Σελίδες

18 Οκτ 2013

Αποκαλυπτικός αύριο ο «Ριζοσπάστης» - με χρήμα της ΕΕ προωθείται η θεωρία των άκρων


Διαβάστε το Σάββατο στο «Ριζοσπάστη» αποκαλυπτικό θέμα για το πώς προωθείται η «θεωρία των άκρων» με χρηματοδότη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Διαβάστε για το πρόγραμμα της ΕΕ που δίνει 100.000 ευρώ για κάθε προπαγανδιστική δράση που ταυτίζει τη ναζιστική θηριωδία με τον κομμουνισμό και τις σοσιαλιστικές χώρες.
Δείτε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» το σχετικό έγγραφο που διακινεί το υπουργείο Εσωτερικών σε αποκεντρωμένες διοικήσεις, δήμους και περιφέρειες της χώρας, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, επιμελητήρια, ΜΚΟ και άλλους φορείς.

Κεντροαριστερά: Ήταν και είναι βασικός πυλώνας των επιχειρηματικών ομίλων, γι' αυτό και είναι επικίνδυνη


Η κίνηση των «58» έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και της αστικής διαχείρισης, στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, που ο κύριος όγκος της σήμερα εκφράζεται ουσιαστικά μέσω του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ με τον Βενιζέλο συμφωνεί, ενώ άλλα στελέχη του κλείνουν το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ, που συνετέθη από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, διαφωνεί, προτείνοντας τον «τρίτο προοδευτικό πόλο», αποκλείοντας τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, με στελέχη της να στηρίζουν τους «58» και τον Σπ. Λυκούδη, γραμματέα της ΚΕ της, να συμφωνεί σε κεντροαριστερά με ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Ο Λοβέρδος, ο οποίος ως υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν άφησε πέτρα για πέτρα όρθια, τώρα ζητά «καθαρές κουβέντες» από το ΠΑΣΟΚ αν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ (που υλοποιεί ό,τι δεν τέλειωσε το ΠΑΣΟΚ), στοχεύοντας σε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που τσακίζει τον κόσμο με το ΠΑΣΟΚ σε δήμους και εργατικό κίνημα, διαφωνεί με την κεντροαριστερά των «58» (του ΠΑΣΟΚ) γιατί θέλει κεντροαριστερά με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλα στελέχη του δεν διαφωνούν γενικώς και τόσο…

Νέο βίντεο της ΚΝΕ με τίτλο «Χρυσή Αυγή: ρουφιάνοι των εφοπλιστών»



Ενας αχταρμάς σκοπιμότητας

Ο αχταρμάς είναι ένας καλός τρόπος για να επιπλέει κάποιος στις κουβέντες του καφενέ. 
Οταν όμως ο αχταρμάς γίνεται άρθρο προβολής σε μια μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, τότε παύει να είναι κουβέντα για να περάσει η ώρα, αποκαλύπτεται ως νέτη σκέτη σκοπιμότητα.

«Ο συνδικαλισμός μπορεί στο όνομα "εργατικών δικαιωμάτων" να εξελιχθεί σε μια κερδοφόρα επιχείρηση, από το σχολείο ως το γήπεδο και από τον τρόπο οδήγησης μέχρι το "χτίσιμο" καθηγητών στο πανεπιστήμιο, από το μαχαίρωμα για μια παραγγελιά στο σκυλάδικο μέχρι το μαχαίρωμα του Π. Φύσσα στο Πέραμα, μια ευθεία είναι. Ενας δρόμος. Στρωμένος με τους κοινούς μύθους αριστερών και δεξιών: "το κακό, ο διάβολος για τους μεν - ο καπιταλισμός για τους δε. Η μετά θάνατον ζωή, ο Παράδεισος για τους από εδώ - ο κομμουνισμός για τους απέναντι», γράφει μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης Σ. Γκορίτσας στα ΝΕΑ, αφού πρώτα υιοθετεί ως δεδομένο για την ανάπτυξη της σκέψης του (σκέψης; λέμε τώρα...)

Πλαστές διαχωριστικές γραμμές


Σχολιάζοντας τις ζυμώσεις ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή την τροπολογία για «διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα», απ' αφορμή της Χρυσής Αυγής, ο αστικός Τύπος ζητάει να υπάρξει «διακομματική συνεννόηση» και συνεργασία. «Η διακομματική συνεννόηση είναι μία κατάκτηση που πρέπει να περιφρουρηθεί, ώστε να καταστεί μόνιμη και γόνιμη για όλα τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν τη θωράκιση της δημοκρατίας», έγραφαν χτες τα «Νέα». Με το ίδιο πάνω κάτω περιεχόμενο, άλλες εφημερίδες, όπως το «Εθνος», επανέφεραν έννοιες όπως το «δημοκρατικό τόξο», έγραφαν ότι «οι δημοκρατικοί θεσμοί και η έννομη τάξη δεν επιτρέπεται να παραδίδονται στο έλεος των εχθρών τους» και ότι «πρωταρχική υποχρέωση των κομμάτων είναι η προστασία της δημοκρατίας».