή τα 60 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Αφού μίλησε για «κοινές αξίες» ανάμεσα στην Ελλάδα και το ΝΑΤΟ, σε αποστροφή του λόγου του για την οικονομική κρίση, είπε ότι η Ελλάδα «μπορεί να στηρίζεται στη βοήθεια του ΝΑΤΟ», εννοώντας, όπως εξήγησε στη συνέχεια, πως η «ασφάλεια» και η «σταθερότητα» που εξασφαλίζει το ΝΑΤΟ στα

Πνιγμένη στο αίμα των λαών η ιστορία του ΝΑΤΟ


Σε ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει τη χθεσινή απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, που έγινε «με εντολή της κυβέρνησης και με τη σύμφωνη γνώμη και ευθύνη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή». Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη χθεσινή ημερίδα, η ΕΕΔΥΕ σημειώνει ακόμα: «Η ημερίδα που διοργάνωναν είχε όμως ακόμη ένα στόχο. Να μάθει στους νέους ανθρώπους που θα συμμετείχαν (στους οποίους μάλιστα θα δινόταν και πιστοποιητικό) για την "ένδοξη" ιστορία του ΝΑΤΟ.
Αλήθεια θα πουν στους νέους για την επέμβαση στην

Να μην μπορούν να κυβερνήσουν


Δεν πρόλαβε να καθαρογραφεί η απόφαση της Βουλής με την οποία 199 βουλευτές των αστικών κομμάτων - με όπλο έναν πέραν κάθε προηγούμενου εκβιασμό - αποφάσισαν να φορέσουν χοντρό χαλκά στο λαό για τα επόμενα 50 χρόνια με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και ο εκβιασμός επανήλθε: «Αν δεν εξασφαλιστεί από τώρα μετεκλογική σταθερότητα, δάνειο δεν έρχεται, άρα χρεοκοπούμε». Αυτό μάλιστα επιδιώκεται να είναι και το βασικό δίλημμα των εκλογών, αν γίνουν.
Το ΚΚΕ απάντησε: «Στα τσακίδια και η τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας». Μόνο έτσι θα ξεμπερδέψει ο λαός από τους δυνάστες του. Το επόμενο διάστημα το δίλημμα θα περιτυλιχθεί με διάφορα ώστε να θολώνει το κύριο: Οτι τα μονοπώλια θέλουν να ισχυροποιήσουν τη δικτατορία τους, να διασφαλίσουν ότι σε κάθε περίπτωση τα κέρδη τους θα μπορέσουν να αυξηθούν ανεμπόδιστα. Ηδη διαμορφώνονται δύο κάλπικα «στρατόπεδα» εντός του ενιαίου στρατοπέδου της αστικής τάξης. Οι μισοί ζητάνε εκλογές τώρα ώστε να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση για να εφαρμόσει τη δανειακή σύμβαση, οι δε ζητάνε παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου ώστε να εφαρμοστεί η δανειακή σύμβαση κι αφού σταθεροποιηθεί το