Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Επιστράτευση αυτοί ... μαζικοποίηση του αγώνα εμείς ... Συγκεντρωση ΠΑΜΕ αυριο 30 Νοεμβρίου στον Πειραιά !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Ώρα μεγάλης ευθύνης
Υπόθεση όλης της εργατικής τάξης να γίνει η απάντηση στην επιστράτευση των ναυτεργατών που αποφάσισε η κυβέρνηση υλοποιώντας τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Το ίδιο μπορούν να κάνουν αύριο και σε άλλους κλάδους. 

Κανείς εργατοϋπάλληλος δεν πρέπει να επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Πολύ περισσότερο να αφήσει τα αντιδραστικά σχέδια κυβέρνησης - εφοπλιστών να περάσουν χωρίς καθολική αντίσταση.

"Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΜΕΡΟΣ ΕΒΔΟΜΟ

ΜΕΡΟΣ ΕΒΔΟΜΟ

Επιστρατεύουν τους Ναυτεργάτες

Μόλις πριν λίγο, το μακρύ χέρι του εφοπλιστικού κεφαλαίου, υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης κατηγόρησε τους ναυτεργάτες που αγωνίζονται για τα αυτονόητα κι αφορά την υπογραφή συλλογικών συμβάσεεων εργασίας, ως αδιάλλακτους κι ανεύθυνους ενώ προχώρησε στην επιστράτευσή τους χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά το χρήσιμο εργαλείο του κοινωνικού αυτοματισμού. Το εφοπλιστικό κεφάλαιο αποτελεί την αιχμή της ελληνικής αστικής τάξης κι εκείνο που με κάθε τρόπο κάνει όλη τη βρωμοδουλειά της.
Πριν τη κήρυξη της επιστράτευσης είχε αποφασιστεί από τη ΠΝΟ νέα 48ωρη απεργία που θα διαρκούσε μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η σχετική απόφαση ελήφθη με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά, αφού δεν οδήγησε σε συμφωνία η σημερινή συνάντηση του υπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων με τον γ.γ. της ΠΝΟ, Γιάννη Χαλά και τον πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, Απόστολο Βεντούρη.
Η νίκη των ναυτεργατών θα είναι νίκη ολόκληρης της εργατικής τάξης.
Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών.
MITSARAS - http://wp.me/pPn6Y-4dd

Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί - Το τσιράκι του Καρατζαφέρη


Η συνέχεια, εδώ: http://jungle-report.blogspot.com/201...
Ο λόγος για τον μέχρι πρότινος υπάλληλο του Καρατζαφέρη στο Λά.Ο.Σ. και στην κομματική εφημερίδα ΆλφαΈνα, που
εν μία νυκτί έσβησε τα χνάρια του από τους χώρους του Λά.Ο.Σ. και επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο
ως πρόεδρος της "'Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος"

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Η ταξική σύγκρουση ανάμεσα σε ναυτεργάτες και εφοπλιστές - με τη στήριξη των αστικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - είναι αδιάκοπη κάθε μέρα, μέσα και έξω από τα βαπόρια. Εκεί, όπου ο εργάτης της θάλασσας, μέσα στο καράβι, 24 ώρες το 24ωρο, ζει, αρρωσταίνει, πονά, γερνάει, πνίγεται. Μέσα εκεί παράγει τον πλούτο, τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που ιδιοποιούνται οι εφοπλιστές. Τις τελευταίες μέρες οι εργάτες της θάλασσας, με μπροστάρηδες τα ταξικά τους σωματεία, απεργούν. Δίνουν σκληρή μάχη για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους σε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Έξω η ΕΕ, κάτω το ΠΑΣΟΚ!

   Βοούν τα γεγονότα. Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο. Εδώ, δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. 

Με την απόφασή της να υλοποιήσει την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και την υπερίσχυση των επιχειρησιακών, παράλληλα με τη μεθοδευόμενη κατάργηση και του κατώτερου μισθού και μεροκάματου (πράγματα που σημειωτέον έχει υπογράψει στο μνημόνιο 2 από τις 6 Αυγούστου), η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επαναβεβαιώνει για πολλοστή φορά ότι είναι το πιο τυφλό όργανο του κεφαλαίου που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα.

Ο ξεσηκωμός,του ξεσηκωμού.....ω ξεσηκωμέ!

πηγή :Κόκκινος Άνεμος

Σε όλες τις πτώσεις και σε όλους του χρόνους κλείνεται τον τελευταίο καιρό παντού, ειδικά στα blog.
Από παντού, σωστά, εκφράζεται η ανάγκη να γίνει κάτι επιτέλους. Nα ξεσηκωθεί ο  κόσμος , να δείξει επιτέλους το ανάστημά του. Οι κομμουνιστές βέβαια από την υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχ , έχουν  δείξει την παλικαριά τους. 
Όμως από ελάχιστους ολοκληρώνεται ο συλλογισμός. ΜΕΤΑ , ΤΙ; Εντάξει ξεσηκωθήκαμε, τους διώξαμε, ο ΓΑΠ έφυγε νύχτα με το ελικόπτερο, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙ;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, Αντιμέτωπη με τη διαρκή «φθορά» των παραγωγικών δραστηριοτήτων.Η ΕΑΒ είναι ένας απ' τους ελάχιστους
κατασκευαστές «F16» στον κόσμο
   Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), μια απ' τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας και ιδιαίτερα της αεροπορικής, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διαρκή και συνειδητή φθορά της παραγωγικής της δραστηριότητας, που διαχρονικά ακολουθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. 

H εκφρασμένη βούληση της κυβέρνησης να επιταχύνει την παράδοση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας στα πολυεθνικά μονοπώλια, με την έναρξη της διαδικασίας εξεύρεσης «συμβούλου αποκρατικοποίησης», δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία». 
Αντιθέτως, πρόκειται για τη συνέχεια της πολιτικής εκείνης που θέλει τους στρατηγικούς τομείς της αμυντικής βιομηχανίας να παραδίδονται βορά στο μεγάλο κεφάλαιο και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου.