Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας...ΜΑ ΤΙ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ αυτά από την πλευρά της κυβέρνησης; 


Μερικές εισαγγελικές παρεμβάσεις μόνο για το θέμα των κινητοποιήσεων των ταξιτζήδων; 
Απαράδεκτη επιείκεια.
Αφού είναι προφανές ότι στη χώρα υπάρχουν ...οργανωμένες δυνάμεις που έχουν σαν στόχο να επιφέρουν πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό άρα στην εθνική οικονομία! 
Εχουν επανειλημμένα επισημανθεί και «χτυπούν» κατά καιρούς.

Μνημείον - Εις τον Άγνωστον Παπάραν (ελληνοφρενικό) ...ΜΝΗΜΕΙΟΝ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΕΩΣ ΤΗΛΕΣΑΒΟΥΡΟΠΩΛΟΥ 
ΕΚ ΦΑΣΙΣΤΕΙΑΣ ΧΑΡΧΑΛΩΝ
Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ ΤΕ ΚΑΙ 
ΞΕΚΑΡΔΙΖΟΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙΣ ΔΑΚΡΥΩΝ

Η Χούντα έρχεται με βήμα ταχύ!Αναδημοσίευση απο : γλόμπινγκ
Ετοιμάζονται νέα μέτρα αστυνόμευσης και καταστολής από το υπουργείο προστασίας του πολίτη (προστασίας του πολίτη, εδώ γελάμε). 
Πλήρη λίστα σχετικά με το τι θα αφορούν τα μέτρα αυτά θα βρείτε εδώ

Ας ρίξουμε μια ματιά όμως σε μερικά από τα εν λόγω μέτρα,  αυτά τα οποία μπορούν να θεωρηθούν και πιο επικίνδυνα:
-        «Στην εγκατάσταση, εξ άλλου, μέσων βιντεοσκόπησης πάνω στα περιπολικά οχήματα και τις μηχανές των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, προχωρεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.» 
    Κατά τον κύριο Παπουτσή, το συγκεκριμένο μέτρο παίρνεται προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αστυνομικής βίας, μη εξουσιοδοτημένης δηλαδή, διότι όταν τα ΜΑΤ βαράνε το κάνουν κατόπιν εντολής και όχι αυθαίρετα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι το κατά πόσο πρακτικό για αυτόν τον αγαθό σκοπό είναι κάτι τέτοιο. 

Χωρίς μισόλογα...Διαβάζοντας το κυβερνητικό ρεπορτάζ στον αστικό Τύπο κινδυνεύεις να λυπηθείς την κυβέρνηση. Που «δεν θα πάει διακοπές», ενώ ο άκαρδος λαός θα κάνει τα μπάνια του.
«Πολλή δουλειά... Πολλή δουλειά... Τα αυγουστιάτικα μέτωπα της κυβέρνησης είναι πολλά και καυτά», έγραφε το σχετικό ρεπορτάζ στην «Ελευθεροτυπία».
Ποια είναι η πολλή δουλειά; Να δώσει κι άλλους φτηνούς εργάτες στο κεφάλαιο (μέτρα για την ανεργία το λένε), να δώσει νέα φοροπρονόμια στο κεφάλαιο πριν καταλάβει ο κόσμος τη φοροεπιδρομή που έρχεται μήνα το μήνα. Να κόψει κι άλλο τους μισθούς στους υπαλλήλους του Δημοσίου, και να απολύσει κοντά στους 7.000 υπαλλήλους από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

Ονειρό τους ... ο καπιταλιστικός παράδεισος.«Υπάρχει καλύτερος καπιταλισμός και τον θέλουμε»! Σ' αυτή τη φράση θα μπορούσε να συμπυκνωθεί το περιεχόμενο και το νόημα άρθρου της «Αυγής», στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων: 
«(...) Είμαστε, είπε ο πρωθυπουργός (...), στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Αλήθεια; Ειλικρινά δεν γνωρίζαμε ότι οι χώρες του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης έχουν και αυτές μνημόνια και περιορισμένη κυριαρχία (...) Νομίζαμε ότι (...) η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, έχουν βαριά βιομηχανία, προϊόντα που πουλάνε σε όλο τον κόσμο, έχουν πιστώσεις για ακόμη περισσότερη ανάπτυξη, ότι το μεγάλο κεφάλαιο στη δυτική Ευρώπη πληρώνει φόρους και δεν εισφοροδιαφεύγει (...)

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ Δεν σκύβουν το κεφάλι.  • Φάμπρικα δικαστικών διώξεων, παρακολουθήσεων απεργών και αφαίρεσης αδειών «στήνει» η κυβέρνηση
  • «Μάχη» για να περάσει ο συντονισμός του αγώνα στα «χέρια» της βάσης, μέσα από τη σύσταση Απεργιακής Επιτροπής για την απόκρουση της καταστολής και τη νικηφόρα προοπτική του, δίνουν οι τοπικές Επιτροπές Αγώνα
Διά «πυρός και σιδήρου» είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει την «απελευθέρωση» των οδικών επιβατικών μεταφορών η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιστρατεύοντας όλα τα μέσα που της παρέχει η κρατική μηχανή καταστολής, αποδεικνύοντας ότι η άμεση εφαρμογή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας είναι ζήτημα δίχως αναβολή για τους ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους.

Καλούν σε ιμπεριαλιστική επέμβαση;Αρκετά περίεργη, εκ πρώτης όψεως σε κάποιον που δεν γνωρίζει την προϊστορία του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δήλωση της Ρένας Δούρου, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ, «για την πρόσφατη αιματηρή καταστολή αντιφρονούντων από το καθεστώς της Συρίας, στην πόλη Χάμα». 
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητάει επέμβαση της «διεθνούς κοινότητας», στην ουσία επέμβαση των ιμπεριαλιστών για να... σώσουν το λαό της Συρίας. 

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ερχονται καινούρια μνημόνια σε βάρος του λαού.Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, είχε χτες ενημερωτική συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Βενιζέλο, για τα τελευταία μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση στην ΕΕ, καθώς και για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. 
Η Αλ. Παπαρήγα αμέσως μετά τη συνάντηση τόνισε πως έρχονται και νέα μνημόνια σε βάρος του λαού και εξέφρασε τη ριζική αντίθεση του ΚΚΕ στις αποκρατικοποιήσεις. 
Συγκεκριμένα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε τα εξής:
«Ζητήσαμε συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, από τη στιγμή που δεν έγινε συζήτηση στη Βουλή. Εμείς θέλαμε πάνω απ' όλα να γίνει συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, να κάνουμε εκεί τις ερωτήσεις μας και τις τοποθετήσεις. Αφού δεν έγινε, ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση. Είχαμε μερικά ερωτήματα για διευκρίνιση σχετικά με τις εξελίξεις και το ρόλο του ΔΝΤ. Επίσης, μεσολάβησε και η συνάντησή μας με τον κ. Κουκιάδη της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να ενημερωθούμε και για το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων και να εκφράσουμε τη θέση μας.

Η σφαγή της Μπολόνια 2 Αυγούστου 1980 (Strage di Bologna).Σιδηροδρομικός σταθμός της Μπολόνια, ώρα 10:25, τουρίστες και πολίτες αναχωρούν και φθάνουν στην πόλη για τις καλοκαιρινές διακοπές…
Μια εγκαταλειμμένη βαλίτζα που περιέχει εκρηκτικό μηχανισμό σκορπάει το θάνατο…
Δολοφονούνται 85 αθώοι πολίτες και περισσότεροι από 200 τραυματίζονται σοβαρά και ακρωτηριάζονται…

Συγχωνεύσεις, ανατροπές και μπουρλότο στα Ταμεία.Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι ανατροπές και οι αναδιαρθρώσεις στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας με την επεξεργασία και την παρουσίαση - ίσως και εντός της ερχόμενης βδομάδας - του σχεδίου για τις συγχωνεύσεις των κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία. 
Ηδη (21.7.2011) ανακοινώθηκε η κατάργηση 11.000 οργανικών κλινών και η διοικητική σύνθλιψη των νοσοκομείων - που στην προοπτική των συγχωνεύσεων των κλινικών μπορεί να φτάσουν και τις 14.000. 
Θα λειτουργήσουν 82 νοσοκομεία ως κύρια, ενώ 49 γίνονται συνδεόμενα σε όλη τη χώρα. Οι διοικητές και οι αναπληρωτές διοικητές μειώνονται σε 144 από 175 
(οι διοικητές από 131 γίνονται 77).

Λεηλασία δημόσιας γης - τζόγος - φοροεπιδρομή.Και τις πιο εφιαλτικές προβλέψεις, ξεπερνούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την «αξιοποίηση» εκατομμυρίων στρεμμάτων δημόσιας γης, από ιδιωτικά επενδυτικά σχήματα, τα οποία, είτε θα κατασκευάσουν τα ίδια, είτε θα αγοράσουν μέσα από μακροχρόνια μίσθωση, δεκάδες χιλιάδες «τουριστικές κατοικίες», που θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια, με στόχο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον τουριστών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Ολη η φιλοσοφία του κυβερνητικού πολυνομοσχεδίου, στηρίζεται, στο να καταστήσει την Ελλάδα, τόπο τουριστικού προορισμού της μεγαλοαστικής τάξης και των οικονομικά ανερχόμενων μεσαίων στρωμάτων από τα τέσσερα σημεία του πλανήτη.