Σελίδες

30 Μαρ 2014

Θανάσης Παφίλης: Το δίλημμα είναι σύγχρονοι δούλοι, ή ανασύνταξη, λαϊκή συμμαχία, αποδέσμευση από την ΕΕ, λαϊκή εξουσία» (VIDEO)



«Η αντιπαράθεση που γίνεται μέχρι τώρα από όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου είναι ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τον καπιταλισμό», επισήμανε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που γίνεται στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο.

Ας μη μας σώσουν άλλο...

Η κυβέρνηση προωθεί το νεότερο νομοθετικό πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, ως μεγάλη επιτυχία. Ισχυρίζονται ότι μ' αυτό το πακέτο μέτρων η Ελλάδα αποφεύγει το νέο δάνειο και τη σύναψη ενός νέου μνημονίου. «Το μνημόνιο τελειώνει και η κυβέρνηση έσωσε τη χώρα», αναφωνούν όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές και τα δημοσιογραφικά επιτελεία της άρχουσας τάξης στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν από τον αντιλαϊκό χαρακτήρα και του νέου νομοθετικού πακέτου.

Το νέο πακέτο της αντιλαϊκής επίθεσης
Το ακριβές περιεχόμενο του νέου πακέτου αντιλαϊκών μέτρων που συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας την περασμένη εβδομάδα είναι άγνωστο για δύο βασικούς λόγους. Το πολυνομοσχέδιο, που περιέχει σημαντικό τμήμα αυτής της συμφωνίας, μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα και ο όγκος και τρόπος γραφής του δεν επιτρέπουν την πλήρη κατανόηση του περιεχομένου. 

Φτηνή ματαιοδοξία

1. Ο Τσίπρας μεταμορφώθηκε σε φανατικό υπέρμαχο της Ευρώπης δίχως ίχνος ντροπής για όσα έλεγε πριν. Προσχώρησε στη μοναδική οδό της Ευρώπης, που κατοικεί μακριά από τη λογική και αποκρυσταλλώνει τα βάσανά μας σε γεωμετρικά ψέματα. Με πυρετική εμμονή ηθοποιού σε πρεμιέρα, παλεύει μ' έναν φτωχό μονόλογο να γίνει πρόεδρος στην Ευρώπη, παραβλέποντας το οδυνηρό θέμα της σχέσης των Ευρωπαίων μαζί μας. Τώρα πια ειδήμων, ελίσσεται μέσα στους εταίρους σαν αξιοσέβαστος μεσίτης. Η ιδανική κατάληξη θα ήταν να μεταφράσει την εικόνα του «ακατέργαστου» Ελληνα στους ξένους και να τους πείσει πως ο Ελληνας είναι πιο κοντά τους απ' όσο μπορούν να φανταστούν. Πιστεύει ότι μπορεί μέσα στο παιχνίδι του να μας κινήσει τηλεπαθητικά, όπως οι μάγοι, μέσα στην ευρωπαϊκή αποθήκη. Η απλοϊκότητά του καθρεφτίζεται και στο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι γεμάτος ασάφειες και παραπλανήσεις, χωρίς να έχει καταφέρει, παρά την επαναστατική του φρασεολογία, καμία αξιομνημόνευτη παρέμβαση στην πολιτική σκηνή.