Σελίδες

26 Απρ 2014

Διαβάστε στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη

Διαβάστε στον Κυριακάτικο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ:
• Εκλογές 2014: Ισχυρό ΚΚΕ: Λαός ετοιμοπόλεμος για σύγκρουση με την ΕΕ και τα μονοπώλια
Για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, τις προσπάθειες της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους σε ψεύτικα διλήμματα, για το πώς η πείρα των εργαζομένων θα πρέπει να αξιοποιηθεί, για να διαμορφωθεί το σωστό κριτήριο μπροστά στις εκλογές κ.ά., συζητάμε σήμερα με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, και Σωτήρη Ζαριανόπουλο, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΕΓ του ΠΑΜΕ.
• Αγρότες: Η πείρα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις είναι κριτήριο για την ενίσχυση του ΚΚΕ (συζήτηση με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ Ρίζο Μαρούδα και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βαγγέλη Μπούτα).
• Ταξική Πρωτομαγιά - Πρωτοπόρα εργατιά! Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την ερχόμενη Πέμπτη.

Απειλές για Γ' Παγκόσμιο -Ζήτημα ζωής και θανάτου

Και ξαφνικά μετά από πολλές δεκαετίες, ακούστηκε ξανά το φρικτό δίλεξο:

Παγκόσμιος πόλεμος...

Ακούστηκε ξανά, μετά από πολλά χρόνια που ακουγόταν ότι "οι πόλεμοι πλέον είναι μόνο οικονομικοί"... και ότι μια παγκόσμια πολεμική σύγκρουση είναι τώρα πια αδύνατη.

Ειπώθηκε μάλιστα από τον Πρωθυπουργό της φασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου Α.Γιατσένιουκ..
Μιας κυβέρνησης που στηρίζεται και αναγνωρίζεται από όλη την "φιλειρηνική", "ελεύθερη" και φυσικά "αντιφασιστική" καπιταλιστική Δύση.
Ο καπιταλισμός στο μονοπωλιακό στάδιο δειχνει καθαρά πόσο νύχι-κρέας είναι με το φασισμό.

Φασισμός σημαίνει θάνατος.

Διαβεβαιώσεις ΣΥΡΙΖΑ προς το κεφάλαιο και αυταπάτες για τους εργαζόμενους...

Ένας αχταρμάς αντιφάσεων, αυταπατών και ευχών συνθέτουν τη Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, που υπηρετεί την ανάγκη του, αφ' ενός να διαβεβαιώνει το κεφάλαιο ότι έχει πρόταση διαχείρισης προς όφελος των συμφερόντων του, αφ' ετέρου να χειραγωγεί λαϊκές δυνάμεις σε στόχους εχθρικούς προς τα δικά τους συμφέροντα.
Επαναλαμβάνονται τα γνωστά χιλιοειπωμένα που χαρακτηρίζουν τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ:
Ότι οι ευρωεκλογές μπορεί να σηματοδοτήσουν «την ανατροπή και τη νέα εποχή στην Ελλάδα» και ταυτόχρονα να ανοίξουν «το δρόμο για μια νέα, δημοκρατική Ευρώπη», το πραγματικό περιεχόμενο της οποίας αποσιωπά όπως και το ρόλο των αστικών κυβερνήσεων.
Δεν φταίει ο καπιταλιστικός χαρακτήρας της ΕΕ, αλλά η δομή της και η αρχιτεκτονική του ευρώ που την έχει μετατρέψει «σε ένα υπερσυντηρητικό μόρφωμα». Ανακαλώντας, μάλιστα, με νοσταλγία τη φαντασίωση μιας ΕΕ της «σταθερής εργασίας, ισχυρών κοινωνικών εγγυήσεων», ισχυριζόμενος ότι αυτό «το μοντέλο αναπτύχθηκε μεταπολεμικά μέσα από την πάλη των εργαζομένων».

Με αφορμή μια ύπουλη αστική επίθεση στη γραμμή του ΚΚΕ

Με άρθρο της, η εφημερίδα «Τα Νέα» 18/4/2014, επιχειρεί μια, στοχοπροσηλωμένη στη διαστρέβλωση, προσέγγιση στην πολιτική του ΚΚΕ, με αφορμή τις εκλογές, εκφράζοντας την άποψη ότι το ΚΚΕ ενδιαφέρεται να είναι μόνο αντιπολίτευση. Πασχίζει έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, να διατυπώσει την άποψη ότι το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για τη λύση των λαϊκών προβλημάτων, επειδή δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει θέσεις και ρόλους στους θεσμούς του αστικού κράτους. Από τη συμμετοχή στην κυβέρνηση, στους Δήμους και στις Περιφέρειες, στην Ευρωβουλή με κεντρικό ζήτημα, (αυτό παρουσιάζει το άρθρο), τη συμβολή των ευρωβουλευτών στην ανάδειξη προέδρου της Κομισιόν! Δεν είναι η πρώτη και ούτε θα είναι η τελευταία φορά που η αστική προπαγάνδα, αλλά και αυτή των οπορτουνιστών, ασκούν κριτική και πολεμική στο ΚΚΕ γιατί δεν παίρνει μέρος στην αστική διαχείριση σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες με τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, η αστική και οπορτουνιστική προπαγάνδα εμφανίζει τη διαχείριση εντός του καπιταλιστικού συστήματος, την «ανάκαμψη» των καπιταλιστικών επιχειρηματικών ομίλων, ως το μοναδικό πεδίο το οποίο ενδιαφέρει και πρέπει να ενδιαφέρει τους εργαζόμενους, το λαό, αν θέλουν και αυτοί να δουν άσπρη μέρα.

Τα "συγχαρητήρια"

Tα πιο σπουδαία δε χρειάζονται πολλά λόγια για να ειπωθούν...

Αυτές τις μέρες "η χώρα" δέχεται συγχαρητήρια από "όλους"...
Οι "όλοι" που δίνουν τα συγχαρητήρια δεν είναι άλλοι από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το μαρτύριο που περνάμε τα τελευταία χρόνια.
 Δηλαδή η ΕΕ (με τις διάφορες μορφές και τους μηχανισμούς της όπως η Κομισιόν, η ΕΚΤ κλπ) το ΔΝΤ και οι διάφοροι συνεργάτες τους, είτε σε επίπεδο αναλυτών και κυβερνήσεων είτε σε επίπεδο μηχανισμών και ΜΜΕ.
Με μια πρόταση ο πανευρωπαικός και παγκόσμιος καπιταλισμός χαίρεται και χαμογελά... με τις "επιδόσεις" της ελληνικής οικονομίας!
'Όταν όμως ο βασανιστής σου σε χειροκροτάει τα μαντάτα σίγουρα δεν μπορεί να είναι καλά.

Παραλλαγές αντιλαϊκής πολιτικής, συσκευασμένες σε ψηφοδέλτια συγκοινωνούντων δοχείων

Ενώ η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, ενώ οι δείκτες της ανεργίας βάφτηκαν… κόκκινοι με 1.500.000 ανέργους, ενώ 6 στους 10  νέους δεν έχουν δουλειά, ενώ πάνω από 3.000.000 άνθρωποι άγγιξαν τη φτώχεια, ενώ 550.000 Έλληνες τρέφονται στα συσσίτια, ενώ πάνω από 300.000 ανάβουν «λαδοφάναρο», ενώ κόβονται συντάξεις αναπήρων, ενώ κόβονται φάρμακα από καρκινοπαθείς, ενώ στήνονται σκλαβοπάζαρα με 200-300-400 ευρώ… ενώ, …ενώ…
Κάποιοι,  ακόμα τάζουν …«ανάπτυξη» και «λαγούς με πετραχήλια»!!!
Μέσα σ’ αυτό το εκρηκτικό κοινωνικό πλαίσιο στήνεται πυρετωδώς το σκηνικό της τριπλής εκλογικής κάλπης για τις Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές, του Μάη. . .

Παρέμβαση του Μπάμπη Αγγουράκη, υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στο «Ε» (VIDEO)



Παρέμβαση του Μπάμπη Αγγουράκη, υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στο κανάλι «Ε», για την εκλογική αναμέτρηση του Μάη.