Σελίδες

15 Ιαν 2011

Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελη.

"Έντιμοι άνθρωποι, νέα γενιά
θάψτε τους έντιμους μες στα σκατά
κι αυτούς που φτιάξανε τον Παντελή
σκουλήκι άχρηστο σ' αυτή τη γη..."


ΕΣΗΕΜ-Θ : ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ...



Ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ να διαγράψει την δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» και στέλεχος του ΚΚΕ Αννα Ανανιάδου, για 10 μήνες, επειδή στις 17 Δεκέμβρη του 2009 συμμετείχε στην απεργία του ΠΑΜΕ και στην παρέμβαση που πραγματοποίησε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 για να βγάλει στον αέρα τη φωνή των εργατών.
Θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ παρέπεμψε την δημοσιογράφο του «Ρ» στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο αποφάσισε την ποινή της 10μηνης διαγραφής. Η Α. Ανανιάδου προσέφυγε κατά της απόφασης στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο απέρριψε την έφεσή της.

Τυνησία, το πρώτο «Αργεντινάσο» στη Μεσόγειο!

Γεγονός ιστορικών πραγματικά διαστάσεων- για την Τυνησία, για τα αραβικά κράτη της Μέσης Ανατολής, αλλά και για την Ευρώπη- μπορεί να αποδειχθεί η ανατροπή του διεφθαρμένου δικτάτορα Ζίνε Αλ Αμπιντίν Μπεν Άλι από τη λαϊκή εξέγερση, που συγκλόνισε επί εβδομάδες τη χώρα παίρνοντας χαρακτηριστικά πραγματικής επανάστασης. 
Ο 74χρονος Μπεν Άλι, που κυβερνούσε τη χώρα του από το 1987 με την υποστήριξη της Δύσης, κατέφυγε μαζί με την οικογένειά του στη Σαουδική Αραβία, ενώ η λαϊκή εξέγερση, αντί να ανακοπεί από τις δολοφονίες δεκάδων διαδηλωτών, απειλούσε να καταλύσει άμεσα την εξουσία, με τους διαδηλωτές να καταλαμβάνουν αστυνομικά τμήματα και δημόσια κτίρια.

ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ...

Ο Δ. Παπαδάτος στην "Ελληνοφρένεια"



va8ikokkino
Μια πρωτοφανής σε αγριότητα επιχείρηση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος στελέχους του ΣΥΝ, εκδηλώθηκε προχθές Πέμπτη, στο πλαίσιο του συνολικότερου πλέγματος τρομοκράτησης και
καταστολής που οικοδομεί η κυβέρνηση. ΟΔημοσθένης Παπαδάτος συνελήφθη στο πλαίσιο επιχείρησης αναζήτησης τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατηγορούνται για επίθεση με εμπρηστικό - εκρηκτικό μηχανισμό σε κτίριο της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ... ΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΣΟΚ...

«Επιλεκτικές προσεγγίσεις κάνει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: Στην περίπτωση ενός δεξιού δημοσιογράφου, τον έστειλε στη φυλακή με ένα βαρύ κατηγορητήριο, ενώ στην περίπτωση της αριστεράς είναι εξαιρετικά προσεκτική...!».
Με τη δήλωση αυτή σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. τη σύλληψη, προσαγωγή και βασανισμό στελέχους του ΣΥΝ προχτές από την Αντιτρομοκρατική, για να τον αφήσει λίγο αργότερα ελεύθερο επικαλούμενη ...λάθος λόγω ομοιότητάς του με άτομο που καταζητεί! Δε γνωρίζουμε βεβαίως, άλλωστε δεν κάνει και τον κόπο να μας πληροφορήσει, αν ο ΛΑ.Ο.Σ. διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι κακώς ο «δεξιός δημοσιογράφος» είναι στη φυλακή και ότι στη θέση του θα έπρεπε να είναι άλλοι. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δε χάνει ευκαιρία να «κελαηδήσει» υπέρ μιας πολιτικής γενικευμένης καταστολής και δεν κρύβει την έλξη που του ασκεί η προοπτική του να μην «πετάει κουνούπι», του να γίνει ο αυταρχισμός καθημερινότητα για το λαό, για το εργατικό - λαϊκό κίνημα και ρουτίνα η φίμωση κάθε φωνής που δεν αρέσει στον ίδιο και στο σύστημα που εκπροσωπεί.

Τα μαγειρέματα...



Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ και η τακτική άσκηση φημολογείται - δικαίως - ότι κάνει το σώμα να λειτουργεί αρμονικά, βοηθά στην καλή λειτουργία του οργανισμού και μεταξύ άλλων μειώνει τις εντάσεις...
Ομως, τελευταία, τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου τον βλέπουμε πολύ ...«τσιτωμένο». Νευράκια, πολλά νευράκια και εξάρσεις, ιδίως με τα Ελληνοτουρκικά.
Θυμάστε τις ιδιαιτέρως έντονες και εξόχως «πατριωτικές» δηλώσεις του στην Τουρκία - μάλλον τραβηγμένες για έναν πρωθυπουργό που υπέγραψε το Μνημόνιο και είναι φανατικός υποστηρικτής των δράσεων του ΝΑΤΟ.
Χτες πάλι, στη Βουλή, μας εμφανίστηκε εξοργισμένος, αγανακτισμένος και συγχυσμένος σχετικά με τα θέματα του Αιγαίου, τις ελληνοτουρκικές συζητήσεις και τα πιθανά κοιτάσματα.

Ενας λαός σε σύγχυση !

Αναφέρομαι στον ελληνικό λαό !
Ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση !
Τουλάχιστον, σύμφωνα με το βαρόμετρο της εταιρίας δημοσκοπήσεων “Public Issue”.

Ας δούμε λοιπόν τα στοιχεία που “έβγαλε” η δημοσκόπηση αυτή:
1. Ενώ, το λοιπόν, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ “παίρνει” 38,5 %, στην ερώτηση για την μορφή της κυβέρνησης, αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ψηφίζει ΜΟΝΟ το … 12 % !!!
Τώρα, πως γίνεται και το 38,5 % γίνεται μόνο … 12 %, μόνο η “P.I.” το ξέρει κι οι μετέχοντες στην έρευνα !

2. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον … έτερο Καππαδόκη, την Νέα Δημοκρατία είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά.
Ψηφίζει μεν Ν.Δ. ΤΟ 30,5 %, αλλά αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ., θέλει ΜΟΝΟ το … 5 % !!!

«Πιστεύομεν και εις την λαοκρατίαν»!

Βράσε καστελ...όρυζα
Γράφει: 

ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Τα γνωστά ΔουΝουΤοειδή εμφανίζονται κάθε βράδυ στις ηλεκτρονικές πολεμίστρες της πλουτοκρατίας, ανεμίζοντας τα ψεύτικα «στοιχεία» της κυβέρνησης για τους μισθούς των εργαζομένων. Και δε φτάνει που λερώνουν το δημόσιο βίο. Που γίνονται τα βαποράκια της αθλιότητας. Τα γλοιώδη πιόνια διάχυσης του δηλητηριώδους «διαίρει και βασίλευε». Δε φτάνει που ανακυκλώνουν μια κατασκευασμένη προπαγάνδα που δεν έχει κόκκο αλήθειας. Τη «ρετσινιά» που θέλει να παρουσιάζει τον εργαζόμενο των 1.600 ευρώ (μεικτά) ως «ρετιρέ» των 3.000 και 4.000 το μήνα.
Εχουμε και το εξής απίθανο: Αυτοί που «καταγγέλλουν» τους «υψηλούς μισθούς» των εργαζομένων, είναι οι ίδιοι που εισπράττουν μισθούς δυο - τρεις - πέντε και δέκα φορές παραπάνω από τους υποτιθέμενες μισθούς των εργαζομένων!

Παραμένει ο FRONTEX και μετά το Μάρτη με άλλη επιχείρηση...


Αυξάνονται οι νεκροί μετανάστες στον Εβρο λόγω της καταστολής στα σύνορα, όπως καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία και του FRONTEX(στρατιωτικο-αστυνομικό σώμα, συγκροτήθηκε το 2005, παρεμποδίζει την είσοδο στην ΕΕ των ανεπιθύμητων για το κεφάλαιο προσφύγων). Η είδηση έρχεται ενώ οργιάζει η κυβερνητική και φιλοκυβερνητική προπαγάνδα υπέρ της ύψωσης συρματοπλεγμάτων στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, έντασης των περιπολιών, βίαιης επαναπροώθησης δύσμοιρων ανθρώπων. 

"Στρατηγική σας είναι ό,τι συμφέρει την αστική τάξη"

Στην τοποθέτησή της, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:
«Κύριε Πρόεδρε, ο τρόπος που απαντήσατε, ιδιαίτερα στα πρώτα τέσσερα - πέντε λεπτά, και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήσατε, επιβεβαιώνουν ότι σας έχουμε πιάσει στα πράσα και ότι αυτά που λέμε δεν είναι θεωρίες.
Γιατί δεν βγήκατε να διαψεύσετε τον κ. Νταβούτογλου, να πείτε με δελτίο Τύπου "όχι δεν έχουμε συζητήσει αυτά"; Δεν έχετε βγει να τους διαψεύσετε. Εμείς δεν έχουμε χρηματίσει ΚΥΠατζήδες για να βλέπουμε συνωμοσίες. 

Εσχάτη προδόσια της κυβέρνησης ΓΑΠ για το Αιγαίο και τον μη καθορισμό ΑΟΖ

Tις ανησυχίες του ΚΚΕ ότι η κυβέρνηση προωθεί τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία, για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης και κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, με επώδυνες συνέπειες για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, επιβεβαίωσε η απάντηση που έδωσε χτες ο Γ. Παπανδρέου στην Επίκαιρη Ερώτηση με την οποία η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ζητούσε από την κυβέρνηση να ενημερώσει για τα εξής ζητήματα: Ποια είναι τα αποτελέσματα των συνομιλιών με την Τουρκία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και άλλα θέματα που αφορούν το Αιγαίο, αν μπορούν να αφεθούν κυριαρχικά δικαιώματα στην κρίση του δικαστηρίου της Χάγης και σε ποια βάση θα διαμορφωθεί το συνυποσχετικό της παραπομπής, γιατί η κυβέρνηση δεν προχωράει στον ορισμό των ελληνικών ΑΟΖ και τι προβλήματα υπάρχουν με το Καστελόριζο. Πίσω από τη συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσε στο ΚΚΕ ο πρωθυπουργός απαντώντας στην Ερώτηση, κρύβεται η επί της ουσίας επιβεβαίωση της πολιτικής κριτικής που ασκεί το ΚΚΕ στην κυβέρνηση για τη στρατηγική της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αιχμή το Αιγαίο.

Μισές αλήθειες και αποπροσανατολισμός

Με μισές αλήθειες και αποπροσανατολιστικά παιχνίδια κινούνται το υπουργείο Παιδείας και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών γύρω από την υπόθεση των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων. 

Κάθετοι, πλέον, οι διαχωρισμοί

Η κουβέντα για τις συγκοινωνίες είναι ναρκοθετημένη. Ξεκινά με την παραδοχή ότι οι συγκοινωνίες παράγουν έλλειμμα σα να πρόκειται για κάτι κακό. Ναι, οι συγκοινωνίες παράγουν έλλειμμα γιατί το κεφάλαιο μεταφέρει έτσι την εργατική δύναμη εκεί που θα την εκμεταλλευτεί χωρίς να πληρώνει το ίδιο το κόστος μεταφοράς, αλλά με κρατικό χρήμα, δηλαδή και πάλι με χρήμα που έχουν προπληρώσει οι εργαζόμενοι.
Αν οι καπιταλιστές πράγματι θέλουν συγκοινωνίες χωρίς έλλειμμα, δεν έχουν παρά να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν το κόστος μεταφοράς των εργατών.
Η αστική προπαγάνδα θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δεχτούν σαν αυτονόητο αυτό που η αστική τάξη προβάλλει ως ένα το κρατούμενο, τα ελλείμματα, και με βάση αυτό να δεχτούν ότι όλα πρέπει να ξεκινήσουν από μηδενική βάση. Αυτό είναι μια κομπίνα ολκής. 

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΣΕ ΠΙΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ GAP (video)...



Ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, αξιοποιώντας ότι ο Κανονισμός δεν δίνει τη δυνατότητα απάντησης από το ΚΚΕ, κατέφυγε σε σειρά ανυπόστατων και συκοφαντικών χαρακτηρισμών, διαστρεβλώνοντας προκλητικά τις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά και τα ίδια τα γεγονότα.
Αυτός που αμφισβητεί ότι το Καστελόριζο έχει υφαλοκρηπίδα και ότι ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ, δεν είναι το ΚΚΕ, όπως ο πρωθυπουργός ψευδέστατα ισχυρίστηκε, αλλά η τουρκική κυβέρνηση με εκφρασμένες θέσεις και δράσεις, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την είσοδο τουρκικών πολεμικών πλοίων και ερευνητικών σκαφών, όπως το Malene Ostervold.
Εκείνα που έχουν ανοίξει το δρόμο σ' αυτήν την εξέλιξη είναι η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, οι συμφωνίες της Μαδρίτης και του Ελσίνκι, που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και αναγνωρίζουν ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Ο λαός πρέπει να ανησυχήσει και να τεθεί σε εγρήγορση, για να αντιμετωπίσει τις επικίνδυνες εξελίξεις που εγκυμονούν σε βάρος των λαών, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Και αυτό γιατί ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί με θράσος το ΚΚΕ για εθνικισμό και συνομωσιολογία, προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει και δεν απαντά στις συγκεκριμένες προκλήσεις της τουρκικής πλευράς, δεν διαψεύδει τις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων της Τουρκίας για μυστικές διαβουλεύσεις, δεν αντιδρά, αλλά αποδέχεται τις «γκρίζες ζώνες» που επιβάλλει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Πατριωτισμός δεν είναι η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, αλλά τα συμφέροντα των λαών.