Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010

Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

http://tasosnastos.blogspot.com/
Γκαστρωμένο» μοιάζει το φετινό καλοκαίρι, καθώς πίσω από τα –συντομευμένα φέτος- «μπάνια του λαού», υπάρχει μεγάλη οργή, ανησυχία και αναζήτηση για το χειμώνα που έρχεται. Όλοι καταλαβαίνουν ότι αναμένεται ένας δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης με την ισοπεδωτική επίθεση του κεφαλαίου, τόσο στο κινηματικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο, ενώ η μάχη της επιβίωσης αποκτά όλο και πιο άμεσο χαρακτήρα.
Η κοινή πεποίθηση από όσους μίλησαν με πολύ κόσμο τελευταία, είναι ότι έχει διευρυνθεί και έχει βαθύνει ο κύκλος της καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, ότι η ιδιότυπη «χούντα» κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ προκαλεί οργή και αγανάκτηση, αλλά ταυτόχρονα το ερώτημα του «εάν μπορούμε και πως να ανατρέψουμε την επίθεση;» μπαίνει όλο και πιο έντονα, καθώς οι μέχρι τώρα αντιδράσεις, η γραμμή και η πρακτική του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και της Αριστεράς, αποδείχθηκαν ποιοτικά ανεπαρκείς.
Και στο στρατόπεδο της κυβέρνησης όμως, και γενικότερα του αντιδραστικού συνασπισμού εξουσίας, δεν ανοίγουν σαμπάνιες, παρά το γεγονός ότι κατάφεραν να περάσουν πρωτοφανή και τρομερά αντιδραστικά μέτρα, μέσα σε ένα εξάμηνο. Προσπαθούν να αξιοποιήσουν αυτό το νέο διάστημα αμηχανίας και κενού του κινήματος για να ολοκληρώσουν το αντεργατικό πακέτο, αλλά –τουλάχιστον οι πιο έμπειροι απ’ αυτούς- γνωρίζουν ότι βαδίζουν σε μια ναρκοπέδιο αγανάκτησης (όπου ίσως «μια σπίθα είναι αρκετή για να βάλει φωτιά στον κάμπο»), ότι έχουν συμπιέσει το ελατήριο τόσο πολύ, που όλο και πιο δύσκολα κρατιέται.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ...

http://tasosnastos.blogspot.com/

Πρέπει η ΟΡΓΗ του ελληνικού λαού να έχει σπείρει τον τρόμο στις δυνάμεις του καθεστώτος και στους «νταβάδες» αυτών των δυνάμεων: Διεθνών και εγχώριων. 
Διαφορετικά δεν εξηγείται ότι ξαφνικά και ενορχηστρωμένα, μέσα στο κατακαλόκαιρο, άρχισαν να ασχολούνται με τα «ελαττώματα» και τις φαιδρότητες του Γιωργάκη. 
Μέχρι και το Μάιο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι «πόρνες» των ΜΜΕ, καθώς και οι προπαγανδιστές των κομμάτων είχαν απολέσει την όρασή τους σχετικά με τη δωσιλογική, ανεκδοτολογική γραφικότητα του πρωθυπουργού. 
Τα ΜΜΕ μέχρι τότε κατασκεύαζαν την αγιογραφία του και χειροκροτούσαν τις «γενναίες» και «αναγκαίες» αποφάσεις του: Της εθνικής ισοπέδωσής μας και της κοινωνικής εξόντωσής μας… 
Η Ν.Δ. στήριξε τις αποφάσεις και τη γενοκτονία μας,

τις θεωρούσε αναγκαίες και αυτή, απλώς ανέξοδα και διπλωματικά διατύπωνε κάποιες ενστάσεις διαχειριστικού τύπου. 

Βεβαίως κανένας μέχρι τότε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων εξ αριστερών, δεν αμφισβητούσε ΑΝΟΙΚΤΑ το «αναγκαίο» της κατοχής μας (κηδεμονία το λέγανε) από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης. 

Το καθεστώς αυτό της παγκοσμιοποίησης δεν έπαψαν μέχρι και σήμερα να υμνούν: Το υμνούν, αλλά σήμερα ανακαλύπτουν ξαφνικά τον εφιάλτη της τρόικας, λες και δεν είναι αυτή η παγκοσμιοποίηση και ιδιαίτερα οι μηχανισμοί της ΕΕ και του ευρώ που οδήγησαν αναπότρεπτα την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση και στην επιβολή της τρόικας. 

Μέχρι πριν από δύο μήνες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ουδείς είχε «ανακαλύψει» τις ανοησίες και τις γελοιότητες του ΓΑΠ, τα δολοφονικά, δωσίλογα «ένστικτά» του… 

Ξαφνικά, μέσα στον καλοκαιριάτικο καύσωνα «εμπνεύστηκαν» όλων των ειδών οι καιροσκόποι: Άρχισε μια ενορχηστρωμένη ομοβροντία εναντίον της «συμφοράς» Γιωργάκη. 

Διαδήλωση ενάντια στον ιμπεριαλισμό του Ισραήλ

http://tasosnastos.blogspot.com/
Συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο στις 7.30 μ.μ. και πικετοφορία στην πρεσβεία του Ισραήλτη Δευτέρα 16 Αυγούστου, οργανώνουν τοΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΥΕ, καλώντας το λαό της Αθήνας να διαδηλώσει τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Αθήνα.
Η επίσκεψη στην Αθήνα αποτελεί συνέχεια του πρόσφατου ταξιδιού του Γ. Παπανδρέου στο Τελ Αβίβ και σηματοδοτεί τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις, με την οποία προωθείται η βαθύτερη ενσωμάτωση της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια περίοδο όπου:
  • Η ισραηλινή κυβέρνηση σηκώνει προκλητικά τους τόνους για την επίθεση στη νηοπομπή αλληλεγγύης στη Γάζα, οξύνοντας την αντιπαράθεση με την Τουρκία, με την οποία μέχρι πρόσφατα διατηρούσε στρατηγική πολιτικοστρατιωτική συμμαχία. Η Τουρκία επιδιώκει να εξελιχθεί σε κυρίαρχη περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη, με ισχυρές προσβάσεις στο μουσουλμανικό κόσμο, φιλοδοξίες που έχουν άμεσα αντανάκλαση στις σχέσεις του Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους και το Ιράν.
  • Το κράτος του Ισραήλ απειλεί ευθέως με πόλεμο το Λίβανο, αμφισβητώντας μάλιστα κυριαρχικά δικαιώματα, καθώς έχει βάλει στο μάτι κοιτάσματα φυσικού αερίου σε θαλάσσιες περιοχές που εντάσσονται στην υφαλοκρηπίδα του Λιβάνου. Το πρόσφατο περιστατικό της θανάσιμης στρατιωτικής εμπλοκής στη μεθόριο και οι απειλές που ακολούθησαν, δείχνουν τον επικίνδυνο ρόλο του Ισραήλ στην περιοχή.
  • Η ισραηλινή κυβέρνηση απειλεί ευθέως το Ιράν με στρατιωτική επέμβαση, συμβάλλοντας στο να σφίξει ο ιμπεριαλιστικός κλοιός σε βάρος του ιρανικού λαού, με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. Η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο διεκδικεί ρόλο στον εξελισσόμενο εκβιασμό, αλλά παραχωρεί και τον ελληνικό εναέριο χώρο στην ισραηλινή αεροπορία για τη διενέργεια ασκήσεων προσομοίωσης επίθεσης στο Ιράν. Μια τέτοια άσκηση έγινε τον περασμένο μήνα και αναμένεται να επαναληφθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα το Φθινόπωρο.
  • Το Ισραήλ, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, πιέζει την Παλαιστινιακή Αρχή να προσέλθει άνευ όρων στο τραπέζι των απευθείας διαπραγματεύσεων, την ίδια ώρα που συνεχίζει το δολοφονικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και συνεχίζει τον εποικισμό, κατέχοντας για δεκαετίες μεγάλο μέρος των παλαιστινιακών εδαφών.
Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα του Ισραήλ είναι παράγοντας κινδύνου για τους λαούς της περιοχής. Η καταδίκη της, μαζί και της στήριξης που προσφέρει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς η ελληνική κυβέρνηση, είναι επιβεβλημένη για τους εργαζόμενους και το λαό της Ελλάδας. Στην έκφραση αυτής της αυτονόητης καταδίκης στοχεύει και η κινητοποίηση που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΥΕ τη Δευτέρα.