Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Ανιστόρητη προπαγάνδα ...


«Η νέα... "αποχή" του ΚΚΕ...», είναι ο τίτλος άρθρου για το εκλογικό αποτέλεσμα του Γ. Λεονταρίτη στην εφημερίδα «Παρόν» της Κυριακής, 24/6/2012. 
Βεβαίως καθένας, ιδιαίτερα από τους αστούς δημοσιολόγους, προσεγγίζει το εκλογικό αποτέλεσμα ανάλογα με τους σκοπούς που υπηρετεί η εφημερίδα του και την πολιτική που στηρίζει. 
Αυτό κάνει και ο συγκεκριμένος αρθρογράφος, μόνο που πασχίζει να το στηρίξει και με ιστορικά στοιχεία, διαστρεβλώνοντας κατάφορα την ιστορία, όπως ακριβώς και η αστική πολιτική και προπαγάνδα. 
Να τι γράφει: «Η κομμουνιστική ηγεσία αρνείται να δει ότι οι οπαδοί της διαφωνούν με τη γραμμή της απομονώσεως που εχάραξε (...) Η Αλέκα Παπαρήγα

Αναπαράγει τις αξιώσεις μερίδας των αστών


Κάθε απολογητής της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας θεωρεί υποχρέωσή του να συνδράμει την προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης και δεν εξαιρείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή τις εξελίξεις σε Ισπανία και Κύπρο, επαναφέρει τις προτάσεις του για περισσότερη, πιο ισχυρή ΕΕ, αλλά και για τη χρήση επιπλέον εργαλείων διαχείρισης, αποσιωπώντας το χαρακτήρα και την οξύτητα της κρίσης, όπως και το γεγονός ότι όλα τα εργαλεία που αποφασίζει η ΕΕ στόχο έχουν να φορτώσουν τις συνέπειες στους λαούς, για να σωθεί η πλουτοκρατία.
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζονται σταθερά με αυτές που διατυπώνουν μερίδες της πλουτοκρατίας, γι' αυτό και αν εφαρμοστούν, τα πράγματα θα συνεχίσουν να τραβάνε απ' το κακό στο χειρότερο για το λαό. Εξίσου επικίνδυνες είναι και οι αυταπάτες που σκορπά, θέλοντας να κρύψει τον πραγματικό χαρακτήρα της κρίσης και να ενσωματώσει το λαό σε διαχειριστικά κανάλια.

Χέρι - χέρι η κρίση και οι πόλεμοι


Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπουτης ΚΕ του ΚΚΕ για τις επιβουλές κατά Συρίας - Ιράν, υπογραμμίζεται:
«Η κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, με αιχμή την παραβίαση του εναέριου χώρου της Συρίας από τουρκικό αεροπλάνο που καταρρίφθηκε, η προσφυγή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστικές απειλές για επέμβαση στη Συρία και το Ιράν διαμορφώνουν πολύ επικίνδυνη κατάσταση, που εγκυμονεί κινδύνους νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή.
Οι εξελίξεις αυτές εκφράζουν την όξυνση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τον έλεγχο των πρώτων υλών της περιοχής, τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς των εμπορευμάτων και των αγορών.

«Με αυτό το πουλί (οπλοπολυβόλο) στον ώμο και την μπλούζα της Χρυσής Αυγής θα εξαφανιστούν όλοι»...


Η χθεσινή εξάρθρωση κυκλώματος στην Καβάλα τα μέλη του οποίου κατηγορούνται ότι διέπρατταν ληστείες σε τράπεζες, εκρήξεις σε ΑΤΜ, επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και εκβιάσεις αποκάλυψε και τη σχέση της σπείρας με ακροδεξιές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή.

«Με αυτό το πουλί (οπλοπολυβόλο) στον ώμο και την μπλούζα της Χρυσής Αυγής θα εξαφανιστούν όλοι», ακούγονται να λένε σε συνομιλία τους μέλη της σπείρας σύμφωνα με τη δικογραφία όπως αποκάλυψε το ΕΘΝΟΣ σε ρεπορτάζ του ενώ η Χρυσή Αυγή τονίζει ότι δεν έχει σχέση μαζί τους.

Πρώην καταδρομείς, εκπαιδευμένοι στη χρήση βαρέων όπλων, αδίστακτοι, εξαιρετικά επικίνδυνοι και σε στενή επαφή με τον ακροδεξιό χώρο κινούσαν τα νήματα της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στην Καβάλα κατά την προχθεσινή μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Το πολυμελές κύκλωμα είχε έδρα την Καβάλα και πλούσια δράση στο

Τίποτα το προσωπικό...-Και οι offsore, και το Χρηματιστήριο;


Eυγενέστατος αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. Το είπαν όλοι, ακόμη κι ο ίδιος ο παραιτηθείς υπουργός που τον ταράξανε στη νομιμότητα και τον ανάγκασαν να παραιτηθεί..
Τωρα βεβαια και που παραιτήθηκε κερδίσαμε τίποτα εμείς; Καμια απάντηση...
Σα να λέμε δηλαδή, και που παραιτήθηκε ο Ράπανος και στη θέση του πήγε ο Παπαδήμος, συγνώμη ο Στουρναρας ήθελα να πω, αλλά εν πάσει περιπτώσει το ίδιο είναι, άλλαξε κάτι για μας; Θα είναι μικρότερο το χαράτσι; Οχι βεβαια.
Μήπως όμως ρε παιδί μου αναδείχτηκε κάποιο σοβαρό ζήτημα και κατάλαβε δυό πράγματα παραπάνω ο λαός; Γιατί

Διδάγματα από την Ισπανία


Πριν από τις εκλογές τις 17ης Ιούνη, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα στην Ελλάδα, παρουσίαζαν την Ισπανία σαν υποδειγματική περίπτωση, για το γεγονός ότι κατάφερε να εξασφαλίσει δάνειο από την ΕΕ για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών της, χωρίς να υπογράψει μνημόνιο. Στόχος τους ήταν να πείσουν το λαό ότι μια αστική κυβέρνηση μπορεί να ασκεί καλύτερη διαχείριση από μια άλλη, αρκεί τάχα να διαπραγματεύεται με πυγμή απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους. Αποθεώνοντας μάλιστα τη διαχείριση, ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζε το κάρο του μνημονίου μπροστά από το άλογο της κρίσης και υποσχόταν διακυβέρνηση τύπου Ραχόι, αν πλειοψηφούσε στις εκλογές. Καλλιεργούσε και μ' αυτόν τον τρόπο αυταπάτες στο λαό ότι μπορεί να βάλει τέλος στα βάσανά του, χωρίς να έρθει σε ρήξη με την καπιταλιστική ΕΕ.
Αυτό που δεν έλεγαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι, ήταν ότι η κυβέρνηση Ραχόι, όπως και η προηγούμενη ισπανική κυβέρνηση, εφάρμοζαν περικοπές στις

Προσπάθεια να «αποκοιμίσουν» το λαό


«Οταν κάποιοι συμφωνούν να κάνουν μια δουλειά πρέπει να την κάνουν με τον καλύτερο τρόπο. Αναφέρομαι στους εταίρους αυτής της κυβέρνησης (...) Μακάρι σήμερα να "βγει καπνός" και να αρχίσει να δουλεύει η κυβέρνηση για να μπορούμε και εμείς να την ελέγχουμε από τη δική μας θέση ευθύνης. Οι αρρυθμίες που προστίθενται δυσκολεύουν τη θέση της χώρας (...) Πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα η ελληνική στάση από τους 3 εταίρους της κυβέρνησης και εμείς εδώ είμαστε να συζητήσουμε. Το κομμάτι που μας αναλογεί το κάνουμε και με το παραπάνω (...) Οι εξελίξεις στην Ευρώπη από την κρίση των τραπεζών και του χρέους είναι ραγδαίες (...) Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης που στήνεται θα έπρεπε να υπάρχει μια δραστήρια Ελλάδα να βάλει το δικό της θέμα, την αποτυχία του μνημονίου, και να διεκδικήσει ουσιαστικές αλλαγές. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δε βλέπω τις ελληνικές θέσεις».
Αυτά τα εξόχως αποκαλυπτικά δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ «Real»), δημιουργώντας την εντύπωση ή καλύτερα την

Τσίρκο...


Είναι η καλύτερη κυβέρνηση που είδαμε και ζήσαμε ποτέ. Είναι Θεοί. Είναι κορυφαίοι παίκτες, κορυφαίοι πολιτικοί, κορυφαίοι του θεάτρου, της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μοναδικοί. Είναι οι κατάλληλοι για την πιο δύσκολη στιγμή της χώρας, στην πιο κρίσιμη ευρωπαϊκή και παγκόσμια κρίση. Είναι ιδανικοί και αν δεν τους είχαμε, αυτούς ακριβώς έπρεπε να ανακαλύψουμε. Μιλάμε για την κυβέρνηση Σαμαρά, στην οποία βγάζουμε το καπέλο, αναγνωρίζοντας της, ικανότητες που δεν έβαζε το φτωχό μυαλό μας.

ΟΙ ΚΚΕΔΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣΟρισμένοι με άρθρα τους στον τύπο προσπαθούν να σπείρουν την απογοήτευση για το ΚΚΕ. Μιλούν για «μεγάλη ήττα», «συντριβή». Εντοπίζουν τις αιτίες στη στρατηγική του ΚΚΕ και κατακεραυνώνουν την ηγεσία του προσπαθώντας να καλλιεργήσουν πνεύμα έλλειψης εμπιστοσύνης. Περίεργο πράγμα…αυτή η τόσο μεγάλη «καούρα» για το «συντριμμένο» ΚΚΕ;
Είναι φανερό ότι για όλους αυτούς, είτε το Κόμμα κερδίζει, είτε χάνει σε ψήφους, μοναδικό ζητούμενο παραμένει το ΚΚΕ να αλλάξει την πολιτική του. Αν μάλιστα στις προηγούμενες εκλογές το ΚΚΕ συγκέντρωνε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, είναι βέβαιο ότι θα το απέδιδαν στη διάθεση του κόσμου να ρίξει ψήφο διαμαρτυρίας και σε καμιά περίπτωση δε θα το λογάριαζαν ως ένδειξη συμφωνίας και επιβεβαίωσης της πολιτικής του ΚΚΕ.
Είναι, όμως, αξιοσημείωτο ότι όλοι αυτοί οι κονδυλοφόροι χρησιμοποιούν

Λύκος στο μαντρί!

Ο νέος Αντι-μνημονιακός
Υπουργός Οικονομικών

«Διαβατήριο εξόδου από την επικίνδυνη ζώνη της χρεοκοπίας» (σ.σ.: το Μνημόνιο)
(Γιάννης Στουρνάρας, παρουσίαση έκθεσης του ΙΟΒΕ, 5/7/2010)
*
«Τα μέτρα (σ.σ.: του μνημονίου) έχουν κάποια (!) κοινωνική δικαιοσύνη»...
(Γιάννης Στουρνάρας, δηλώσεις στον «Φλας», 6/8/2010)
*
«Το Μνημόνιο είναι ένα αναγκαίο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής (...). Αν βγούμε από το Μνημόνιο σήμερα αυτό σημαίνει ακαριαίος θάνατος. Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αμέσως (...)».
(Γιάννης Στουρνάρας, δηλώσεις στον «Βήμα Fm», 21/9/2010)
*
«Χωρίς τη στήριξη της τρόικας, η ελληνική οικονομία θα είχε υποστεί μια

Απάντηση του Ν. Μπογιόπουλου στους προβοκάτορες «Ενωση Οπαδών της ΣΥΡΙΖΑ»


«Ενωση Οπαδών της ΣΥΡΙΖΑ»: Προβοκάτορες στο τετράγωνο!

Οι άτιμες προβοκάτσιες που συνεχίζουν να συνδέουν τον υπογράφοντα με σάιτ τύπου «Νέα Σπορά» και με κείμενα τα οποία έχουν πάρει ήδη την απάντησή τους από τον «Ριζοσπάστη», συνεχίζονται.
Παρ' ότι από το περασμένο Σάββατο κατήγγειλα ως «προβοκάτορες» τους ιθύνοντες της ιστοσελίδας «Ενωση Οπαδών για την ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς» που διακινούν τις παραπάνω συκοφαντίες (σσ: οι ίδιοι αυτοσυστήνονται και ως «Ενωση Οπαδών της ΣΥΡΙΖΑ), οι «κύριοι» αυτοί επανήλθαν προσθέτοντας νέες βρωμιές, ισχυριζόμενοι μάλιστα - παρά την πεντακάθαρη διάψευσή μου - ότι τα προβοκατόρικά τους «δικαιώθηκαν»!