Σελίδες

11 Αυγ 2010

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ

Οι αστοί τρομάξανε

1,5 ΔΙΣ. ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. (ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ)


Ιδού το χρήμα! Ιδού η τρανταχτή επιβεβαίωση της νικητήριας ιαχής («Λεφτά Υπάρχουν!»), με την οποία ο Πορφυρογέννητος ο Μνημονιοφόρος μετέδιδε σοσιαλιστικές δονήσεις στους εύπιστους ψηφοφόρους του. Ιδού η ανάπτυξη, που μεταμόρφωσε την χρεοκοπημένη Ελλάδα και καταυγάζει την υπανάπτυκτη βαλκανική ενδοχώρα. Δείγμα απειροελάχιστο: 1,5 δις ευρώ (= 1.500.000.000) διατίθενται προς ενίσχυση, επιχορήγηση και επιδοτήσεις «επενδυτικών σχεδίων» (εν Ελλάδι και Βαλκανίοις!), με απόφαση της Υπουργού Οικονομίας (και άλλων τινών…), δημοσιευομένη στο υπ’ αριθμ. 1172 φύλλο του Β΄ τεύχους του ΦΕΚ της 4ης Αυγούστου 2010. Ιδού η ευημερία (των αριθμών – όπως έλεγε ο περίπου συνώνυμος πάππος του…). Ιδού και η απορία*, Πρόεδρε: αν υπάρχουν λεφτά, γιατί συνεχίζετε να μας παραδίδετε στις λεπίδες των μαθητευόμενων εκδοροσφαγέων σας; κι αν δεν υπάρχουν, γιατί συνεχίζετε να μοιράζετε αέρα; σε κάθε περίπτωση: γιατί συνεχίζετε; την κάλπη-κη λαϊκή εντολή την αγνοήσατε, την κεκρυμμένη εντολή την εκτελέσατε… Καιρός να επιστρέψετε οίκαδε…
(* τόσο υπό την έννοια της εκπλήξεως και της δυσκολίας στην κατανόηση, όσο και υπό την έννοια της φτώχειας…)
οπωπητήρ
Φ


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2010/08/15.html#ixzz0wK6sfLdU

Νέοι κίνδυνοι στα Βαλκάνια

http://tasosnastos.blogspot.com/

   Ο κατάπτυστος «χρησμός» αναγνώρισης της «ανεξαρτησίας» του Κοσσυφοπεδίου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης αποτελεί δείγμα της ανυποληψίας του ως οργάνου εξυπηρέτησης ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων. Το κυνικό θράσος του να γνωμοδοτήσει ότι η «ανεξαρτησία» ενός τμήματος της σερβικής επικράτειας που είναι το Κοσσυφοπέδιο δεν αποτελεί παραβίαση της σερβικής εδαφικής ακεραιότητας είναι αποκαλυπτικό. Δείχνει ότι, πίσω από το ακαταδίωκτο των Αλβανών κατσαπλιάδων «Ουτσεκά» κ.λπ., λειτουργεί το προστατευτικό δίχτυ ισχυρών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων που χρησιμοποιούν την αλβανική αυθαιρεσία ως όργανο κρούσης και αναταραχής στον ευαίσθητο χώρο των Βαλκανίων. Αυτό ως στοιχείο της χρόνιας ευρύτερης διεθνούς ασυλίας του αλβανικού προτεκτοράτου από την ευρωατλαντική συμμαχία. Ταυτόχρονα με αυτό, υπήρξε η λεγόμενη «Δημοκρατική Αντιπολίτευση» ως ένα άλλο όργανο του ευρωατλαντισμού στο εσωτερικό της Γιουγκοσλαβίας που συγχρονιζόταν με τη διάλυσή της και την ανατροπή του Προέδρου Σλ. Μιλόσεβιτς πραξικοπηματικά. Επρόκειτο για ένα συνονθύλευμα πολιτικών εντεταλμένων του ευρωατλαντισμού με τα απολειφάδια της σερβικής μοναρχίας και του παλιοημερολογίτικου εκκλησιαστικού ιερατείου.
   Υπήρξε χαρακτηριστική η μάζωξή τους στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του τότε ΥΠΕΞ και σημερινού πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Τμήμα της τότε «Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης» βρίσκεται τώρα στην κυβερνητική εξουσία και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της παράνομης κατάληψης του Κοσσυφοπεδίου από τις αλβανικές συμμορίες, που απολαμβάνουν τη στήριξη κι αναγνώριση του διεθνούς ιμπεριαλισμού με τα όργανά του. Είναι υποχρεωμένοι να προσπαθούν το ακατόρθωτο, στο πλαίσιο του ευρωατλαντισμού που υπηρέτησαν. Ο κατήφορος που διάλεξαν τους οδηγεί στην πλήρη ένταξη και υποταγή στο ΝΑΤΟ πριν από την εισδοχή τους στην ΕΕ. Η εμφανής δυσκολία προκύπτει από το πατριωτικό φρόνημα του σερβικού λαού και τον κίνδυνο να καταγγελθούν ανοιχτά ως προδότες. Στη σημερινή ευαίσθητη κατάσταση της Σερβίας έρχεται να προστεθεί η επίσκεψη του αναπληρωτή Ελληνα ΥΠΕΞ Δρούτσα στη μισθοφορική ελληνική στρατιωτική μονάδα στο Κοσσυφοπέδιο. Σε ομιλία του, τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ελληνικών συμφερόντων, πράγμα που εντάσσει το Κοσσυφοπέδιο στη γενικότερη «διείσδυση» του ελληνικού καπιταλισμού στη βαλκανική ενδοχώρα ως προνομιακός εντολοδόχος εταίρος του ευρωατλαντισμού.
   Το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου βάζει τη Σερβία στην προκρούστεια κλίνη του ιμπεριαλισμού. Την υποχρεώνει μετά τον ακρωτηριασμό της να δηλώσει όρκο συμμαχικής ΝΑΤΟικής πίστης με τον Αλβανό καταπατητή. Αυτό ως προϋπόθεση εισδοχής της στον ευρωενωσίτικο οικονομικό εταίρο με τη μεσολάβηση και τις ευλογίες του Ελληνα αστού κατεργάρη. Ομως, μέγιστο ερωτηματικό αποτελεί η συμπεριφορά του σερβικού λαού και οι πιθανές αντιστάσεις του. Το ίδιο και η ανάλογη συμπεριφορά των Ελλήνων στα ακραία αντιλαϊκά μέτρα μιας ανυπόληπτης κυβέρνησης. Το μέλλον θα δείξει πού οδηγούνται τα Βαλκάνια με την ευρωατλαντική παρέμβαση, τις συμμορίες του αλβανικού προτεκτοράτου και την υπονόμευση της «διείσδυσης» του ελληνικού καπιταλισμού.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ

ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ 'ΜΙΖΕΝΣ' ΣΕ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΑΠΟ ΤΗ «ΖΗΜΕΝΣ»
Καλά προστατευμένες οι διαδρομές της μίζας
Ενδιαφέροντα τα στοιχεία που προκύπτουν από τις μέχρι τώρα καταθέσεις των μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
Γρηγοριάδης Κώστας
τις 5 Φλεβάρη 2010 ξεκίνησαν στη Βουλή οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο «Ζήμενς». Ανεξάρτητα από την πορεία και τις σκοπιμότητες που συντέλεσαν στην αποκάλυψη της όλης υπόθεσης, ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα που προκύπτουν από τις μέχρι τώρα καταθέσεις είναι και τα εξής δύο στοιχεία, που από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το ΚΚΕ σχετικά με την ουσία του σκανδάλου:
  • Πρώτον, πολιτικά και διοικητικά στελέχη των δύο κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έγιναν κατά καιρούς δέκτες μίζας από την πολυεθνική, με στόχο αυτή να κλείσει κερδοφόρες μπίζνες πολλών εκατομμυρίων ευρώ με το Δημόσιο.
  • Δεύτερον, οι διαδρομές της συνδιαλλαγής του κεφαλαίου με τα κόμματά του είναι τόσο πολύπλοκες, ώστε να καταρρίπτεται κάθε κάλπικος ισχυρισμός ότι το αστικό πολιτικό σύστημα θέλει και μπορεί να επιβάλει τη διαφάνεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κυκλοφορία της μίζας προς τα κόμματα μεσολαβούσε το επίσημο τραπεζικό σύστημα, με τους νόμους του δικομματισμού, επιχειρηματίες και συγγενείς πολιτικών με υπεράκτιες εταιρείες.
Σε κάθε περίπτωση, η διαδρομή του μαύρου χρήματος έρχεται να επιβεβαιώσει ότι κάθε συζήτηση περί διαφάνειας από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στοχεύει σε οτιδήποτε άλλο, πέρα από το να εμποδίσει τη σύμφυτη με τον καπιταλισμό διαπλοκή των πολυεθνικών με τα αστικά κόμματα εξουσίας.
. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρηματίστηκαν από τη «Ζήμενς». Το επιβεβαιώνουν οι παρακάτω μεταξύ άλλων καταθέσεις:

Μία μειοψηφία τα παίρνει όλα


Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό - αφού έχουν περάσει μέσα στο καλοκαίρι ό,τι πιο αντεργατικό είναι στο πρόγραμμά τους - η μία μετά την άλλη οι αστικές κυβερνήσεις που εναλλάσσονται στην εξουσία θυμούνται το περίφημο «κοινωνικό πακέτο» ενόψει ΔΕΘ.
Οι τωρινοί, ακόμα δεν το είδανε, Γιάννη το βαφτίσανε. Με κάτι δήθεν ασφαλείς πληροφορίες στον αστικό Τύπο αφήνονταν υπονοούμενα ότι θα υπάρξουν τελικά και παροχές. Διαβάζεις στα ψιλά και ...τζίφος. Η ίδια η ανάλυσή τους τους προδίδει. Δίνονται, γράφουν, πολλά λεφτά σε κοινωνικές παροχές αλλά δεν πιάνουν τόπο, σπαταλιούνται. Από δω προκύπτει ήδη αναγγελία νέων περικοπών δαπανών που θα εκτιμηθούν σαν σπατάλη. Πώς θα προκύψουν οι παροχές; Θα αλλάξει, γράφουν, η κατεύθυνση. Δηλαδή, μιλάνε για αναδιανομή μιας πίτας που θα την έχουν κιόλας μικρύνει. Πρέπει να αναγνωρίσουμε στο ΠΑΣΟΚ ότι είναι «μανίτσα» σε τέτοιες κομπίνες. Σαν τον καπετάνιο που μοίραζε από μισό αυγό κρυφά στον κάθε ναύτη να μην το μάθει ο διπλανός του κι ύστερα έβγαινε και φώναζε «εϊ, εσύ που έφαγες το αυγό, δούλευε!». Το πρόβλημα για όσους ακόμα ελπίζουν ότι θα υπάρχουν παροχές, είναι πως πια δεν προβλέπεται ούτε μισό αυγό.
Χαμός και κλάμα χτες για τους φόρους που δεν καταβάλλονται. Οι μόνοι που μπορούν να φοροδιαφεύγουν είναι αυτοί που τα έχουν.

Eκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς



ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Με καταθέσεις στεφάνων σε σημεία της πόλης που εκτελέστηκαν αγωνιστές ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 17 Αυγούστου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 22 Αυγούστου οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Κοκκινιάς 1944. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ Παράρτημα Κοκκινιάς και ο Δήμος Νίκαιας.

Μάγκικο- Οι μπάτσοι