Σελίδες

2 Δεκ 2010

ΣΕΒ:εκμετάλλευση στο έπακρο της εργατικής δύναμης, πληρώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα.


Οι καπιταλιστές ξέρουν πως το κλειδί για αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης, άρα και αύξησης των κερδών, είναι η αύξηση του απλήρωτου χρόνου εργασίας.
Εκεί στόχευαν πάντα, εκεί στοχεύουν και σήμερα. Ηταν ζήτημα χρόνου για τον ΣΕΒ να θέσει θρασύτατα και πάλι το θέμα, τώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει φροντίσει να προσφέρει στους καπιταλιστές και το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο. Με τις αξιώσεις για απλήρωτη δουλειά και το Σάββατο, για απλήρωτες υπερωρίες, για υπολογισμό του χρόνου εργασίας όχι ημερήσια αλλά με ορίζοντα τετραμήνου, οι βιομήχανοι θέλουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την εργατική δύναμη, πληρώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα.

Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ...

   Είναι σκέτοι μασκαράδες. Αυτοί που επί μήνες προσπαθούσαν να πείσουν τους εργαζόμενους της χώρας να δείξουν καλή διαγωγή και προθυμία υποταγής στο μνημόνιο και τα 110 δισ. ευρώ που δίνει στην κυβέρνηση η ΕΕ και το ΔΝΤ, δηλώνουν τώρα λυτρωμένοι, για τη διαφαινόμενη, λέει, επιμήκυνση της εξόφλησης του δανείου αυτού. Κάποιοι, μάλιστα, από τους πολύ ντούρους προπαγανδιστές της αναγκαιότητας του μνημονίου και των αντιλαϊκών μέτρων που το συνόδευσαν, εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους, επειδή, όπως ανακάλυψαν τώρα οι άθλιοι, σε διαφορετική περίπτωση, θα ήταν αδύνατον να εξοφληθεί το δάνειο μέσα στην τριετία που προβλέπει το μνημόνιο.

Εφοπλιστές σε κομπίνες επιπέδου παπατζή της Ομόνοιας

«Η "εφοπλιστική οικογένεια" είναι ότι πιο αισχρό, βρόμικο και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία. Χωμένοι μέχρι τον λαιμό στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, στην διακίνηση όπλων, στο δουλεμπόριο», γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

Δυο ειδησούλες που διαβάζουμε σήμερα από καθεστωτικά ΜΜΕ μας δείχνουν ότι πέρα απ’ όσα σημειώσαμε είναι και «κλεφτοκοτάδες» οι τύποι.

«Απίστευτο κι όμως αληθινό. 

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ... ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Τα σκυλιά των αφεντικών, μη γνωρίζοντας τι σημαίνει ελληνικό πανεπιστήμιο και τι προβλήματα αντιμετωπίζει, καθώς μόνο για παραβιάσεις του ασύλου εισέρχονται σε αυτό μήπως και συλλάβουν κάποιον "εχθρό" του συστήματος, φέρονται στους φοιτητές όπως θα φερόταν ένας βιαστής στο θύμα του. Στη φωτογραφία η κοπέλα δέχεται την κλωτσιά ως μια κίνηση καλής θέλησης της κυβέρνησης ΓΑΠ με τη σύμπραξη των σκυλιών της. Μια πρόταση για ...διάλογο, δηλαδή.
Είναι γελασμένοι, κυβέρνηση και δυνάμεις καταστολής αν πιστεύουν ότι με τέτοια συμπεριφορά των ένστολων μηχανισμών καθυπόταξης του λαϊκού κινήματος θα μπορέσουν να ανακόψουν την κοινωνική έκρηξη που έρχεται.

«ΚΟΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» Φορέας εγκλωβισμού δυνάμεων στα πλαίσια του καπιταλισμού

Στην επιστολή που στάλθηκε στις 29 Νοέμβρη 2010 προς τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης και υπογράφει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σημειώνεται:
«Αγαπητοί σύντροφοι,
   Σε μερικές μέρες θα διεξαχθεί στο Παρίσι το 3ο συνέδριο του λεγόμενου "Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς". Το συνέδριο διεξάγεται τις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες (3-5 Δεκέμβρη), με τη Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Νότια Αφρική. Δείχνοντας και μ' αυτόν τον προκλητικά συμβολικό τρόπο το διασπαστικό κι υπονομευτικό ρόλο του ΚΕΑ, σε βάρος του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Μονόδρομος η ανατροπή τους


Οι καπιταλιστές ξέρουν πως το κλειδί για αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης, άρα και αύξησης των κερδών, είναι η αύξηση του απλήρωτου χρόνου εργασίας.
Εκεί στόχευαν πάντα, εκεί στοχεύουν και σήμερα. Ηταν ζήτημα χρόνου για τον ΣΕΒ να θέσει θρασύτατα και πάλι το θέμα, τώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει φροντίσει να προσφέρει στους καπιταλιστές και το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο. Με τις αξιώσεις για απλήρωτη δουλειά και το Σάββατο, για απλήρωτες υπερωρίες, για υπολογισμό του χρόνου εργασίας όχι ημερήσια αλλά με ορίζοντα τετραμήνου, οι βιομήχανοι θέλουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την εργατική δύναμη, πληρώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα.

Η οικονομική πραγματικότητα με απλά λόγια

Εμείς τις απόψεις του οικονομολόγου-αναλυτή Δημήτρη Καζάκη τις βρίσκουμε πάντα πολύ ενδιαφέρουσες.
Γράφει και μιλάει πάντα τεκμηριωμένα, διαθέτει γνώσεις –αν δεν κάνουμε λάθος πρέπει να υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας- και προπαντός δεν αντιμετώπισε μέχρι σήμερα κάποιον που να μπορεί εμπεριστατωμένα να αμφισβητήσει τις θέσεις του.

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι από σημερινή τηλεοπτική του παρουσία και τα όσα λέει μας παραπέμπουν συνειρμικά στη ρήση του Κ. Μάρξ: "Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας, διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα!".

Περί «λογικής»...

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ.

Κοτσαμπάσηδες, πασάδες και
Σ.Ε.Β.άσμιοι δεσποτάδες...


To «αφήγημα» που ακολουθεί είχε κινήσει το ενδιαφέρον της στήλης και τον περασμένο Αύγουστο.
Νέα δεδομένα - τα οποία θα εξηγήσουμε στη συνέχεια - επιβάλλουν την αναδημοσίευσή του.
Απολαύστε:
*
«Δεν είναι σίγουρα το πιο όμορφο σκάφος στον κόσμο για πολλούς, το αντίθετο μάλιστα λένε αυτοί που δεν ξέρουν, είναι όμως το πιο γρήγορο στον κόσμο που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή και ανήκει σε Ελληνα.
Ιδιοκτήτης του ο ισχυρός άνδρας του ΣΚΑΪ και της "Καθημερινής" κ. Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος απολαμβάνει εδώ και λίγους μήνες την απίστευτη ταχύτητα του "Ερμής 2", η οποία φτάνει τους 56 κόμβους!

«ΤROIKA - GREECE»

«ΤROIKA - GREECE»έγραφε το ταμπελάκι μπροστά από τον πρωθυπουργό κατά τη χτεσινή του ομιλία στον ΟΑΣΕ.
Μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Δεν μετονομάστηκε (ακόμα) η χώρα. 
Εν προκειμένω, η ταμπέλα με την ένδειξη «Τρόικα» μπροστά στον κ. Παπανδρέου οφειλόταν στο ότι η Ελλάδα είχε την προεδρία πέρσι, και με Καζακστάν - Λιθουανία, που έχουν την προεδρία φέτος και του χρόνου, συγκροτούν την προεδρεύουσα «τρόικα» του Οργανισμού.
Επομένως, κακώς πανικοβλήθηκαν χτες στη ΝΕΤ και στο δελτίο των 6, έσπευσαν να «σβήσουν» από τις οθόνες το ταμπελάκι, βάζοντας να περνούν από πάνω υπότιτλοι. Αλλά «όποιος έχει τη μύγα...».

ΦΟΙΤΗΤΕΣ : ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Οι τράπεζες κατέβαζαν βιαστικά τα ρολά τους. Το ίδιο και τα μεγάλα πολυκαταστήματα.

Οι τουρίστες πάλι τράβαγαν από μακριά φωτογραφίες. Η φοιτητιώσα νεολαία βρισκόταν στους δρόμους για να διαδηλώσει, τόσο ενάντια στο Μνημόνιο που λυγίζει οικονομικά τους γονείς τους όσο και στο «μνημόνιο της παιδείας», σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στην ανώτατη εκπαίδευση. Τη χθεσινή αντι-μνημονιακή συγκέντρωση και πορεία κάλεσαν το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Απορίες ...ακίνδυνου μέλους του ΠΑΜΕ.

Aκούστε το παρακάτω απόσπασμα. 
Το πρωτοείδα στο blog ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ και θέλω να διατυπώσω τα .....παράπονα μου... ως ακίνδυνος.
Εννοείται πως ο τίτλος του βίντεο δεν με εκφράζει και δεν τον έβαλα εγώ.





Αφού η δράση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (δεν το είπες , αλλά έμμεσα και το ΚΚΕ είναι ακίνδυνο) δεν σας ανησυχεί τότε: