Σελίδες

27 Ιουλ 2013

Η ανθρωπότητα έχει δύο εναλλακτικές λύσεις: `Η θα ξεπεράσει τον καπιταλισμό, δηλαδή θα τον ανατρέψει, ή θα καταστραφεί.


Ο Ενγκελς αναφέρει ότι

«στον καπιταλισμό κάθε βήμα προς την άμβλυνση της κρίσης,
προετοιμάζει την επόμενη φάση της κρίσης».

Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα στον καπιταλιστικό κόσμο. Αυτό ακριβώς, με βιωματικό τρόπο, το διαπιστώνουμε στην περίπτωση της Ελλάδας των αστικών κυβερνήσεων, της λιτότητας, των μνημονίων και της τρόικας.

*
Οσα μέτρα έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση - υποτίθεται - της κρίσης, αντί να οδηγήσουν σε ελάφρυνσή της, την έχουν επιβαρύνει ακόμα περισσότερο. Κι όταν κάποια στιγμή αυτή η πολυπόθητη «έξοδος από την κρίση» εμφανιστεί, με δεδομένο τον πρόσκαιρο και αναιμικό χαρακτήρα της «ανάκαμψης» που θα ακολουθήσει, δεν θα αφορά τα λαϊκά στρώματα.

Θα πρόκειται για την απόδραση και την έξοδο από την κρίση των ισχυρότερων μερίδων του κεφαλαίου, η οποία θα έχει συντελεστεί πάνω σε σωρούς κοινωνικών ερειπίων.

Γ. Δραγασάκης: Η στάση του ΣΕΒ προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απαρατήρητη


Την ενόχληση τη δική του και της ηγεσίας του κόμματος για την κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι μετατρέπεται σε ένα κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ των περασμένων χρόνων, φανερώνει ο βουλευτής του Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «ο στόχος μας δεν είναι να γίνουμε ούτε ένα νέο ΠΑΣΟΚ ούτε ένα άλλο ΚΚΕ, αλλά να διαμορφώσουμε μέσω του ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο υπόδειγμα της Αριστεράς στραμμένο στο μέλλον...» και αυτό υποστηρίζει θα γίνει με τη διπλή υπέρβαση «τόσο του "μοντέλου" του υπαρκτού σοσιαλισμού όσο και της σοσιαλδημοκρατίας που μεταλλάχθηκε σε υπηρέτη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών».
Προφανώς ο Γ. Δραγασάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνουν ΚΚΕ αφού αποχώρησαν από το ΚΚΕ ως όψιμοι θιασώτες του καπιταλισμού και απαρνούμενοι το σοσιαλισμό. Αυτά είναι γνωστά, το κεντρικό ερώτημα είναι τι ακριβώς θα κάνει και υπέρ ποιων ο ΣΥΡΙΖΑ, μιας και το «νέο υπόδειγμα της Αριστεράς» έχει τη στήριξη και των βιομηχάνων.

Ερίζουν για το... πάπλωμα


Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ...
Αφού πραγματοποίησαν ένα Συνέδριο ορισμό του διαδρομισμού, της λιστομαχίας και της σταυρομαχίας...
Αφού διατύπωσαν απίστευτες καταγγελίες για το πώς μεθοδεύτηκε η σύνθεση του σώματός του και το αποτέλεσμά του...
...όλοι μαζί άρχισαν να μας ζαλίζουν το κεφάλι για τη δημοκρατία που υποτίθεται ότι νίκησε στο Συνέδριο, για την ενότητα που υποτίθεται ότι επιβεβαιώθηκε και πάει λέγοντας.
Στο μόνο σημείο που λένε την αλήθεια άπαντες είναι όταν δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για κυβέρνηση της αριστεράς. Πλειοψηφία και μειοψηφία ερίζουν ακριβώς

Με τα ΜΑΤ απάντησε η εργοδοσία της «ΔΩΔΩΝΗ» στους απλήρωτους κτηνοτρόφους (ΦΩΤΟ - VIDEO)




Επέμβαση από δυνάμεις των ΜΑΤ σε βάρος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων που αγωνίζονται να πληρωθούν για το εισκομιζόμενο γάλα 3 και πλέον μηνών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ». Οι απλήρωτοι κτηνοτρόφοι που έχουν προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις με την στήριξη του Αγροτικού Συλλόγου