Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Αιματοκύλισμα από το παρακράτος ΜουμπάρακΔεν πέρασε ούτε μια μέρα από το διάγγελμα Μουμπάρακ που μιλούσε για ομαλή μετάβαση και ο πρόεδρος έσπευσε να υλοποιήσει την υπόσχεσή του.
Εγγυήθηκε την ομαλότητα στέλνοντας οπλισμένους παρακρατικούς πάνω σε καμήλες και

Επαγρύπνηση...


Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι «καταστροφικό ταμπού» και ένα«φετίχ της μεταπολίτευσης».
Ο «νόμος και η τάξη» είναι το «θεμελιώδες συστατικό κάθε σοβαρής κοινωνίας» και «δεν αποτελεί μια "χουντική" εμμονή».
Το άσυλο είναι υπόλογο, αφού στο όνομά του «φασιστικές συμμορίες»,«μικρές μαφίες» και «κάθε παράνομος» συνωθούνται στα Πανεπιστήμια.
Οι μετανάστες απαρτίζονται από τμήματα που λειτουργούν σαν «οργανωμένες συμμορίες» που έχουν «καταλάβει σημαντικά κομμάτια μεγάλων πόλεων».
Συνεπώς, πρώτον: «Καιρός είναι να τελειώνουμε» με το άσυλο. Δεύτερον: Οργανωμένη επιχείρηση κατά των μεταναστών για την «ανακατάληψη των γειτονιών της Αθήνας».

Θέλουν επιστήμονες υποταγμένους...«Τι απαράδεκτα πράγματα είναι αυτά, επιστήμονες άνθρωποι που τους εμπιστευόμαστε τη ζωή μας, να "χτυπιούνται" με τα ΜΑΤ...». 
Τέτοιου προσανατολισμού ήταν τα σχόλια που έκαναν δημοσιογράφοι σε δελτία ειδήσεων για την «υποδοχή» που επιφύλαξε στους εργαζόμενους γιατρούς η κυβέρνηση, χτες, έξω από το υπουργείο Υγείας.
Το να «αφήνουν» οι εργαζόμενοι γιατροί τα γραφεία και τα εργαλεία τους και να παλεύουν ενάντια σε όσους θέλουν τα δημόσια νοσοκομεία παραμάγαζα των πολυεθνικών αποτελεί για τα φερέφωνα των πλουτοκρατών δείγμα... αντιεπιστημονικότητας; 
Και τι θεωρούν ότι συνάδει με τον όρκο του Ιπποκράτη; 

Στο δρόμο για το δίκιο του λαού...


Δεν ντρέπονται καθόλου
Αυτοί, οι χιλιάδες και χιλιάδες άνομοι και παράνομοι
...στην Αίγυπτο.
Δεν έχουν εκεί Παπαχελά, Πρετεντέρη, Αλαφούζο, Μανδραβέλη, Ελλη Στάη;
Να τους κάνουν κάθε μέρα μάθημα γιατί πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι;
Νόμοι που καταδικάζουν εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα.
Παράνομοι
Εκατομμύρια άνθρωποι σ' όλον τον κόσμο, παράνομοι.
Ο νόμος που ορίζει μέτρο πάντων το καπιταλιστικό κέρδος, ορίζει σαν παράνομο όποιον επιδιώκει να ανατρέψει αυτό το μέτρο.

Ο ΣΚΑΪ ως εισαγγελέας...

Τα αστικά ΜΜΕ εξελίσσονται και σε μοχλό ποινικοποίησης της λαϊκής δράσης, διολισθαίνοντας στον πιο επικίνδυνο αντιδραστικό δρόμο της συμβολής τους στην καταστολή.
Η στοχοπροσηλωμένη προπαγάνδα για επιβολή του «κράτους του νόμου» που απαιτούν οι καπιταλιστές, προκειμένου να επιβάλουν μείωση μισθών - συντάξεων, να αφήνουν απλήρωτους εργάτες, να φοροδιαφεύγουν, να έχουν ανασφάλιστους εργαζόμενους, να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν όσους διεκδικούν το δίκιο τους, δηλαδή την παράνομη αντεργατική δράση τους και με την κρατική καταστολή, τώρα εκφράζεται και με συμμετοχή τους σ' αυτό το εγκληματικό αντιλαϊκό έργο.

Λαζόπουλος περί Indymedia, ασύλου κ.α.