Σελίδες

2 Ιουλ 2011

Η αντιλαϊκή επίθεση σχεδιάστηκε πριν το ξέσπασμα της κρίσης...



Πρόσχημα το χρέος και τα ελλείμματα για τα βάρβαρα μέτρα που σαρώνουν μισθούς και δικαιώματα.
Τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση από τις πρώτες μέρες της θητείας της και στη συνέχεια συμπεριλήφθηκαν στο «Μνημόνιο 1», στο «μεσοπρόθεσμο» και τον εφαρμοστικό νόμο, αλλά και εκείνα που θα ακολουθήσουν, με αφορμή τις επόμενες δόσεις και τις δανειακές συμβάσεις, καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια στα κείμενα, τις εκθέσεις, τις συνθήκες, τις στρατηγικές και τις συναποφάσεις μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ, πριν ακόμα ξεσπάσει και βαθύνει η συγχρονισμένη καπιταλιστική κρίση. 

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ (μαντρόσκυλα του κεφαλαίου) ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...



Στήριξη στο ΠΑΣΟΚ για το τσάκισμα του λαού.
Προκλητική η ομιλία του Γ. Παπανδρέου το πρωί της Παρασκευής.
Από το βράδυ της Πέμπτης και έως το Σάββατο γίνεται στην Αθήνα, στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης, το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με τη συμμετοχή 300 εκπροσώπων απ' όλο τον κόσμο. 
Στα θέματα της ατζέντας, εκτός από το ζήτημα της Ελλάδας και τη στήριξη στον πόλεμο που διευθύνει το ΠΑΣΟΚ σε βάρος του λαού, αναμενόταν να εξετάσουν τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο, στη Β. Αφρική και το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας, μετά το ατύχημα της Φουκοσίμα.

ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ»

Η ευρωένωση των μονοπωλίων 
επιχειρεί να παρεμποδίσει 
τη δράση κομμάτων όπως το ΚΚΕ,
που αμφισβητεί και
αντιπαλεύει τη στρατηγική της. 
Ο φόβος τους για το λαό και τη 
δύναμή του είναι
που καθορίζει τους 
μάταιους σχεδιασμούς τους
Προσαρμογή στις σύγχρονες ανάγκες του αστικού συστήματος
Ευθεία βολή στα Μαρξιστικά Λενινιστικά Κομμουνιστικά Κόμματα των κρατών - μελών η αναμόρφωση του πλαισίου σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση

Οι σχεδιασμοί της ελληνικής άρχουσας τάξης για αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό δεν αποτελούν «ελληνική πρωτοτυπία», αλλά συνιστούν τμήμα των συνολικότερων σχεδίων του κεφαλαίου και των πολιτικών εκφραστών τους στην ΕΕ να αντιστοιχίσουν το πολιτικό τους εποικοδόμημα στις ανάγκες του πολέμου που έχουν εξαπολύσει στα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Στην κατεύθυνση αυτή, κεντρικό ρόλο προορίζονται να παίξουν τα λεγόμενα «Ευρωπαϊκά Πολιτικά Κόμματα».
Τα ευρωπαϊκά κόμματα εντάσσονται στη νομικοπολιτική δομή του οικοδομήματος της ΕΕ και είναι υποχρεωμένα να υπηρετούν την πολιτική και ιδεολογία της αστικής τάξης, να στηρίζουν την ΕΕ και να ενσωματώνουν τις εργατικές - λαϊκές μάζες στην πολιτική, τους στόχους και τις επιδιώξεις της, οικονομικές, πολιτικές, ιδεολογικές.

Πρωτοβουλία του ΚΚΕ για την αναγνώριση ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους.



Το ΚΚΕ, με απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, αναλαμβάνει σημαντική πολιτική πρωτοβουλία για την αναγνώριση ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους. 
Ηδη, αντιπροσωπεία του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέπτεται και ενημερώνει πρεσβείες αραβικών χωρών και άλλων κρατών της περιοχής, ενώ αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ θα επισκεφτεί τις επόμενες μέρες την Παλαιστίνη. 
Το κείμενο με τις θέσεις του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είναι το ακόλουθο:

Η δράση προβοκατόρικων μηχανισμών στις 5 Μάη 2010...


Η Περιφρούρηση του ΠΑΜΕ μπροστά στον  Αγνωστο
Στρατιώτη που απέτρεψε την προβοκάτσια

Είναι γνωστό ότι οι μηχανισμοί (κρυφοί ή φανεροί) του αστικού κράτους χρησιμοποιούν, παρεισφρέουν ή ακόμα και «στήνουν» οι ίδιοι διάφορες ομάδες που εμφανίζονται ως «αντιεξουσιαστικές». Χρησιμοποιούν την προβοκατόρικη δράση τους, ώστε να πατήσουν πάνω σε ενέργειες και να εντείνουν την καταστολή ενάντια στο λαϊκό - εργατικό κίνημα.
Τέτοιες, σοβαρές, καταγγελίες υπήρξαν και για τη δράση προβοκατόρων στις 5 Μάη 2010, όταν επιχειρήθηκε - χωρίς επιτυχία - η προβοκάτσια κατά του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, αλλά ο εμπρησμός της «Μαρφίν» στη Σταδίου είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό τριών εργαζομένων τραπεζοϋπαλλήλων.

Είχε ξεμπροστιάσει τον Σουκαρά από το Φλεβάρη...

ΣΟΥΚΑΡΑΣ ΧΑΦΙΕΣ...


Σε ανακοίνωση της παράταξης «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΑΣΑ» που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στον προβοκατόρικο ρόλο του συγκεκριμένου συνδικαλιστή.

Οπως αποκαλύφθηκε την επομένη της 48ωρης απεργίας στις 28 και 29 Ιούνη, ένας από τους κουκουλοφόρους που περιέθαλψαν τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια του κατασταλτικού μακελειού στη Βουλή, ήταν ο Απόστολος Σουκαράς, εργαζόμενος και συνδικαλιστής στην ΕΘΕΛ, γνωστός για τις ακροδεξιές απόψεις του και τη δραστηριοποίησή του στο συγκεκριμένο χώρο. 
Την επικίνδυνη αυτή δράση, είχε αποκαλύψει και είχε καταγγείλει έγκαιρα η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΑΣΑ», που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Φλεβάρη του 2011 για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, κάνοντας ονομαστική αναφορά στο ρόλο του συγκεκριμένου συνδικαλιστή.

Η «Καθημερινή» και η νομιμότητα του ΚΚΕ.



Στη χτεσινή «Καθημερινή», σε άρθρο που υπογράφει ο πρόθυμος για τέτοιες δουλειές Μπ. Παπαδημητρίου, αναφέρεται ότι το ΚΚΕ «βρίσκεται με το ένα πόδι στη νομιμότητα»!
Δεν είναι η πρώτη, δεν θα είναι η τελευταία. 
Η «Καθημερινή» συχνά πυκνά αναφέρεται στο ΚΚΕ σαν κόμμα που δε δικαιούται να υπάρχει. 
Εχει μακρά ιστορία αυτή η θέση. Η αστική τάξη δε συμβιβάστηκε ποτέ με το αποτέλεσμα της λαϊκής πάλης, που επανέφερε το ΚΚΕ στη νομιμότητα μετά από 27 χρόνια βαθιάς παρανομίας στο οποίο το είχαν ρίξει οι αστοί το 1947. 

Χρέος, κρίση και ανάπτυξη.



Το «μεσοπρόθεσμο» ψηφίστηκε στη Βουλή, όπως και ο εφαρμοστικός νόμος που το εξειδικεύει. 
Αυτά πρέπει να γίνουν αφορμή να ξεμπερδεύουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι με τις αυταπάτες, τα διλήμματα και τα ιδεολογήματα του «ευρωμονόδρομου». 
Ηδη η αστική προπαγάνδα κάνει λόγο για ανακούφιση των ευρωσυμμάχων σε Γερμανία και Γαλλία, αλλά και των επιτελών σε Γιούρογκρουπ κλπ. 
Τι σημαίνουν αυτά; Οτι θα συνεχίσει να δανειοδοτείται το ελληνικό κράτος, επομένως δεν πρόκειται να το αφήσουν να χρεοκοπήσει.

Ωρα μεγάλης ευθύνης.



Ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο η πλουτοκρατία, τα κόμματά της και οι σύμμαχοι της κυβέρνησης στο εξωτερικό πανηγυρίζουν για την ψήφιση του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» και του εφαρμοστικού νόμου, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο να πεισμώσει ο λαός, να οργιστεί, να τους πολεμήσει οργανωμένα και ταξικά.
Τα πανηγύρια στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ δεν έχουν να κάνουν με την αγωνία τους να σωθεί η Ελλάδα και το ευρώ, όπως διατυμπανίζουν στις δηλώσεις τους, αλλά με την επιδίωξη και την επιθυμία τους να γονατίσει το λαϊκό κίνημα.