Σελίδες

23 Αυγ 2012

E, όχι ρε Στάθη!

Αυτό το σκίτσο , Στάθη,  πώς
το χαρακτηρίζεις εσύ;
ΑΠΟ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
Προχθές, Τρίτη 21/8, ασχολήθηκα με τον γνωστό σκιτσογράφο Στάθη και το αντιΚΚΕ πόνημα του. Επανέρχομαι , γιατί ο Στάθης ξαναχτύπησε με ένα ακόμα δημοσίευμα.


Πριν συνεχίσετε καλό είναι να διαβάσετε το σημερινό του άρθρο , εδώ.
Όπως διαβάσατε , θίχτηκε ο γνωστός σκιτσογράφος για τα "απρεπή,αγενή και υβριστικά σχόλια που έθιξαν την υπόληψη του". Φαντάζομαι πως γνωρίζει καλά ότι οι κομμουνιστές δεν επιτίθενται απρεπώς και αγενώς, ούτε είναι στην πολιτική πρακτική τους να θίγουν την τιμή και την υπόληψη κανενός. Αν συμβεί καμιά φορά από μέλη ή οπαδούς του ΚΚΕ είναι γιατί "άνθρωποι είμαστε κι εμείς" 'όπως είπε και η Αλέκα όταν ο Μαυρίκος, αγενώς και απρεπώς, εκσφενδόνισε το μνημόνιο στο Βενιζέλο.
Εξάλλου όπως ξέρεις πάααρα πολύ καλά , πολλά στελέχη του ΚΚΕ, αλλα και το ΚΚΕ, ειδικά στην πρώτη περίοδο μετά την διάσπαση υπέστησαν άγριες και υβριστικές επιθέσεις από εφημερίδες σαν την Ελευθεροτυπία ας πούμε, αλλά και από στελέχη του ΣΥΝ .
Ειδικά δε η Γ.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, δέχτηκε και δέχεται συχνότατα επιθέσεις και υβριστικά σχόλια σε πολλά μπλογκ και ιστοσελίδες όπως σε αυτό που γράφεις εσύ. Δε θυμάμαι να ζήτησες να "λογοκρίνονται" τα

Στα κεραμίδια ο ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση Γιούνκερ


Στα κεραμίδια βγήκαν χτες βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να καταγγείλουν την άρνηση του πρόεδρου του Γιούρογκρουπ να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της επίσκεψής του στην Ελλάδα συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, σαν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Διαμαρτυρόμενος από τη μια ότι η ΕΕ δεν τον αναγνωρίζει σαν αξιόπιστο συνομιλητή, παρά τα διαπιστευτήρια που καταθέτει και προσπαθώντας από την άλλη να καλλιεργήσει το προφίλ του πολέμιου της σημερινής διαχείρισης της κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε διά του εκπροσώπου του τον Γιούνκερ για «διπλωματική απρέπεια και ολίσθημα».
Για «κατάφωρη παραβίαση των κοινοβουλευτικών

Απολύσεις με... «συνταξιοδοτική ωρίμανση»

«Αξιολόγηση» - καρμανιόλα και μαζικές απομακρύνσεις για τουλάχιστον 150.000 εργαζόμενους. Διάλυση δομών, μισθών, «μαχαίρι» και σε όλα τα ειδικά μισθολόγια

Μοντέλο δημόσιας διοίκησης, τέτοιο που να ανταποκρίνεται στη βίαιη διαδικασία της λεγόμενης «δημοσιονομικής προσαρμογής»και να υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τα μονοπώλια, προωθεί η συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προκατόχους της.
Απόλυτα δεδομένος είναι ο στόχος τους για μαζικές «απομακρύνσεις» 150.000 εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, μέσα στην ερχόμενη διετία, ταυτόχρονα με τα μαζικά λουκέτα, τις συγχωνεύσεις φορέων και υπηρεσιών, την κατάργηση οργανικών θέσεων.
Για το θεαθήναι και μόνο η λεγόμενη «εργασιακή εφεδρεία», για την οποία η

Στόχος το κέρδος


Στην ερώτηση «ποιος είναι ο λόγος που επιβάλλει τον ορυμαγδό των αντεργατικών μέτρων» εδώ και δυόμισι χρόνια, ορισμένοι εξακολουθούν να μιλάνε για τα δημόσια ελλείμματα, το κρατικό χρέος. Ολοι αυτοί οι δείκτες που, με βάση τις νόρμες της ΕΕ, κινούνται πράγματι σε αρνητικά επίπεδα. Δεν αποτελούν όμως τη βασική αιτία για τη λήψη των συγκεκριμένων μέτρων. Είναι το πρόσχημα, για να ικανοποιηθεί μια μόνιμη, αναπαραγόμενη και συνεχώς πιο επιθετική αξίωση του κεφαλαίου: Να μειώνει συνεχώς την τιμή της εργατικής δύναμης, να κάνει ολοένα και πιο φτηνούς τους εργάτες για το κεφάλαιο αυξάνοντας την εκμετάλλευση. Στόχος των μέτρων είναι να τσακίσουν τις εργατικές κατακτήσεις για να μπορεί το κεφάλαιο να κάνει κερδοφόρες επενδύσεις, κάτι που αναπόδραστα σημαίνει να είναι πιο ανταγωνιστικό από τους κάθε φορά ανταγωνιστές του και να εξασφαλίζει ολοένα και μεγαλύτερο κέρδος. Τα αστικά επιτελεία προβάλλουν την αναγκαιότητα δημιουργίας συνθηκών ανάπτυξης, συθηκών για καπιταλιστικές επενδύσεις και διέξοδο από την κρίση. Επεμβαίνει, λοιπόν, το κράτος τους και με διάφορα μέτρα, σαν κι αυτά που σήμερα τσαλαπατούν τους εργαζόμενους στη χώρα μας, επιχειρούν να επανασυνθέσουν τα δεδομένα, ώστε το κεφάλαιο να μπορεί να κάνει κερδοφόρες επενδύσεις.
Με την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, πολλές και γνωστές σε όλον τον κόσμο πολυεθνικές, μετέφεραν την παραγωγική τους δραστηριότητα σε ασιατικές χώρες,

Εμπρός για τη σωτηρία των αστών!!!


Γράφει μεταξύ άλλων στο χτεσινό οπισθοσέλιδο η «Αυγή»: «Ο Αντώνης Σαμαράς θα προσφέρει νέες ανθρωποθυσίες έως 13,5 δισ. ευρώ στη θεά της λιτότητας, για να κερδίσει την εύνοιά της και να επιμηκύνει σε βάθος διετίας το πρόγραμμα αυτοκαταστροφής της χώρας μας. Την ίδια στιγμή, ο Μάριο Μόντι στις 29 Αυγούστου και ο Μαριάνο Ραχόι στις 6 Σεπτεμβρίου ετοιμάζονται και αυτοί να συναντηθούν με τη θεά της λιτότητας, για να ζητήσουν στην πράξη μια αλλαγή της πολιτικής στην Ευρώπη, έχοντας απορρίψει κάθε δίλημμα για επιστροφή στα παλιά εθνικά τους νομίσματα.
Σε αντίθεση με τον φαρισαϊκό λαϊκισμό του ελληνικού κατεστημένου και των κομμάτων που το εκπροσωπούν, στην Ισπανία και την Ιταλία δεν υπάρχει κανένα "λόμπι" της πεσέτας ή της... λιρέτας. Με παλαιοκομμουνιστικούς όρους, η αστική τάξη της Ιταλίας και της Ισπανίας και τα κόμματά της απέρριψαν ουσιαστικά εξ αρχής τον φαύλο δίλημμα "ευρώ ή εθνικό νόμισμα", για να εκβιάσουν με το φόβο μιας παρατεταμένης εξαθλίωσης την όποια ανέχεια ή συναίνεση στην κοινωνική σφαγή που επιβάλλουν.

Η πολιτική της κυβέρνησης πυροδοτεί ρατσιστική βία


Παρέμβαση στη Βουλή για το θέμα των μεταναστών στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του νομοσχεδίου για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Με το ΚΚΕ να είναι το μοναδικό Κόμμα που έθεσε θέμα αναζήτησης των πραγματικών αιτίων της μετανάστευσης, καθώς και αίτημα για άμεση απειθαρχία στη συνθήκη «Δουβλίνο 2», προκειμένου οι μετανάστες να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν, ξεκίνησε χτες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Αντίθετα, στο απυρόβλητο έμειναν από όλα τα υπόλοιπα κόμματα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Πρόκειται για νομοσχέδιο που κυρώνει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, που λήφθηκε στις 20 Μάρτη του 2012.
«Το πιο ουσιαστικό δεν είναι οι ρυθμίσεις αλλά η συνολικότερη κυβερνητική πολιτική», επισήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, που είναι «η άγρια καταστολή σε βάρος μεταναστών και η συμμόρφωση με την αντιδραστική νομοθεσία της ΕΕ, δηλαδή το Δουβλίνο 2 και τη Συνθήκη Σέγκεν». Ακόμα, τόνισε πως είναι «επικίνδυνη και η κυβερνητική προπαγάνδα. Η κυβέρνηση μιλάει για επανακατάληψη των πόλεων.

«Ξεφουσκώνει» ο Ολάντ... και λυπούνται οι κολλητοί του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την προπαγανδιστική του αξιοποίηση και στην Ελλάδα, κύρια από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, το φαινόμενο Ολάντ έχει αρχίσει να «ξεφουσκώνει» ραγδαία, ακόμα και στο εσωτερικό της Γαλλίας. 
Η προσπάθεια της ντόπιας σοσιαλδημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, να παρουσιάσουν προεκλογικά τον Ολάντ σαν τον φορέα τάχα της αλλαγής στην ΕΕ, για να κοροϊδέψουν το λαό και να του καλλιεργήσουν αυταπάτες, απογυμνώθηκε παταγωδώς από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του νέου Γάλλου Προέδρου. Από τις δηλώσεις και πρωτοβουλίες του, φάνηκε καθαρά ότι καμιά επί της ουσίας αντίρρηση δεν είχε με τη στρατηγική της ΕΕ, αλλά αντίθετα στόχος του ήταν να υπερασπιστεί πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της γαλλικής αστικής τάξης σε κόντρα με τη Γερμανία, σε μια Ευρωζώνη βυθισμένη στην κρίση και στους

Αλίμονο στην επιστήμη που τίθεται στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Αλίμονο στην εργατική τάξη που αποδέχεται την αλήθεια όπως την περιγράφει μια επιστήμη - πόρνη.


Ενα άρθρο και μια μελέτη δημοσιευμένα στον χτεσινό Τύπο, κατά σύμπτωση στην ίδια εφημερίδα, μας δείχνουν πως η μισή αλήθεια όσο κι αν ντύνεται με διάφορους αριθμούς ισοδυναμεί με έγκλημα, πολλές φορές με έγκλημα κατά της ίδιας της ζωής, στη συγκεκριμένη περίπτωση με έγκλημα κατά της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Τα δύο κείμενα δίνουν και μια απάντηση στο ερώτημα που αφελώς διατυπώνουν διάφοροι: «Πού είναι οι διανοούμενοι;». Είναι στο πλάι της τάξης που έχουν επιλέξει, είναι απέναντι στην εργατική τάξη. Ας δούμε όμως τα δύο κείμενα:
1. Από την προσεκτική ανάγνωση στο κείμενο της μελέτης που προβάλλεται ως «μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγου» (πρώτο ψέμα: είναι απλά ένα κείμενο με στατιστικές συγκρίσεις - που θα μπορούσε να κάνει ο οποιοσδήποτε γνώστης στοιχειώδους λογιστικής - τριών καθηγητών, από τους οποίους εντελώς τυχαία οι δύο είναι Ελληνες και η οποία σύγκριση έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της σκοπιμότητας), προκύπτει ότι υπάρχει φοροδιαφυγή από τους ελευθερο-επαγγελματίες, η οποία αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δηλώνουν στην εφορία

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: Εργάτες σε αναβρασμό και επαγρύπνηση...


Οσο περνούν οι μέρες από τη σφαγή των 34 απεργών-εργατών του ορυχείου πλατίνας Μαρικάνα, τόσο η νοτιοαφρικανική κοινωνία μοιάζει με καζάνι που βράζει από τις βαθιές κοινωνικο-οικονομικές ανισότητες τόσων ετών. Ιδιαίτερα στον κλάδο των εργατών μετάλλου και των ορυχείων που, περίπου 20 χρόνια μετά το τέλος του ρατσιστικού καθεστώτος Απαρτχάιντ, βλέπει τα κέρδη των εταιρειών να αυγατίζουν σε βάρος της δικής τους ζωής...
Ρεπορτάζ νοτιοαφρικανικών εφημερίδων (Mail and Guardian, Daily Maverick) από το ορυχείο Μαρικάνα δείχνουν τους εργάτες περισσότερο αποφασισμένους από ποτέ να συνεχίσουν τον αγώνα τους για αύξηση των απαράδεκτα χαμηλών μισθών τους (λιγότερα από 4.500 ραντ...) «ανεξάρτητα από τη στάση της κυβέρνησης, της αστυνομίας, της εταιρείας Λονμίν». Χαρακτηριστικό του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί ήταν τα όσα άκουσε χτες το απόγευμα ο