Σελίδες

28 Ιουν 2019

Μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου

Στις 7 Ιουλίου 2019 γίνονται οι εκλογές για ανάδειξη νέου κοινοβουλίου. Είναι σίγουρο ότι η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ της χώρας μας, σε συνεργασία με τη μορφή της υπακοής στις πιο χαρακτηριστικές Καπιταλιστικές - Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του πλανήτη, ελέγχει απόλυτα την κατάσταση. Έχει έτοιμο το βασικό σχήμα εξουσίας το οποίο σ' αυτή τη συγκυρία προτιμά. 

Η Ν.Δ. και ένας Μητσοτάκης έρχονται κρατώντας καινούριο καλάθι με τα δώρα του αρραβώναΌμως κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι «το τυρί αυτής της στάνης βρωμά.» Συγκρατούν σε επίπεδο «παίχτη» τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσοχή! δεν είναι μόνο ο καταναλωμένος καραγκιόζης που του φόρεσαν την κόκκινη φουστανέλα για να χορέψει, σε όλα τα καταγώγια, ό,τι χαβά του παίζανε. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πλούσιο απαράτ ρεφορμιστών κλασικού τύπου, καθώς και οπορτουνιστών με τη χαρακτηριστική τους επιπολαιότητα, έτοιμους για χρήση από το σύστημα. 

«Ανοιχτά» παράθυρα και πόρτες για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού

«Ανοιχτό» το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με τη ΝΔ άφησε χτες ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Open. 
Είπε συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Η συγκυβέρνηση των δύο πόλων είναι ένα ακραίο σενάριο που θα μπορούσε υπό συνθήκες να λάβει χώρα, αλλά όχι υπό τις παρούσες». 

Είναι γεγονός ότι η προετοιμασία του εδάφους για ένα τέτοιο - ίσως όχι και τόσο μακρινό - ενδεχόμενο έχει ξεκινήσει, αφού και ο Αλ. Τσίπρας αλλά και στελέχη άλλων αστικών κομμάτων φροντίζουν σε κάθε ευκαιρία να φέρνουν στο προσκήνιο, έστω και «μετρημένα», το θέμα της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, με στόχο βέβαια την απρόσκοπτη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης, που είναι προϋπόθεση για την ικανοποίηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Δύο φωτογραφίες


1) Ο Μπελογιάννης κι οι σύντροφοί του. Στο εκτελεστικό απόσπασμα με το χαμόγελο στα χείλη κι αφού πρώτα είχαν ξεφτιλίσει τους στρατοδίκες μέσα στα στρατοδικεία τους. 

Περισσότερες μπαγαποντιές...

«Ο κόσμος ήθελε περισσότερα». Με αυτήν την επωδό κάνει υποτίθεται την «αυτοκριτική» της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το προηγούμενο διάστημα και με το βλέμμα στις κάλπες της 7ης Ιούλη λέει στον λαό να τη στηρίξει ξανά, ώστε, αφού πρώτα «κράτησε τα μπόσικα» για τον λαό, τώρα να συνεχίσει πιο αποφασιστικά στην ίδια κατεύθυνση.
Και μόνο ότι υπονοούν πως τα προηγούμενα χρόνια κάτι έδωσαν στον λαό, αλλά τάχα όχι όσα θα ήθελαν, είναι από μόνο του μια μεγάλη πρόκληση.
Το μόνο που πραγματικά έδωσε στον λαό, τέσσερα και πλέον χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ήταν ένα ακόμα μνημόνιο, εκατοντάδες εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους, μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης, άγρια φοροληστεία, περικοπές δαπανών ακόμα και για στοιχειώδεις ανάγκες.