Σελίδες

29 Δεκ 2010

Οι προβοκάτορες εν δράσει

ΡΩΜΗ.--
Η αυτοαποκαλούμενη αναρχική οργάνωση «Federazione Anarchica Informale» (Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία) «Λάμπρος Φούντας» ανέλαβε χτες με προκήρυξή της την ευθύνη για την αποστολή προχτές του παγιδευμένου δέματος στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη. Είχε προηγούμενα αναλάβει την ευθύνη για τα παγιδευμένα δέματα στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής την περασμένη εβδομάδα, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων. Οπως δημοσίευσε η εφημερίδα «Κοριέρε Ντελα Σέρα» η επιστολή αναφέρει πως «επιτιθέμεθα και πάλι και το πράττουμε απαντώντας στην έκκληση των Ελλήνων συντρόφων της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς", (...) σε συμπαράσταση προς τους συντρόφους που συνελήφθησαν στην Αθήνα αλλά και για το σχέδιο της "Συνωμοσίας", που, όπως το δικό μας, βασίζεται στην πράξη και στη μέθοδο της επαναστατικής βίας».

Προβοκάτσιες εντεταλμένων «κουκουλοφόρων».



Η αντιλαϊκή πολιτική ήταν ανέκαθεν συνυφασμένη με την όξυνση του αυταρχισμού και της καταστολής σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος. Η χρήση τους είναι διαχρονικά ευθέως ανάλογη της σκληρότητας της εφαρμοζόμενης πολιτικής. 
Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, που για να ξεπεραστεί με το μικρότερο δυνατό κόστος για το κεφάλαιο και για τη διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για τη μετέπειτα ανάπτυξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητάς του απαιτούνται σαρωτικές βάρβαρες ανατροπές σε βάρος του λαού, ο αυταρχισμός, η κρατική καταστολή, οι προβοκάτσιες γνωρίζουν μέρες δόξας.
   Θεούς και δαίμονες επιστρατεύει το σύστημα για να ανακόψει τις θετικές διεργασίες στις λαϊκές συνειδήσεις, για να μη μετουσιωθεί η οργή σε υλική δύναμη ανατροπής, γονιμοποιημένη από τις θέσεις και τις προτάσεις του ταξικού κινήματος, για να χτυπηθεί το κίνημα και οι αγώνες του. 





"ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗ" ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ...

ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να έχουμε παράπονο, όχι όμως για τον εκσυγχρονισμό και την εκ βάθρων αναβάθμιση της Παιδείας, που υποσχέθηκε η υπουργός μας Αννα Διαμαντοπούλου!
Οικοδομεί το σύγχρονο, «ευρωπαϊκό», καινοτόμο σχολείο με ταχύτατους ρυθμούς και συναγωνίζεται επάξια τους συναδέλφους της στο υπουργικό συμβούλιο!
Για παράδειγμα, μέσα στον επόμενο χρόνο θα κλείσει 300 ολόκληρα σχολεία. Ετσι, «μπαμ και κάτω», διότι προφανώς ...είχαμε πολλά κι έπρεπε να ξεφορτωθούμε μερικά.
Ποιος άλλος υπουργός τα καταφέρνει τόσο καλά; Αντε ο Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Ανάπτυξης να την ξεπερνάει, αφού έχει 300 και βάλε κλεισίματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων το μήνα.
Ο Ραγκούσης, για παράδειγμα, που κατάφερε να κλείσει μόνο 85 οργανισμούς του Δημοσίου, προφανώς βλέπει τη ...σκόνη του υπουργείου Παιδείας.

Ο «οδοστρωτήρας» ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ...

Ενστάσεις για την ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση προωθεί τις αντιλαϊκές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις καταθέτει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης. Αυτές καθαυτές οι αναδιαρθρώσεις βρίσκουν σύμφωνο το κόμμα του, για το λόγο αυτό άλλωστε τις έχει στηρίξει ποικιλοτρόπως. Σε χτεσινή του δήλωση για τα κλειστά επαγγέλματα ο Γ. Καρατζαφέρης ανέφερε: «Για τις φερόμενες ως διαρθρωτικές αλλαγές, ενέργειες και πράξεις της κυβέρνησης, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, είναι σαν να πατάει γκάζι, ενώ από πίσω της το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού άγχεται και σέρνεται. Κάθε όχημα έχει γκάζι, αλλά έχει και φρένο. Προφανώς, το όχημα της κυβέρνησης δεν διαθέτει φρένο».

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΛΕΛΑΠΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΑΠ .

Διά πυρός και σιδήρου επιδιώκει να επιβάλει τις διαρθρωτικές ανατροπές η κυβέρνηση, εξαπολύοντας νέα επίθεση από τις πρώτες μέρες του 2011. 
Σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε - σύμφωνα με πληροφορίες - η μετωπική σύγκρουση με οποιονδήποτε αντισταθεί στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, με την αξιοποίηση και του αντιδραστικού μέτρου της «πολιτικής επιστράτευσης» απεργών.
Μέσα στο Γενάρη του 2011 και στη βάση του χρονοδιαγράμματος που έχει καθορίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για τις επόμενες εκατό μέρες, θα ψηφιστούν νομοσχέδια και θα τεθούν σε εφαρμογή πλήθος αντιλαϊκών νόμων. 
Αύριο και με στόχο την επιτάχυνση των ρυθμών της αντιλαϊκής επέλασης, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Γ. Παπανδρέου προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσει και να εγκρίνει: