Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Οι περήφανοι εργολάβοι μας...


Θαυμάστε θράσος των περήφανων ελλήνων εργολάβων μας. 
Πρόθυμοι υπηρέτες της πολιτείας του μνημονίου θέτουν εαυτούς, υπαλλήλους και εξοπλισμό στην υπηρεσία του κράτους για να φτιάξουν φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
Γιατί μας θυμίζει κάτι σε συλλόγους εκδοροσφαγέων, εμάς πάλι; 
Το επίσημο έγγραφο είναι εδώ :

Αριθ. Πρωτ. 431

ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.mp4
ΜΕ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ?

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στη Φλώρινα 20/2/2011
Για το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας, το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ευρώπη & το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από τη Φλώρινα όπου βρίσκεται για να μιλήσει σε εκδήλωση για το ρόλο των γυναικών στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε τα ακόλουθα:
Υπάρχουν δηλώσεις στον τύπο για το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας από τα μεγάλα κόμματα. Ένα σχόλιο.
«Ξέρετε τι θυμίζει αυτό; Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι. Γιατί χρωστάνε στον ελληνικό λαό και τώρα θέλουν να ολοκληρώσουν αυτά που του πήραν είτε με πώληση είτε με ενοικίαση 100 χρόνων της δημόσιας περιουσίας που η αξιοποίηση της ένα μόνο στόχο πρέπει να έχει: Την ικανοποίηση  των  λαϊκών αναγκών. Είμαστε ριζικά αντίθετοι και θα πολεμήσουμε αυτή την προσπάθεια».

Απεργία - Stachka

Αναδημοσίευση από redflyplanet 
Σας παραθέτουμε σήμερα τμήματα της ταινίας  «Απεργία» (Stachka), του Σεργκέι Αϊζενστάιν (Sergei M. Eisenstein) του 1924, στην οποία η πρωτογενής ύλη, οι αγώνες των εργατών, οι κοινωνικές αντιθέσεις και οι ταξικές ανισότητες, γίνονται όλα ένα οργανικό σύνολο, μια δημιουργία, χάριν στην νέα μέθοδο που χρησιμοποιεί και βαφτίζει ως "ατραξιόν". Με το μοντάζ, χρησιμοποιεί όλες τις αντιθέσεις για να οδηγήσει τον θεατή, σε ένα δρόμο όπου θα δει την ιστορία, την πολιτική και τα δικές του πεποιθήσεις να δοκιμάζονται. 

Αναγκάζει, αυτόν που βλέπει την ταινία, να σκεφτεί δημιουργικά μετά το τέλος της προβολής, αυτό που λέμε μεταθέαση, να σκεφτεί και να γίνει συνδημιουργός αυτού του φιλμικού κειμένου. Οι οξυμένες ταξικές αντιθέσεις και η απάνθρωπη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού περνούν μέσα από την ταινία και σήμερα 87 χρόνια μετά, οι έννοιες που ο Αϊζενστάιν έχει προβάλλει σε αυτή, βρίσκονται στην πολύ υψηλά στην επικαιρότητα ...

Η μεγάλη ευθύνη της εργατικής τάξης για το παρόν και το μέλλον του κινήματός της

Του
Δημήτρη ΓΟΝΤΙΚΑ

Μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ 
 Όταν το ΚΚΕ μιλάει για κήρυξη πολέμου στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα, και κυριολεκτεί και ακριβολογεί.
Δε μιλάει με κούφια λόγια και δε χρησιμοποιεί λέξεις για λόγους ρητορικής και εντυπωσιασμού. Ποτέ δεν το έκανε και δεν πρόκειται να το κάνει.
Οι θέσεις του, τα συνθήματά του, η πολιτική και η τακτική του είναι αποτέλεσμα επιστημονικής ανάλυσης, μελέτης του συνόλου των παραγόντων που καθορίζουν τις εξελίξεις και γενικά και ειδικά σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Μελέτης και γενίκευσης της πείρας του, αλλά και της διεθνούς πείρας.

Απεργία - Αποχή από τα καθήκοντα διεκπεραίωσης ημιυπαιθρίων...


Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2011
Αρ. Πρωτ. :3359


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ


Το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής παίρνοντας υπόψη του:


1. Τις προθεσμίες του ν.3843/10 ( τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων κλπ.) και την αντικειμενική αδυναμία τήρησής τους εκ μέρους των Μηχανικών υπαλλήλων των Πολεοδομιών, λόγω:
Έλλειψης επαρκούς στελέχωσης των Υπηρεσιών.
Του διοικητικού - και όχι μόνο - χάους που επικρατεί από την εφαρμογή του "Καλλικράτη".